Jak w temacie: co dodajecie do jajecznicy? szukam nowych koncepcji. Moja standartowa:
jaja, zolty ser, parowki, przyparawy. wersja smaczniejsza, ale trzeba miec dobre miesko: z kielbaska zamiast parowek.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Szpinak, pieczarki, cebulka, szczypiorek, wedzony losos z koperkiem i jogurtem naturalnym, bekon, twarozek, smietanka, czasami cokolwiek co nie jest miesem nawet kasze gryczana
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."
Moja mama jak byla w niemczech miala tam taki patent: jajecznica z ziemniakami, ale chyba nie bylo rewelacyjne skoro sama tego nie robi.
A z ta kasza to jak? ugotowana i odsmazona?
sprytne, mozna wykorzystac resztki:D
tak mi sie przypomnialo, ze mleko tez mozna, jak byly gorsze czasy to sie mala ilosc jajek nadrbialo w ten sposob.
Kasza z poprzedniego dnia plus podsmazona cebulka i na to jajo, z ziemniakami tez lubie
Mleko, znamy, znamy, czasami potrzebna byla jajecznica dla 10 osob, a jaj cale 3
_________________ Happiness can only come from inside of you and is the result of your love.
Ano dobrze, ze sobie przypomnialam o tym mleku czasem 2 jaja zostaja i ni huhu nie da sie nic zrobic zeby urosly.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sro 02 Sty, 2008 14:55
u mnie w domu spora popularnoscia cieszy sie (glownie wsrod dziadkow i rodzicow) jajecznica z porojonymi kluskami. kluski sa zazwyczaj z dnia wczesniejszego, dzieki czemu sa trwardsze. wpierw na patelni podsmazam pokrojone kluski, potem wbijam do nich jaja i czekam, az bedzie gotowe- do smaku sol i pieprz.
kiedys robilam jajecznice z pomidorami, bardzo mi smakowala
Bo wlasciwie jajo mozna ze wszystkim i zwie sie to chyba, o ile dobrze pamietam, fritata
Pycha jest z bobem i cukinia ale robilam tez z mieszanymi warzywami, cukinia, papryka, kabaczek, cebulka, kukurydza, to wszystko podsmazone i zalewa sie roztrzepanym jajkiem, oczywiscie nie zapominajac o przyprawach.
Ja rzadko kiedy coś dodaję, bo uwielbiam jajecznicę samą w sobie, ale bardzo lubię makaron smażony z jajcem, przyprawiony papryką i pieprzem ziołowym
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mam dwie ukochane: 1) z pomidorami i szczypiorkiem oraz 2) z pieczarkami, kiełbasą, oregano, cebulką. Patent z mlekiem lubię, bo jajecznica jest delikatniejsza. A moja babcia robi niesamowitą jajecznicę na maśle.
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro 02 Sty, 2008 17:38
u fuj, nie znoszę jajecznicy na pomidorkach.
za to uwielbiam (wegetarianki, nie czytajcie ) jajecznicę na wędzonym boczku. mmmmmmmmmmm pycha!
standardowo też z cebulką.
i spróbuję patetntu z kaszą gryczaną
nigdy mi nie przyszło do głowy że do jajek tyle rzeczy można dodać
z pomidorami, serem, szynką robiłam, ale z kluskami? makaronem? kaszą? ciekawe jak smakuje
ja prawie w ogóle jejecznicy nie jadam, bo mi szkodzi, a lubię z serkiem, pomidorkami.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
makaron podsmazany z jajkiem pyszny jest i bardzo sycacy:)
ja lubie jajecznice z szynka, kielbasa suszona, serem zoltym, szczypiorkiem, pieczarkami, im wiecej dodatkow tym lepej
z kasza gryczana moze byc dobra,srobuje przy najblizszej okazji
Życie nie powinno byc podróżą do grobu z intencją, aby dostać się tam bezpiecznie w atrakcyjnej i dobrze zakonserwowanej postaci...
Jest raczej ślizganiem się z boku na bok, z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksploatowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem... rozkoszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum