Mandat tani nie jest, więc może lepiej niech kupi bilet normalny?
Potem w bluzgatorze będzie kurwowanie, że mandat dostał i nie macie kasy żeby zapłacić...
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
z tego co wiem, w takim przypadku dopłaca sie różnice, przynajmniej niedawno w pkp była świadkiem takiej sytuacji.
moze to tez zależeć od konduktora i którym pkp się jedzie.
Jak pks-ami jeżdżę cały czas na legitce.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 13 Sty, 2012 16:38
jedziemy pociągiem InterRegio,ale i tak zapłacić 46 a 23 zł to różnica mi zwykle patrzyli tylko czy legitymacja podbita, nie wiem czy chce im się liczyć z peselu czy już te 26 skończył czy nie,bo nie dość że roku się trzeba doczytać to jeszcze miesiąca,a jeszcze i odejmowanie wykonywać no ale jak kupi ulgowy to na własną odpowiedzialność i sam będzie dopłacał/płacił mandat,więc z mojej strony bluzgania nie będzie
z tego co wiem, w takim przypadku dopłaca sie różnice, przynajmniej niedawno w pkp była świadkiem takiej sytuacji.
Generalnie za zły bilet jest mandat.
Można zrobić dopłatę do biletu, normalna sprawa, tak żeby się wyrównało.
Ale to zależy tylko od dobrel woli konduktora, nie musi tego robić tylko od razu mandat dać.
Na dwoje babka wróżyła, a że mandaty tanie nie są to lepiej za wczasu się zaopatrzeć niż ryzykować mandatem. No chyba, że ktoś ma kasę, ale wtedy chyba pociągami nie jeździ.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Guzik napisał/a:
Generalnie za zły bilet jest mandat.
Można zrobić dopłatę do biletu, normalna sprawa, tak żeby się wyrównało.
Ale to zależy tylko od dobrel woli konduktora, nie musi tego robić tylko od razu mandat dać.
zgadzam się z Konradem. Może się zdarzyć konduktor służbista i ta podróż będzie droga.
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 14:39
Nie śmiać się Nie wiem jakim cudem ale zapomniałam (bo robiłam to tylko ze dwa razy, daawno) wrzucić filmik z YouTube na tablicę do znajomego. Pomocy.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012 14:54
Dzięki już wszystko wiem. Głupia jestem, że nie zorientowałam się wcześniej po prostu wchodząc na profil znajomego pokazuje się informacja "napisz coś" Natomiast gdy weszłam na profil tej znajomej, u której chciałam zamieścić filmik, nic się nie pojawiło. Wychodzi na to, że zablokowała pisanie na swojej tablicy. Ja głupia myślałam, że fb znowu coś pozmieniał w ustawieniach i muszę znaleźć gdzieś odpowiednią opcję, żeby móc filmiki jej wrzucać.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
emileczka, Ja bym sie sluchala Guzika! Zreszta w zeszlym roku w okolicach 26 urodzin mialam ten sam problem i dobre kobieciny na frum poradzily mi rznac glupa i nikt nawet nie zauwazyl.
Ja jechalam IC i bylo napisane NA BILECIE, ze podrozny w przypadku nieprawidlowej ulgi bedzie zobowiazany pokryc roznice, a nie zaplacic mandat. Nie wiem skad wy takie info macie.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
No wlasnie w uwagach w regulaminie ulg też jest o dopłacaniu róznic, wiec mysle, ze moznaby sie wymigać.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum