Witam, dostalam od ginekologa Gynalgin, 10 tabletek aplikowanych dopochwowo. tylko ze gdzies w polowie opakowania wypadnie mi okres.. i teraz co, mam zrobic przerwe? jak dluga? czy nie robic przerwy? jak zwykle zapomnialam sie zapytac lekarza O_o
Kup soboie jakiś probiotyk na odbudowę flory bakteryjnej, np. Lacibios Femina lub inny, i bierz go od początku kuracji, w czasie @ kiedy przerwiesz także, i jakiś czas po zakończeniu.
kobieta kazała mi po skonczeniu gynalginu brac feminella vagi c. mam troche mieszane uczucia co do niej, bo chciala mi podbic zgode na zaszczepienie sie przeciwko rakowi szyjki macicy kompletnie bez zbadania.. musialam wyprosic wymaz, no i prosze..
Ta Feminella vagi c jest dopochwowa a przy stosowaniu leków typu Gynalgin poleca się branie probiotyku doustnego, żeby działał od początku kuracji.
Ale można i tak, ważne, żeby tą florę odbudować.
ale feminella vagi c to nie probiotyk, nie zawiera w ogóle bakterii kwasu mlekowego i jedynie zakwasza pochwę witaminą C. więc ja też radzę dokupić lacibios fem
basia16473 [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008 17:57
Sory ale mam pytanie bo ja biorę Gynalgin i nie dostałam miesiączki a w zasadzie opowiem od początku brałam cilest i później przestałam bo takie było zalecenie mojego lekarza żeby zrobić przerwę i zdarzyła nam sie wpadka gumka nam sie zelizgnęła to skoczyłam po ten lek 72 h po czyli escapelle no i dostałam normalnie miesiączke i później zapalenie lekarz przepisał mi gynalgin i nie dostalam miesiączki (zaznaczę że przez ten czas współżycia nie było) i teraz opóźnia mi się o 6 dni a zostało mi jeszcze 5 globulek aaa i zapomniałabym że biorę do tego krem. Robiłam test ciążowy bo się jakoś takoś zestresowałam i NIC (negatyw) czy to możliwe że przez ten lek się miesiączka opóźnia czy też to wina zapalenia>
Możliwe jt rozregulowanie organizmu - na skutek przyjęcia escapelle. Raczej nie łączyłabym tego z gynalginem. Niektórzy reprezentują pogląd, że stan zapalny może nieznacznie rozregulować cykl.
Jeśli test wyszedł negatywnie, nie przejmuj się i czekaj na miesiączkę. Stosuj dalej gynalgin - aż do pojawienia się okresu. Przeczytaj tematy na forum o skutkach zażywania escapelle czy Postinoru.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
basia16473 [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008 19:11
Dzięki myślę że jak po 2 tyogdniach nie dostanę miesiączki to pójdę do lekarza Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum