no więc mam pewien problem mianowicie mój narząd płciowy zaczął mnie boleć ale na zewnątrz tak jakby , oprócz tego czasem swędzi i pojawiły się białe grudki:| i co to do cholery jest. moje założenie jest takie że może za dużó uprawiam seksu ze swoim chłopakiem a te grudki to może jeszcze są to resztki jego nasienia :/ nie wiem co jest nigdy tak nie mialąm , myję sie przecież i wszystko inne , więc kurcze troche mnie to gryzie , proszę wieć o radę i waszą opinię na ten temat z góry dziękuję ;]
Biale grudki to objaw typowy dla grzybicy pochwy.
Wizyta u ginekologa bedzie konieczna... do tego obolalosc i swedzenie od czasu do czasu.. Nie jestem ginekologiem, ale infekcje jakas to raczej jest.no i biale grudki to objaw baardzo typowy i chrakaterystyczny wlasnie dla grzybicy..inne zapalenia maja inne objawy...
Najlepiej bedzie jak sie udasz do ginekologa z tym..
No i nie dziw sie ze utrzymujesz scisla higiene... grzybice np moga pojawiac sie przy braniu pigulek antykoncepcyjnych, po chorobie gdzie byly zazywane antybiotyki, lub gdy srodowisko w pochwie jest dla rozmnazania sie bakteri i grzybow korzystne..np zbyt duza ilosc slodyczy tez sprzyja grzybicom... no i wiele innych czynnikow.
Lekarz bedzie tu raczej niezbedny, bo walka samemu z grzybicą to jak walka z wiatrakami.
Ale bez paniki, globulki przez pare dni, lub nawet dwie tabletki doustnie(oczywiscie przepisane przez ginekologa i bedziesz juz zdrowa
Sama mialam i sobie poradzilam wiec głowa do góry
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Ale bez paniki, globulki przez pare dni, lub nawet dwie tabletki doustnie(oczywiscie przepisane przez ginekologa i bedziesz juz zdrowa
no nie tylko ona , dla partnera tez powinien cos przepisać coby nie było ze ona wyleczy a partner nie i znowu bedzie , i tak jak Juliette pisze wszystko wskazuje na grzybicę bądź drożdżaki
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
no nie tylko ona , dla partnera tez powinien cos przepisać
tak tak, to tez bardzo wazne!! zapomnialam wspomniec, szczegolnie ze jak sa kontakty seksualne z partnerem majac wlasnie zapalenie grzybica lub drożdzakami, to czesto u partnera sie to nie objawia, ale to zludne bardzo !! I moze byc tak, ze ty juz sie wyleczysz, natomiast partner stwierdzajac ze jemu nic nie dolega, zarazi ciebie znowu w pozniejszym czasie.. wiec leczenie obu osob obowiązkowe jest !!
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
nie sadze.ja uzywam tej masci jak sobie za bardzo podranie strom mydlem lub obetre.lepiej pojsc do ginekologa bo nie powinno sie lekcewazyc takich zakazen.
nie, bo masc jest do uzytku na zewnatrz a grzybica pochwy z wydzielaniem bialych grudek tworzy sie od wewnatrz wiec nie pomoze.
Dokładnie, a nieleczona grzybica może prowadzić do poważnych powikłań, więc radzę wizytę u lekarza
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
w ogole nieleczona kazda infekcja moze prowadzic do ciezkich powiklań. Moja bliska ciocia wlasnie przez niezidentyfikowane i nieleczone zapalenia jest bezpłodna . Przykre ale prawdziwe wiec ja od razu jak czuje ze cos jest nie tak staram sie wyleczyc a jak wizyta dluga do gina to z apteki bez recepty na zlagodzenia objawow i zeby sie nic gorzej nie rozwinelo.
Ale miałam na myśli stosowniae u partnera Bo mi jak kiedyś tam miałam wypisała dopochwowo Clotrimazolum, ale dla Ryby nic nei dała to tak pomyślałam sobie, że może dla niego w kremie...
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
cześć dziewczyny
ja niestety piszę w bardzo przykrej sprawie, tutaj na wyspach woda jest tak ohydna że mnie też grzybica dorwała, ale martwie się bardzo bo upławy mam w kolorze różowym , jestem przerażona, smaruję się odpowiednikiem clotrimazolu ale of kors nic nie daje... jutro prawdopodobnie wybiore się do GP (lekarza pierwszego kontaktu) za 50 euro (tyle to tutaj kosztuje) moze on mi pomoze, jestem zalamana
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
o kurde to cie wzielo ... wiem ze w ogole uplaływ mogą byc same w sobie różowawe ale moga tez swiadczyc o infekcji jakiejs bakteryjnej...ja przy grzybicy takich nigdy nie mialam...ale dobrze ze idziesz do tego lekarza (swoja droga duzo kosztuje )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum