ile czasu ma upłynąć po stosunku przerywanym aby można było się kochać bez obawy że zajdzie się w ciążę?
Żeby się kochać bez obawy, że zajdzie się w ciążę, to się trzeba zabezpieczyć
Nie wiem, może powinno się wprowadzić dzieciom w podstawówkach przedmiot pt "stosunek przerywany, skakanie na jednej nodze po stosunku oraz składanie ofiar domowym skrzatom nie chronią przed ciążą"
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 13:16
A może to prowokacja... W innym temacie koleżanka zapytała co to Rigevidon
beatrice [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 19:45
Cytat:
może powinno się wprowadzić dzieciom w podstawówkach
To już niestety raczej autorkę pytania nie obejmie, bo pisała w innym miejscu, że ma dwójkę dzieci
Dlatego obstawiam, że to niestety nie jest prowokacja, tylko prawdziwe pytanie o to ile czasu ma uplynac od stosunku przerywanego żeby nie zajść w ciąże...
Dziwniejszego pytania na tym forum jeszcze nie widzialam.
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 20:28
jonaxi - no można się dowiedzieć, ale chyba powinnaś mieć taką ogólną wiedzę, że stosunek przerywany - to żadna metoda antykoncepcji...
Nie rozumiem Twojego pytania, a pytania i sposób w jaki je zadajesz no cóż, mam wrażenie że moja 8 letnia siostrzenica więcej rozumie na temat płodności człowieka.
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
jonaxl [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 20:36
postaram się napisać o co mi chodzi spirali nie założę tabletek nie mogę plastrów też nie. chodzi mi o taką metodę która jest dopuszczalna przez Kościół .wiem że są metody naturalne ale czy bezpieczne?i czy będę miała pewność że nie zajdę w kolejną ciążę
jonaxl, to Ci powiem od razu, że stosunek przerywany, jest potępiony przez Kościół, jako że jest to marnowanie nasienia. Pozostaje jedynie NPR.
Pewności nic nie daje, poza abstynencją. NPR ma wskaźnik porównywalny do pigułek, więc zabezpieczenie bardzo duże, pod warunkiem, że jest regularnie, dokładnie stosowane. Polecam lekturę o tym, a potem ewentualne pytania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum