Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

gumki - testowane elektronicznie a jednak mają otwory

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Noelle
Wto 08 Gru, 2009 18:27
gumki - testowane elektronicznie a jednak mają otwory
Autor Wiadomość
Botica 

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 20:12 

adel, Testowane ELEKTRONICZNIE, nie znaczy testowane ELEKTRYCZNIE. Nie są badane pod kątem przepuszczalności ładunku, tak jak to (pewnie) starałaś się opisać. Pomijając fakt, że napięcie jest stanem 2 punktów przestrzeni, nie może nigdzie przechodzić. To ładunki mogą przechodzić, zjawisko to nazywamy prądem (natężeniem). Lateks, z którego wykonana jest większość prezerwatyw ma przenikalność elektryczną równą 7, co znaczy, że jest izolatorem i nie ma tu czego badać.

Prezerwatywy poddawane są serii drgań mechanicznych. Pod wpływem siły następuje rozciąganie i ponowne ściąganie materiału. Lateks ma wysoki moduł Younga, co oznacza, że jest materiałem wysoce sprężystym i nieplastycznym. Oznacza to, że w łatwy sposób możemy go naciągnąć. Drgania mechaniczne wywoływane są przez urządzenia elektroniczne, które monitorują proces badawczy - badana jest mikrostruktura w funkcji zmiany długości, wytrzymałość, czyli jak bardzo możemy naciągnąć lateks, plastyczność - czyli odwrotność zdolności powrotu do kształtu pierwotnego. Dlatego badanie to nazywane jest elektronicznym, bo wykorzystywane są przy tym mierniki elektroniczne.

Sory, zboczenie zawodowe.. :/ Jak czytam takie posty to aż mnie krew zalewa.

adel
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 20:27 

ok a powiedz cos o strykturze prezerwatywy, o tych mikro dziurkach ktore przepuszczaja plemniki i wirusy hiv

czy to prawda czy moze wymysł moherowych babć lub ortodoksyjnych katolikow? :kalach:

kota 

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 20:31 

boze, ty serio masz 20 lat? przeciez juz zostalo napisane, ze sie sprawdza jakie cisnienie wytrzymuja prezerwatywy (nadmuchuje sie je). przy uzyciu odpowiedniego urzadzenia i dlatego to sie tak nazywa. jakby ktos je jakos recznie sprawdzal to by bylo napisane 'testowane recznie' ;)
http://health.howstuffworks.com/condom5.htm

[ Dodano: Wto 08 Gru, 2009 20:37 ]
? przeciez juz zostalo napisane, ze sie sprawdza jakie cisnienie wytrzymuja prezerwatywy (nadmuchuje sie je). przy uzyciu odpowiedniego urzadzenia i dlatego to sie tak nazywa. jakby ktos je jakos recznie sprawdzal to by bylo napisane 'testowane recznie' ;)
http://health.howstuffworks.com/condom5.htm

Good things come to those who wait.

Karolina 

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 20:55 

Nie ma mikro dziurek, które przepuszczają plemniki. Jak Ci prezerwatywa pęknie, to wtedy się "przepuszczą".
Nic więcej."

Zoe 

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 21:30 

a kliknęła któraś z was na link, który podałam?
gdyby któraś kliknęła to i może zawodowo dowiedziałaby się na czym polega elektroniczne testowanie prezerwatyw :roll:
właśnie an tym, że prezerwatywa jest izolatorem i jak nie ma dziurki to ładunek z napełnionej elektrolitem prezerwatywy nie przechodzi do drugiego naczynia z elektrolitem.
a jak jest dziurka to przechodzi :roll:

MissUciekajaca
[Usunięty]

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 00:38 

z tego, czego już zdążyłam się dowiedzieć w trakcie studiów (a będzie ze mnie technolog chemiczny, więc pojęcie jako takie mam) o polimerach (do których należy niewątpliwie lateks) wynika, że każde wielkocząsteczkowe, polimeryczne struktury nie są idealnie uporządkowane, czyli, że rzeczywiście istnieją mikropory. są jednak one na tyle małe, że prawdopodobieństwo "przeciśnięcia" się przezeń wirusa HIV, a tym bardziej o wiele większych plemników, jest znikome. także IMO gumeczki są jak najbardziej bezpieczne, no chyba, że pękną. ale o pękaniu jest inny temat :)

Zoe 

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 11:44 

Miss uciekająca, owszem mikropory by były, gdyby lateks składał się z JEDNEJ warstwy cząsteczek polimeru.
Ale warstw jest w cholerę, nie ma mowy o występowaniu porów na wylot w przypadku lateksu!!!! NIE-MA-MO-WY!!!
zresztą odległości między łańcuchami w polimerach liczy się w angstremach!!!!

politereftalan etylenu tez jest polimerem a doskonale się sprawdza jako pojemnik nawet na gazy - np napoje gazowane, bo nawet cząsteczki GAZÓW przez nie nie przenikają.
a co dopiero biologiczna struktura jaką jest plemnik zbudowana z ogromnej ilości łańcuchów węglowych!

Miss Uciekająca, piszesz, ze tak Ci powiedzieli na studiach i dajesz fałszywe przekonanie że mówisz dobrze a mówisz źle!

Owszem strukury wielkocząsteczkowe są usieciowane w różnoraki sposób, ale oddziaływania międzycząsteczkowe, napięcie powierzchniowe i pare innych czynników wpływają na przepuszczalność tworzywa.

LATEKS JEST NIEPRZEPUSZCZALNY!
PREZERWATYWY SĄ TESTOWANE ELEKTRONICZNIE PRZY UŻYCIU ŁADUNKU!

Nie wiem do kogo mówię, ze trzeba 5 razy to samo powtarzać.
niech jeszcze ktoś przyjdzie i opowie coś ciekawego :roll:

adel
[Usunięty]

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 15:59 

Zoe napisał/a:
LATEKS JEST NIEPRZEPUSZCZALNY!
PREZERWATYWY SĄ TESTOWANE ELEKTRONICZNIE PRZY UŻYCIU ŁADUNKU!

to skad sie wziely te informacje ze przezerwatywa przepuszcza pojedyncze plemniki? nawet u mnie kiedys na wychowaniu seksualnym wyraznie twierdzila ze ryzyko ciazy podczas gdy uprawiamy seks z prezerwatywa jest rowne tyle co bez prrezerwatywy w dniach nieplodnych, wiec ze isntnieje ryzyko ze uprawiajac seks z uzyciem prezerwatywy w dniu owulacji moze kobieta zajsc w ciaze

oczywiscie wplyw na to co mowi tez maja jej poglady religijne i to czy jest ortodoksyjnym katolem

Czarownica 

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 16:10 

adel napisał/a:
ryzyko ciazy podczas gdy uprawiamy seks z prezerwatywa jest rowne tyle co bez prrezerwatywy w dniach nieplodnyc

coś w tym na chłopski rozum jest, prawidłowo użyta prezerwatywa daje prawie 100% zabezpieczenia, prawidłowo stosowane naturalne metody planowania rodziny też.

Nie ma metody antykoncepcyjnej dającej 100% zabezpieczenia, no chyba że zaliczymy tu szklanke wody zamiast stosunku.

Prezerwatywa przepuszcza plamniki tylko jak pęknie, dziewczyny tłumaczyły jak jest zbudowany lateks, jak jest testowany, poza tym kto by uprawiał seks w sitku?

Konrad 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 16:29 

adel napisał/a:
nawet u mnie kiedys na wychowaniu seksualnym wyraznie twierdzila ze ryzyko ciazy podczas gdy uprawiamy seks z prezerwatywa jest rowne tyle co bez prrezerwatywy w dniach nieplodnych

Widocznie miałeś w szkole na wychowaniu seksualnym katechetkę albo osobę bardzo silnie związaną z kościołem.
adel napisał/a:
to skad sie wziely te informacje ze przezerwatywa przepuszcza pojedyncze plemniki?

Stąd, że ta osoba jest silnie związana z kościołem.

Karolina 

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 16:36 

ewentualnie z kosmosu :P
Nic więcej."

Zoe 

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 16:39 

adel,
adel napisał/a:

to skad sie wziely te informacje ze przezerwatywa przepuszcza pojedyncze plemniki?

moje źródła podają, ze takie informacje sprzedaje się ludziom ponadprzeciętnie głupim, żeby przypadkiem nie uprawiali seksu i się nie rozmnożyli.

Odpowiedz do tematu