Dziewczyny czy któraś z Was farbowała bądź farbuje rzęsy henną?? jestem blondynką i po zmyciu tuszu moje rzesy mimo ze długie są słabo widoczne.
Czy konieczne jest później cały czas farbowanie czy np jesli bede chciała skorzystać z tego jedynie raz to nie ma problemu?
Czy pojawiają sie problemy z rzęsami typu kruszenie wypadanie?
ja hennę lubie na lato, kiedy mi trochę jaśnieją rzęsy.
fajnie jest, ze nie trzeba ich malowac.
ale raz kiedys weszłam do salonu jakiejś "pani Basi", miała z 60 lat i meble z PRL i powiedziała, ze rzęsy trzeba utlenić, zeby hennę nałożyć, wiec uciekłam stamtąd szybko
nie wiem co to za metoda, ona to nazywała henna i takiż miała szyld, ale mnie zaskoczyła.
nie wiem, powiedziała mi, ze zupełnie sie odbarwią
ja sama sobie nigdy nie robilam, wiec nie wiem jak to sie przyrządza, ale na pewno nie utleniano mi rzęs, po zejściu henny były po prostu takie jak wcześniej.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
samemu trzeba bardzo uwazac, mozna pofarbować niechcacy skóre, henna nie moze sie dostać do oka, bo mozna je bardzo podrażnić, trzeba miec zamknięte oczy przez dłuższy czas...
u mnie kosztuje 6-8zł.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
np ja tez niby mam czane, babka nawet mowila, ze rzadko na takich robi, ale ja mam własnie jasniejsze u nasady i efekt przyciemnienia był.
na moje polowe prace w sam raz
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 22:22
misia napisał/a:
Ja zawsze robię sobie sama, byłam u kosmetyczki kiedyś i efekt trzymał mi się ok 2 tygodni, a jak sama zrobię sobie henną to nawet do 6 mi trzyma
Biorę kieliszek do wódki, wsypuję trochę sypkiej henny do niego do tego dodaję dwie lub 3 krople wody utlenionej, mieszam wszystko patyczkiem do uszu żeby nie było ani za rzadkie ani za gęste jeśli wyjdzie roztwór zbyt rzadki to dosypuje henny, jeśli za gęsty to dodaję wody nabieram trochę tej henny na patyczek do uszu i delikatnie smaruję brwi, ale tak żeby ta papka nie dostała się na skórę pod włosiem ; dlatego trzeba bardzo starannie i delikatnie nakładać
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum