Jak uprawiać sex z prezerwatywą aby był bezpieczny? Chodzi mi o to czego mam się wystrzegać.
- Często ze swoją partnerką kocham się po dwa razy. Wiec po każdym stosunku powinienem się myć, przynajmniej umyć ręce i genitalia.
- Nigdy nie wkładać palców do pochwy kobiety po pierwszym razie, bo może znajdować się na nich sperma.
- Stosuje sex przerywany, tzn nigdy nie dochodzę w partnerce
To wiem.. Ale czy o czymś zapomniałem? Być może jest jeszcze parę oczywistych rzeczy o których nie zdaje sobie teraz sprawy. A zdam jak będzie za późno
Gzymon [Usunięty]
Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 07:24
óM?!
To co piszesz to kompletne brednie!
imagequest napisał/a:
- Nigdy nie wkładać palców do pochwy kobiety po pierwszym razie, bo może znajdować się na nich sperma.
Po drugim, trzecim razie także może być sperma na nich... .
imagequest napisał/a:
Stosunek przerywany nie jest żadną, nawet najmniejszą metodą antykoncepcji. W wydzielanym śluzie preejenkulat takżę znajdują się plemniki, które mogą zapłodnić komórkę jajową. Pomijając fakt, że stosunek przerywany nie jest zdrowy dla zdrowia psychicznego, emocjonalnego... i nie daje prawie żadnych przyjemności z seksu, skoro ciągle myślisz, aby wyjąć w odpowiednim momencie!
imagequest napisał/a:
- Często ze swoją partnerką kocham się po dwa razy. Wiec po każdym stosunku powinienem się myć, przynajmniej umyć ręce i genitalia.
Jeśli odstęp jest na tyle długi, że nie utrzymuje ci się wzwód, to dobrze robisz, ale inaczej to nie musisz. Prezerwatywa jest jednorazowego użytku, ale to nie znaczy, że "raz się włoży i tyle, bo trzeba nową zakładać"
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 12:28
imagequest napisał/a:
Jak uprawiać sex z prezerwatywą aby był bezpieczny?
podstawa jest dobre zalozenie prezerwatywy. wydawaloby sie, ze to nic, jednak zdarza sie, ze prezerwatywa jest zle zalozona, potem sie zsuwa, peka...
Cytat:
i potem jest problem, bo jednak stosujac sex przerywany partnerka zaszla w ciaze.... a koledzy mowili, ze jest on 'skuteczny' nie wiem skad sie biora takie mity. stosunek przerywany nie jest zadna metoda antykoncepcyjna i co najwazniejsze moze prowadzic do ciazy
Poza tym, kurde, co za przyjemność dla faceta, jak musi cały czas uważać, a potem w decydującej chwili uciekać? Bez sensu, stresujące i nieskuteczne.... Po każdym takim stosunku powinno się brać Postinor
Stosując sex przerywany zawsze mam na sobie prezerwatywę. Wg mnie jest mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże. To jest chyba logiczne
Cytat:
Po drugim, trzecim razie także może być sperma na nich... .
Nie napisałem, że tylko po pierwszym razie, po drugim i trzecim też. Nie jestem takim idiotą
Cytat:
Pomijając fakt, że stosunek przerywany nie jest zdrowy dla zdrowia psychicznego, emocjonalnego... i nie daje prawie żadnych przyjemności z seksu, skoro ciągle myślisz, aby wyjąć w odpowiednim momencie!
Chciałbym Wam napisać, że moje zdrowie psychiczne jak najbardziej ma się dobrze. Gorzej z nim by było jakbym dochodził w partnerce. Bałbym się pęknięcia prezerwatywy.
Cytat:
Poza tym, kurde, co za przyjemność dla faceta, jak musi cały czas uważać, a potem w decydującej chwili uciekać? Bez sensu, stresujące i nieskuteczne.... Po każdym takim stosunku powinno się brać Postinor
Wiek: 23 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 673 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 14:34
słowami "stosunek przerywany" zasugerowałeś, że jedziesz wtedy bez gumki. a ty po prostu "nie kończysz w partnerce" a gadanie o nerwicach z powodu stos. przerywanego to trochę moim zdaniem przesada, wszystko zależy od podejścia i psychiki.
raczej wątpię, żeby gumka pękała w momencie wytrysku. jak pęka, to raczej w trakcie wykonywania ruchów frykcyjnych.
_________________ LEEGIAA!!!
imagequest [Usunięty]
Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 14:40
heidhr napisał/a:
słowami "stosunek przerywany" zasugerowałeś, że jedziesz wtedy bez gumki. a ty po prostu "nie kończysz w partnerce"
Widocznie niechcący wprowadziłem Was w błąd
heidhr napisał/a:
raczej wątpię, żeby gumka pękała w momencie wytrysku
Ale sama musisz przyznać.. Mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże jest wtedy kiedy nie kończę w partnerce Mi to wcale nie przeszkadza.
Ale sama musisz przyznać.. Mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże jest wtedy kiedy nie kończę w partnerce
chyba chciałeś napisać:
- mniejsze zajścia
- większe nie zajścia
Tylko pozornie, jak gumka pęknie w czasie, to zauważysz, bo pękają dosyć spektakularnie, tzn. odpada zbiorniczek i wzdłuż się rozpada. Jeśli pęknie przed wytryskiem, to może znajdować sie w niej preejakulat z plemnikami i wtedy też zaciąży. Tylko POZORNIE jest mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Jeśli odstęp jest na tyle długi, że nie utrzymuje ci się wzwód, to dobrze robisz, ale inaczej to nie musisz. Prezerwatywa jest jednorazowego użytku, ale to nie znaczy, że "raz się włoży i tyle, bo trzeba nową zakładać"
Hmm? Czy chodzi ci o to, że po wytrysku jeśli utrzymuje się wzwód można dalej jechać na tej samej gumce? Bo jak tak to zrozumiałam :/ No i tu muszę cię zmartwić W takiej sytuacji powinno się prezerwatywę zmienić.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
w pudełku z prezerwatywami też jest ulotka...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Summer [Usunięty]
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 19:42
No czesc
Tak sie naczytałam tego co piszecie i zaczynam się powoli bac..
Mam dni płodne, kochałam sie z moim chłopakiem i zaraz po stosunku drugi raz.. prezerwatywa troche się zsunęła.. Czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży ?
Prosze o jakąs konkretną odpowiedź
Skąd wiesz, że miałaś płodne? Jeśli nie na podstawie obserwacji, obliczeń, to szansa jest. Spora.
Summer [Usunięty]
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 19:52
No bo tak wychodzi z tych obliczen smiesznych... naprawde szansa jest spora ?
Niektorzy mówią ze potrzeba bardzo dużo plemników zeby zajsc w ciąże a niektórzy ze wystarczy kapeczkaa... co o tym myślicie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum