Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Idiotyczne "diety"

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: asiek
Czw 02 Lis, 2006 19:09
Idiotyczne "diety"
Autor Wiadomość
gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 11:50 Idiotyczne "diety"

Wczoraj poszlam do kosmetyczki zapytac, ile kosztuje depilacja nog woskiem. Czekalam sobie na kolezanke i zaczelam przegladac stolik z prasa. Wiadomo, jak to u kosmetyczki, jakies mody i diety. No i wlasnie te diety: zmrozilo mnie normlanie! Bylo pelno ulotek o roznych preparatach, ktore niby maja pomagac w schudnieciu. Nie, no myslalam, ze ta kosmetyczka bardziej sie szanuje! Jak mozna tak ludzi nabierac :D No ale nic. Zaczelam temat z babka, mowie, ooo a co to za ulotki, te diety to naprawde dzialaja? A ona mowi, gdzie tam pani, wyslalam pieniadze na to, przyslali jakies koktajle i batoniki i mialam na tym schudnac! No to mowie, czemu to pani u siebie trzyma. No jak to czemu, dla kasy. Acha.
Ostatnio mam manie lazenia po allegro i sobie weszlam na dzial diet, myslalam ze cos bedzie o Montignacu, moze ksiazki sprzedaja czy takie specjalne chlebki (niestety nie znalazlam) Ale znalazlam co innego i az mnie brzuch bolal ze smiechu. No glupota ludzka nie zna granic! Logicznie myslacy czlowiek wie, ze jakies dietki nie zastapia mu prawdziwego zdrowego stylu zycia, ludzie, nigdy bym się na to nie nabrala. Przeciez jakis preparat przez 7 dni nie zastapi zdrowego stylu zycia, cwiczen! Gdyby te smieszne diety 7dniowe i jakies preparaty (ludzie! aloes do picia!) dzialaly, to po swiecie chodziliby sami szczupli ludzie. Luknelam ceny, to mnie zmrozilo, ponad 100 zl!
Ale na forum sa same szczuple szczygielki i mam andzieje ze się na to nie nabieracie co? Zreszta, która by wydala 100 zl na takie cos :lol:
Co w ogole myslicie o takich „dietach”?

Verena 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:04 

Jedna babka z pracy, gdzie kiedyś se trochę pracowałam miała manie odchudzania (i chyba za dużo kasy), bo zamówiła se m.in. coś-tam-coś tam-cud-preparat, który okazał sie jakimś badziewnym słodzikiem. Myslałąm, ze umrę z wewnętrznego śmiechu (bo na zewnątrz nie wypadało). Cena oczywiście była jakas kosmiczna, boszsz...
Taaa... głupota ludzka naprawde nie zna granic

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

kasiulla 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:06 

łahaha :D widziałam tez takie coś! to jest beznadziejne, jak zobaczylam jadłospis- jakieś batoniki, budynie, makarony, no przegięcie. Równie dobrze można samemu sobie to zrobić za 5 złotych dziennie- ale to nie odchudza!
Poza tym, co to za dieta, ktora trwa 5-7 dni. Murowany efekt jo-jo jeśli schudłoby się chociaż 5 gramów, to przytyje się potem 2 kilo. Suuuper.

Widzialam te oferty na allegro, widziałam ulotki, chyba nawet w gazetach reklamują to jedno wielkie g.

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:10 

No i w tv shopach. Kurde, ale ludzie sie na to nabieraja! To musi byc niezla desperacja. No bo pewnie dupy sie nie chce do cwiczen ruszyc i jesc porzadnie tez nie za bardzo. Ludzie jak widze takie cos to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera :evil:

eklerka 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:19 Re: Idiotyczne "diety"

gles napisał/a:

Ale na forum sa same szczuple szczygielki i mam andzieje ze się na to nie nabieracie co? Zreszta, która by wydala 100 zl na takie cos :lol:

ja do szczuplych szczygielkow nie naleze :D ale nabrac sie nie nabiore.zreszta w ogole mnie diety wkurzaja ;) mam alergie na laski powtarzajace:jestem na diecie,jestem na diecie.mozna zmienic sposob zywienia,krotka dietka wiele nie zalatwi...

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:26 

Najlepsze jest to, ze takie laski co sa na diecie nie moga sie doczekac jej konca i wtedy zra za dziesieciu :D Oj, znam takie, znam. Jedna mi sie udalo wyprowadzic na prosta droge i laska schudla 15 kg bez zadnych sztucznych swinstw i tym podobnych dziwactw. No ale ludzie, kto wydaje ponad 100 zl na jakeis batoniki i koktajle na 7 dni? To juz lepiej zaoszczedzic i porzadny rower stacjonarny kupic. A za stowke to ja mam takie zarcie, ze ho ho. A chlebkow Montignaca niestety nie znalazlam :( Za to jakis aloes do picia owszem :lol:

amisu 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 13:14 

ja tez zawsze smieje sie, jak slysze "jestem na diecie" :D Kiedys tez wazylam troche za duzo ;) i wtedy przeszlam na taka "diete", ze uprawialam duzo sportu, a ostatni posilek jadlam o 18 i staralam sie, zeby byl lekkostrwany. Potem zapychalam sie jablkami najczesciej. A do 18 jadlam wszystko, lacznie z najbardziej swinskimi potrawami, jak pizza, zapiekanki i bog wie co jeszcze ;) W ciagu miesiaca schudlam 6 kilo, a jak potem mowilam dziwczynom, ze nie bylam na zadnej diecie, tylko wiecej sie ruszalam i nie jadlam po 18 to wywalaly na mnie te swoje slepia i mowily, ze to niemozliwe.

A takie preparaty to mozna sobie w dupe za przeproszeniem wsadzic. I wtedy, jak Cie beda uwieraly, to moze bedziesz wiecej skakac, zeby wypadly i schudniesz ;)

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 13:21 

haha dobre dobre :D
W skrocie: weglowodany najlepiej zrec na sniadanie, nie laczyc ich z bialkiem, dodatkowo wpieprzac zarcie jedynie do 18, duzo sie ruszac i finito!
Jestem szkieletor, a zre jak glupia. Ale nie oszczedzam na rowerze i najwazniejsze, znam zasady dobrego odzywiania sie. To jest klucz do sukcesu, a nie jakies preparaty wiesniackie za gruba kase.

Kitsune
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 13:27 

Zwróciłyście na to uwagę? NA zdjęciach typu "przed" "po" na cud-produktach: babkom tyłki się zmniejszają a cycki pozostają bez zmian. Rozmiar 52 miseczka D przechodzi w rozmiar 36 miseczka D.

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 13:31 

I jeszcze stoja w takiej samej pozycji, od razu widac ze to fotomontaz :D I stroj kapielowy taki sam, a o kilka rozmiarow mniejszy hehehe

akto 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 18:29 

a jak dla mnie to ŻP (żryj pół) i duzo duzo ruchu... no i oczywiscie zero zarcia po 18

a zapychanie sie jakimis substytutami diety to co najwyzej moze byc dla zoladka szkodliwe bo to czysta chemia - lepiej zjesc 2 jablka i marchewke :P

eklerka 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 19:52 

ale ja nie rozumiem,dlaczego akurat ta 18 jest taka magiczna?!mowi sie,ze chodzi generalnie o to,zeby nie jesc 4h przed snem,no ale malo osob chodzi spac o 22 :D mysle,ze to bardziej o to chodzi,zeby sie nie objadac wieczorkiem i tyle.

akto 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 20:12 

eklerka... no ja sie np tak przyzwyczailam za czasow jak jeszcze mialam czas chodzic spac o 22 i teraz juz nie jestem w stanie jesc po 18 (blokada psychiczna) moze to glupio zabrzmi ale po 18 najzwyczajniej w swiecie nie jestem glodna...

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 20:12 

18 godzina to taka przenosnia. Najlepiej sprawdza sie przyslowie: "Sniadanie zjedz samemu, obiadem podziel sie z przyjacielem, a kolacje oddaj wrogowi". Jeszcze na tym zle nie wyszlam :P

met_kobietka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 20:47 

a ja qrde... tak niezdrowo teraz zyje ze szok... dupy mi si enie chce ruszac i jezdze wszedzie tramwajami... jem kiedy mam czas, a nie ochote... ale za to juz sie nauczylam jesc chociaz 2 posilki dziennie...

a co do diet... nigdy nie stosowalam.. jem co chce... obzeram sie bo 22 :P wiem ze niezdrowo ale czasami nie da sie inaczej... no ale na szczescei ze nie tyje... to ten metabolizm... naprawde... szybkie mam to swinstwo ze zjem i zaraz juz glodna jestem... tylko ciekawa jestem kiedy to sie zmieni... i nawet nie zauwaze jak bluskiwcznie przytyje :/

Odpowiedz do tematu