Witam Was,chciałam się spytac,czy używanie dwóch metod antykoncepcji,a konkretnie prezerwatywy i globulek jest dobrym rozwiązaniem?Tabletek ponoć brać nie mogę,a ze jestem bardzo zapobiegliwa,to pytam o rade:)
Tak, jest to dobre rozwiązanie.
Czemu masz w profilu, stosuje: microgynon21?
Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 22:56
Bo do tej pory stosowałam microgynon i niedawno okazało się,ze nie mogę go używac :/ a w statusie jest wpisany,bo jeszcze nie edytowałam profilu ;p Dziękuję Ci za odpowiedź:) Mam nadzieję,ze takie rozwiązanie wystarczy,choć waham się,czy nie iść do innego ginekologa i poprosić o prawidłowe dobranie tabletek,bo boję się mimo wszystko używać nawet tych dwóch metod antykoncepcji...Może to z mojej strony niemądre myślenie,ale naprawdę się boje...
A jeśli mogę spytać, to dlaczego nie możesz używać mikro?
Szczerze, to ja bym się na globulki+prezerwatywy nie zdecydowała. Jakoś nie jestem przekonana do globulek, ale oczywiście co kto lubi Samo rozwiązanie pod względem skuteczności jest dobre.
Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 23:07
To dobrze,ze dopisałaś,ze pod względem skuteczności jest dobre,bo się przestraszyłam,ze globulki są do kitu ;p Właśnie wielu osobom przeszkadzają,ale ja nie mam nic przeciwko,dlatego jeśli mają dobre działanie,to oczywiście będę ich używać Z mikro wyszło tak,ze po 6 miesiącach ich zażywania zaczęły mi wychodzić zyły na całym ciele i kończyny okropnie mnie bolały.Ginekolog powiedział,ze nie powinnam w takim razie uzywac tabletek.Tylko dziwi mnie jedno...czemu nie zrobiła mi zadnych badan i testow na to jakich tabletek powinnam uzywac :/ bo mysle,ze inne tabletki mogłabym braz z powodzeniem .
Angela, połączenie prezerwatywy z globułkami lub kremem/pianką (to drugie chyba nadal w Polsce niedostępne) jest bardzo skuteczne. Ale wg. mnie nawet same prezerwatywy wystarczą.
Dobrą metodą jest też połączenie NPR (obserwacji organizmu) z prezerwatywami, czyli cały cykl używacie tylko prezerwatyw, a dodatkowo w okresie okołoowulacyjnym albo powstrzymujecie się od współżycia albo dodatkowo stusujecie globułki.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Angela [Usunięty]
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 12:25
hmm...a teraz jeszcze przyszło mi jedno na myśl-czy globulka rozpuszczona w organizmie kobiety moze się wydostać(wylać) na zewnątrz? Bo nie wiem,czy podczas zsunięcia gumki,to sperma,czy globulka się wylała.Ale myślę,ze globulka raczej zostaje wewnątrz organizmu kobiety,zresztą na ulotce jest napisane,ze ma ona działanie całogodzinne,więc tym bardziej nie powinno być możliwości jej wylania się.Co Wy na to?
PS.Dziękuję za wcześniejsze rady
szczerze mówiąc to globulka bo aplikacji i rozpuszczeniu się bardzo pieni się , a to nie jest miłe...poza tym jest bardzo nieprzyjemny zapach , no i raczej trzeba sobie odpuścić seks oralny (przynajmniej kobieta czerpać za bardzo przyjemności większej z tego nie będzie). Ja po Patentex Oval dostawałam uczulenie objawiające się niemiłosiernym swędzeniem, osobiście odradzam...
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
nie no z tymi globulkami nie jest znow tak zle, pienia sie owszem, trzeba sie przywzyczaic do nieprzyjemnego wyciekania....
ale tak jak mowila Vill orala mozna sobie zafundowac wczesniej....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum