Google wypuściło dzisiaj betę swojej nowej przeglądarki: Google Chrome.
Jest bardzo lekka, do tego bardzo szybko wczytuje wszelkie witryny.
Jest banalnie prosta w obsłudze, ma super skonstruowaną stronę szybkiego wybierania.
Przypomina trochę Operę. Ma bardzo ciekawą opcję - Menedżer zadań, gdzie można zobaczyć ile dana strona zajmuje w pamieci RAM a także ile zużywa procesora i łącza podczas ładowania.
No zajebista jest po prostu!
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Hmmm, hmm... google zaczyna dominować na rynku troszku mnie to niepokoi jednak, bo za jakiś czas mogą być pewnego rodzaju monopolistą.
A ja z kolei obadałam se ostatnio jakąś inną wyszukiwarkę - semantyczną - www.hakia.com - ale jak na razie to średnio sobie radzi..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
domi, bikoz?
rholna, to ma ledwo co kilka godzin ta przeglądarka Justyce, wole żeby monopolistą był Google niż MS.
Dodam, że Chrome jest oparty o rozwiązania open source i mam nadzieje, że ujrzymy źródła tej przeglądarki.
Google kładzie bardzo duży nacisk na open source.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
bzikoz nie bzikoz po prostu lubie firefoxa
jestem przyzwyczajona do niego, mam poukładane wszystko tak jak chce.
jestem przywiazana do tej marki, spełnia moje oczekiwania, firefox 3.0 jest super, nie widze powodu, żeby zmieniac tylko dlatego ze wyszłoc os nowego.
nie twierdze ze nigdy, ale narazie nie czuje potzreby zmiany przegladarki z której korzystam od "zawsze" na inną.
nie rozumiem dlaczego miałabym sie rzucac z radoscia na nowy produkt, nawet jesli wypuszcza go googole i jest za darmo
testujcie, opowiadajcie, moze kiedys sie przesiade. teraz na pewno nie
i nie dlatego, że głupia i zacofana jestem, po prostu mam produkt, który mi odpowiada.
Ja sie podpisuje pod tym co domi pisze, z tym, ze u mnie jest to IE nowe, owszem sciagniete z FF, ale skoro juz to mam to nie bede tego drugiego instalowac.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
a ja wlasnie z niej korzystam i jest o wiele lepsza od opery (ktora musialam miec, bo firefox mi mulil na potege) i jestem nią oczarowana szybka, niebrzydka i faktycznie łatwa w obsłudze.
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
A to dziwne, bo oparta jest na silniku będącym produktem Apple..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
skoro ff Ci muli, a opera nie wchodzi w gre, to chrome jest idealnym rozwiazaniem wiem co mowie, bo przez pare miesiecy meczylam sie z opera (tak jak Ty mialam problemy z ff - mulil nawet przy jednej zakladce, w ogole nie do pojecia dlaczego), a teraz przesiadlam sie na to i jestem w siodmym niebie.
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Dziewczyny, ale spokojnie. Rozumiem entuzjazm, ale ta przeglądarka ledwo co ma 48 godzin, to jest dopiero pierwsza beta, już w pierwszym dniu zostały odkryte dwie luki w Google Chrome.
Na waszym miejscu poczekałbym jeszcze trochę z codziennym używaniem tej przeglądarki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum