Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Ile żyje plemnik?

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile żyje plemnik?
Autor Wiadomość
GlowGirl_23
[Usunięty]

Wysłany: Pon 16 Lut, 2009 14:20 

no moze i tak jest..
i kto to mówi- faktycznie było :D :D :D

vimty
[Usunięty]

Wysłany: Wto 31 Mar, 2009 04:23 

ngL napisał/a:
Nie mogą nigdzie zawędrować, bo "wystrzeliwane" plemniki są wstępnie nieaktywne - aktywują się po kontakcie z zasadowym śluzem kobiecym, który zmusza ich ogonki do ruchu a same plemniki w takim śluzie dojrzewają. Bez tego nie są zdolne ani do ruchu, ani do zapłodnienia.

W kontakcie z wodą giną natychmiast. Jeśli nie chodzi o chlor, to nie wiem - nigdy się tym specjalnie nie interesowałam.

Plemniki zabija ciśnienie osmotyczne. Włóżcie słodki owoc do wody, zacznie nabrzmiewać. Woda przechodzi przez błonę komórkową plemnika ze środowiska ubogiego w substancje mineralne (woda, przede wszystkim destylowana) do wnętrza plemnika (czy jakiejkolwiek innej komórki) w nie bogatej. Powoduje to zaburzenia w metabolizmie komórki, może prowadzić nawet do jej rozerwania. W każdym jednak przypadku kończy się jej śmiercią. Komórka może przetrwać jedynie w roztworach tzw. izotonicznych, czyli np. w soli fizjologicznej - zawiera ona odpowiednią ilość substancji mineralnej (soli), wtedy ciśnienia po obu stronach błony komórkowej są jednakowe :wink:

smesna
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 21:30 

Mam pytanie odnośnie ile plemniki żyją na powietrzu w temp. pokojowej ?
I czy są one zdolne do zapłodnienia?

Finka 

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 21:32 

smesna, Ty na poważnie pytasz?
poza sprzyjającymi warunkami plemniki żyją kilka minut. I nie, plemniki z powietrza nie są zdolne do zapłodnienia. Tak nas jakoś skonstruowano, że wiatropylne nie jesteśmy.

smesna
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 22:03 

Tak,pytam na poważnie niestety...

A kropla spermy umieszczona w pochwie palcem jest zdolna zapłodnić kobietę?

Finka 

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 22:06 

smesna, plemniki to nie Rambo .. warto wykazać się zdrowym rozsądkiem.

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Sob 15 Sie, 2009 23:48 

smesna napisał/a:
Tak,pytam na poważnie niestety...
A kropla spermy umieszczona w pochwie palcem jest zdolna zapłodnić kobietę?

finka napisał/a:
smesna, plemniki to nie Rambo .. warto wykazać się zdrowym rozsądkiem.

Hm... to ja chyba do tej pory nie miałam zdrowego rozsądku, bo myślałam, że kropla spermy umieszczona palcem czy czymkolwiek innym w pochwie kobiety może ją zapłodnić. Miałam na myśli sytuacje w której następuje to w niedługim czasie od wytrysku i raczej uważałam żeby takie sytuacje nie miały miejsca.

Mimo tego, że plemniki zbyt długo w powietrzu nie żyją wydaje mi się to bardzo prawdopodobne, że można zaplodnić kobietę umieszczając jej spermę w pochwie. Przecież to praktycznie tak samo jak penisem...

Finka 

Wysłany: Nie 16 Sie, 2009 00:07 

nie no, nie twierdze, że jak sperma znajdzie się na ręce no nagle plemniki się duszą czy coś :wink: Pewnie, że zdarzają się przypadki ciąż poprzez pieszczoty, bez stosunku. Z tym zdrowym rozsądkiem chodziło mi o to, że trza nauczyć rozróżniać się sytuacje faktycznie niebezpieczne od tych kompletnie wyimaginowanych.
Juz nie przesadzajmy, o ciąże nie tak łatwo. Taki zdeterminowany plemnik musiałby pokonać sporą drogę z pochwy by dojść tam gdzie trzeba :D

dlatego podsumowując: może dość do zapłodnienia bez pełnego stosunku, może dojść do zapłodnienia poprzez sam preejakulat, ale trzeba myśleć zdroworozsądkowo. No :)

Pati 

Wysłany: Nie 16 Sie, 2009 08:50 

beatrice napisał/a:
bo myślałam, że kropla spermy umieszczona palcem czy czymkolwiek innym w pochwie kobiety może ją zapłodnić. Miałam na myśli sytuacje w której następuje to w niedługim czasie od wytrysku

W takim wypadku ciąża jest jak najbardziej możliwa. Dlatego też trzeba uważać nie biorąc pigułek żeby w czasie pieszczot tak właśnie spermy nie przenieść. Stąd się biorą ciąże u dziewic ;) Ale to są raczej rzadkie przypadki, bo raczej mało kto w miarę myślący wkłada palce umazane spermą do pochwy ;) W innych przypadkach plemniki to rzeczywiście nie Rambo i np. gdy wytrysk jest na brzuch, spermę się wytrze/zmyje to plemniki same nie powędrują sobie do pochwy ;) A tym bardziej jeśli petting uprawia się w bieliźnie (panika w takich przypadkach też bywała opisywana na tym forum) ;) Sorry za tak obrazowe opisy :P
Tak więc jak pisze Finka - myślmy rozsądnie. I nie panikujmy niepotrzebnie w każdym przypadku :)

smesna
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 17:37 

rzadkie przypadki czyli ile 1: 1000 czy mniejsze prawdopodobieństwo?

Hanca 

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 18:17 

Nie wiem czy gdzieś znajdziesz stosunek prawdopodobieństwa, bo przecież to zależy od różnych czynników.

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 18:26 

smesna napisał/a:
rzadkie przypadki czyli ile 1: 1000 czy mniejsze prawdopodobieństwo?

Jestem w szoku, że można zadać takie pytanie.

Żeby to zbadać dobrze by było znaleźć przynajmniej 1000 kobiet chętnych na wprowadzenie spermy palcem.do ich pochwy. Bardzo ciekawe badanie... myślę, że jak bardzo Cię to interesuje możesz zacząć prowadzić je na sobie, kto wie może będziesz tą jedną na tysiąc?

A tak naprawdę to mam nadzieje, że Twoje pytanie to jakaś podpucha.... bo jak nie to nie wiem co mam o tym myśleć.

jonaxl
[Usunięty]

Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:03 

ile czasu ma upłynąć po stosunku przerywanym aby można było się kochać bez obawy że zajdzie się w ciążę?

Finka 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:04 

Cytat:
ile czasu ma upłynąć po stosunku przerywanym aby można było się kochać bez obawy że zajdzie się w ciążę?

że co, że jak? :shock:

misia 

Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 14:11 

Pozwolę sobie wkleić link bo mi ręce i cycki już opadają jak czytam takie pytania...
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=10

wracam do naturalnego koloru włosów

Odpowiedz do tematu