gumki - testowane elektronicznie a jednak mają otwory
siemka, doszedłem do takiej rozkminy bo ostatnio sie dowiedzialem z roznych zrodel ze prezerwatywa jest zbudowana z pianki, czyli pod mikroskopem widac malutkie otworki przez ktore moze przejsc plemnik albo wirus bakteri hiv
ale mam takie ptanie bo na prezerwatywach przynajmniej kiedys byla informalcja ze niby testowane elektronicznie/elektrycznie wiec domyslam sie ze nakladali gume na jakiegos drąga metalowego i puszczali wysokie napiecie i sprawdali czy niema przebicia? czy mam racje?
no ale niby te napeicie mogloby przenikac przez te otworki mikro?
czy to bajka z tymy otworkami to kolejna rozkmina angielskich albo hamerykańskich uczonych?
co o tym myslicie?
Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 370 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 17:41
Re: gumki - testowane elektronicznie a jednak mają otwory
adel napisał/a:
siemka, doszedłem do takiej rozkminy bo ostatnio sie dowiedzialem z roznych zrodel ze prezerwatywa jest zbudowana z pianki, czyli pod mikroskopem widac malutkie otworki przez ktore moze przejsc plemnik albo wirus bakteri hiv
ale mam takie ptanie bo na prezerwatywach przynajmniej kiedys byla informalcja ze niby testowane elektronicznie/elektrycznie wiec domyslam sie ze nakladali gume na jakiegos drąga metalowego i puszczali wysokie napiecie i sprawdali czy niema przebicia? czy mam racje?
no ale niby te napeicie mogloby przenikac przez te otworki mikro?
czy to bajka z tymy otworkami to kolejna rozkmina angielskich albo hamerykańskich uczonych?
co o tym myslicie?
prezerwatywy z pianki?
nie wiem jak je sprawdzają na skutecznośc,ale nie wydaje mi sie,zeby przy użyciu metalowego drąga, a już na pewno przepuszczania napięcia i patrzenia, czy przechodzi ono prze pory w gumce(? WTF )...
Oczywiście, że w prezerwatywach są otwory. Plemnik oraz wirus HIV są od nich mniejsze i mogą się przedostać. Jednak rzadko się to zdarza, ponieważ sperma ma taką konsystencję jaką ma i nie jest jej łatwo przecisnąć się przez coś takiego. Co innego sam plemniczek.
adel [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 17:43
kiedys byla informalcja ze niby testowane elektronicznie/elektrycznie
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 17:50
Ja tylko chciałam zapytać co to jest
adel napisał/a:
wirus bakteri hiv
nigdy o czymś takim nie słyszałam
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
testowanie polega na tym, ze się nadmuchuje co którąś z kolei i sprawdza czy wytrzymują odpowiednie naprężenie.
widzialam kiedyś program w tv
podejrzewam, ze kazda z osobna tez jest jakoś testowana, nie pamietam tego, niestety.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Ostatnio zmieniony przez Guzik Wto 08 Gru, 2009 21:39, w całości zmieniany 1 raz
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 18:17
Aj... i mamy tu nieścisłość. Ja wiem, że pani na religii mogła uczyć inaczej (wiem z doświadczenia ) , ale plemnik jest zbyt duży żeby przejść przez pory, jakie ma prezerwatywa.
maggdalena [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009 18:23
Hehe raczej ta nieścisłość nie wynikła z lekcji religii. Widocznie niedoczytałam albo miałam wiadomości ze złego źródła. Sorry za zamieszanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum