hej bralama ntybiotyk obniżajacy skutecznosc. w trakcje kuracji oraz 7 dni po nim nie wspolzylam. ostatni dzienz tych siedniu tobył dzien 19 tabletki. potem byłjeszcze dwie i przerwa... ostatniego dnia przerwy wspolzylam bez dodatkowego zabezpieczenia, no boslyszalam, ze w przypadku antybiotykow zasada brzmi czaskuracji plus 7 dni po... dzien poxniej, czyli w dniu pierwszej tabletki z nowego opakowania, ale jeszcze zanim ja wzielamzoabczylam trochesluzu podbarwionegokrwia... wpisalam do neta co oznacza taki sluz i co znalazłam? że jest to symptom owulacji.... zostaly mi dwie tabletki z tegoopakowania i bede czekac na krwawienie, ale blagam pocieszcie mnie,czy takisluz mogl oznaczac cos innego? jestem zalamana:(
lena190 [Usunięty]
Wysłany: Pią 29 Maj, 2009 22:45
Dziewczyno czy Ty wiesz co to spacja?
To co napisałaś jest naprawdę ciężkie do czytania...
Na początek naucz się poprawnie pisać a potem poczytaj na temat działania tabletek antykoncepcyjnych i ich związku z owulacją...
Polecam lekturę forum oraz ulotki...
_________________ Moje spełnione marzenie...;)
Feel [Usunięty]
Wysłany: Pią 29 Maj, 2009 23:01
Ok, przepraszam za niewyraźne pisanie, chcialam napisać szybko no i już wiem że powinnam wolniej a czytelniej:P Wiem, ze tabletki hamują owulację, wiem też że w czasie przerwy poziom hormonów jest na tyle wysoki, że hamuje ją. Jak zapomni się np. pierwszej tabletki to wtedy jednak poziom hormonow spada dosyć gwałtownie i wtedy może dojść do owulacji i dlatego właśnie pominięcie tabletek w pierwszym tygodniu jest najniebezpieczniejsze. Moje obawy wynikają z tego, że w czasie poprzedniego opakowania brałam właśnie antybiotyk, który zmniejsza wchłanianie hormonów. Przynajmniej tak znalazłam w internecie, że gorzej się one wchłaniaja. Boję się więc, ze może ten poziom hormonów nie był na tyle wysoki by przez całą przerwę zahamować owulację. Gdybym nie zobaczyła tego śluzu, to pewnie bym się o nic nie martwiła.
Jeszcze raz przepraszam za niestaranność tamtego posta.
Zachowałaś należytą ochronę - w trakcie leczenia antybiotykiem + 7 dni po i wszystko jest ok.
Antybiotyki mogą być powodem plamień - zdarza sie to często, ale jeśłi jest to już po 7 dniach od zakończenia ich brania to nie ma obawy o ciążę.
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009 16:29
Dziękuję za odpowiedzi...
Mam nadzieję, że będzie w porządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum