Podejrzewam, że pewnie większość z Was ma w domkach stałe łącza . I tutaj moje pytanie jest takie - z czyich usług korzystacie i czy jesteście z tego faktu zadowolone?
Ja aktualnie biorę net z kablówki, ale awarie zdarzają się im ostatnio zdecydowanie zbyt często, a taka awaria trwa przynajmniej 3,4 godziny. Chyba nie muszę dodawać, że irytujące jak cholera . Więc chciałabym zmienić dostawcę, ale nie bardzo chciałabym strzelać . Więc może podzielicie się swoimi doświadczeniami - na pewno pomogłoby mi to w wyborze .
jesli tylko do przegladania stron i gg/skype to w zasadzie kazda
jesli do sciagania plikow to najlepsze sa sieci osiedlowe z wewnetrznymi serwerami gdzie uzytkownicy moga wymieniac dane (najlepiej miec tez zewnetrzne IP albo przekierowane porty wtedy)
tak czy owak kazda siec ma jakies awarie od czasu do czasu
natomiast glowne pytanie jest: jakie masz wogole mozliwosci wybrania sieci w miejscu zamieszkania
najszerszy zasieg ma neo bo leci po kablu telefonicznym, ale przygody z tp sa jak cos prestaje dzialac to, mozesz mi wierzyc, czesto malo ciekawa sprawa.. 1-2 tygodnie bez neta to czesta norma zanim ktos cos naprawi
_________________ W gruncie rzeczy Rosemary jest całkiem fajna
Mój facet nigdy nie miał takich problemów. Może wybitny szczęściarz .
Z usług TP nawet nie mogę korzystać, bo nie mam u nich rachunku . Polityka firmy. Bo w sumie oferta DSLa nie jest zła.
Teraz mam 1056 i jestem zadowolna z szybkości, więc tyle mniej więcej bym chciała.
Myślałam intensywnie o Chello, ale na moim zadupiu nie ma opcji.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ja też mam w kablówce-icp i to najlepszy net jaki kiedykolwiek mialam , zadnych limitow sciagania, zero nagłych przerw w dostawie...
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
ja mam osiedlowego dostawce , tańszy od dostępnej kablówki tak samo dobry
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Wysłany: Wto 21 Lis, 2006 16:45
a ja mam, troche z przypadku, lokalnego providera. nie jest zle,ale wolalabym szybszy-musze mame przypilnowac,zeby zmienic umowe,bo mozemy miec lepsza predkosc za ta sama cene,jesli podpiszemy umowe na 2-3 lata...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum