Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Jak bezpiecznie uprawiać sex

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Villemcia
Pon 25 Lut, 2008 09:33
Jak bezpiecznie uprawiać sex
Autor Wiadomość
imagequest
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 03:24 Jak bezpiecznie uprawiać sex

Witam!
Mam do Was parę pytań. Mianowicie:

Jak uprawiać sex z prezerwatywą aby był bezpieczny? Chodzi mi o to czego mam się wystrzegać.

- Często ze swoją partnerką kocham się po dwa razy. Wiec po każdym stosunku powinienem się myć, przynajmniej umyć ręce i genitalia.
- Nigdy nie wkładać palców do pochwy kobiety po pierwszym razie, bo może znajdować się na nich sperma.
- Stosuje sex przerywany, tzn nigdy nie dochodzę w partnerce

To wiem.. Ale czy o czymś zapomniałem? Być może jest jeszcze parę oczywistych rzeczy o których nie zdaje sobie teraz sprawy. A zdam jak będzie za późno :(

Gzymon
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 07:24 

óM?!

To co piszesz to kompletne brednie!
imagequest napisał/a:
- Nigdy nie wkładać palców do pochwy kobiety po pierwszym razie, bo może znajdować się na nich sperma.
Po drugim, trzecim razie także może być sperma na nich... .
imagequest napisał/a:
Stosunek przerywany nie jest żadną, nawet najmniejszą metodą antykoncepcji. W wydzielanym śluzie preejenkulat takżę znajdują się plemniki, które mogą zapłodnić komórkę jajową. Pomijając fakt, że stosunek przerywany nie jest zdrowy dla zdrowia psychicznego, emocjonalnego... i nie daje prawie żadnych przyjemności z seksu, skoro ciągle myślisz, aby wyjąć w odpowiednim momencie!
imagequest napisał/a:
- Często ze swoją partnerką kocham się po dwa razy. Wiec po każdym stosunku powinienem się myć, przynajmniej umyć ręce i genitalia.
Jeśli odstęp jest na tyle długi, że nie utrzymuje ci się wzwód, to dobrze robisz, ale inaczej to nie musisz. Prezerwatywa jest jednorazowego użytku, ale to nie znaczy, że "raz się włoży i tyle, bo trzeba nową zakładać" :P

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 12:28 

imagequest napisał/a:
Jak uprawiać sex z prezerwatywą aby był bezpieczny?

podstawa jest dobre zalozenie prezerwatywy. wydawaloby sie, ze to nic, jednak zdarza sie, ze prezerwatywa jest zle zalozona, potem sie zsuwa, peka...
Cytat:

i potem jest problem, bo jednak stosujac sex przerywany partnerka zaszla w ciaze.... a koledzy mowili, ze jest on 'skuteczny' nie wiem skad sie biora takie mity. stosunek przerywany nie jest zadna metoda antykoncepcyjna i co najwazniejsze moze prowadzic do ciazy ;)

Olka 

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 12:33 

Poza tym, kurde, co za przyjemność dla faceta, jak musi cały czas uważać, a potem w decydującej chwili uciekać? Bez sensu, stresujące i nieskuteczne.... Po każdym takim stosunku powinno się brać Postinor :|

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

imagequest
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 14:23 

Stosując sex przerywany zawsze mam na sobie prezerwatywę. Wg mnie jest mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże. To jest chyba logiczne :roll:

Cytat:
Po drugim, trzecim razie także może być sperma na nich... .

Nie napisałem, że tylko po pierwszym razie, po drugim i trzecim też. Nie jestem takim idiotą :wink:

Cytat:
Pomijając fakt, że stosunek przerywany nie jest zdrowy dla zdrowia psychicznego, emocjonalnego... i nie daje prawie żadnych przyjemności z seksu, skoro ciągle myślisz, aby wyjąć w odpowiednim momencie!

Chciałbym Wam napisać, że moje zdrowie psychiczne jak najbardziej ma się dobrze. Gorzej z nim by było jakbym dochodził w partnerce. Bałbym się pęknięcia prezerwatywy.

Cytat:
Poza tym, kurde, co za przyjemność dla faceta, jak musi cały czas uważać, a potem w decydującej chwili uciekać? Bez sensu, stresujące i nieskuteczne.... Po każdym takim stosunku powinno się brać Postinor

Nigdy nie kocham się bez prezerwatywy

heidhr 

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 14:34 

słowami "stosunek przerywany" zasugerowałeś, że jedziesz wtedy bez gumki. a ty po prostu "nie kończysz w partnerce" ;) a gadanie o nerwicach z powodu stos. przerywanego to trochę moim zdaniem przesada, wszystko zależy od podejścia i psychiki.
raczej wątpię, żeby gumka pękała w momencie wytrysku. jak pęka, to raczej w trakcie wykonywania ruchów frykcyjnych.

imagequest
[Usunięty]

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 14:40 

heidhr napisał/a:
słowami "stosunek przerywany" zasugerowałeś, że jedziesz wtedy bez gumki. a ty po prostu "nie kończysz w partnerce"

Widocznie niechcący wprowadziłem Was w błąd :wink:

heidhr napisał/a:
raczej wątpię, żeby gumka pękała w momencie wytrysku

Ale sama musisz przyznać.. Mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże jest wtedy kiedy nie kończę w partnerce :) Mi to wcale nie przeszkadza.

karolka 

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 15:50 

imagequest napisał/a:
Ale sama musisz przyznać.. Mniejsze prawdopodobieństwo nie zajścia w ciąże jest wtedy kiedy nie kończę w partnerce :)

chyba chciałeś napisać:
- mniejsze zajścia
- większe nie zajścia ;)
Tylko pozornie, jak gumka pęknie w czasie, to zauważysz, bo pękają dosyć spektakularnie, tzn. odpada zbiorniczek i wzdłuż się rozpada. Jeśli pęknie przed wytryskiem, to może znajdować sie w niej preejakulat z plemnikami i wtedy też zaciąży. Tylko POZORNIE jest mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ;)

Pati 

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 17:58 

Gzymon napisał/a:
Jeśli odstęp jest na tyle długi, że nie utrzymuje ci się wzwód, to dobrze robisz, ale inaczej to nie musisz. Prezerwatywa jest jednorazowego użytku, ale to nie znaczy, że "raz się włoży i tyle, bo trzeba nową zakładać"

Hmm? Czy chodzi ci o to, że po wytrysku jeśli utrzymuje się wzwód można dalej jechać na tej samej gumce? :shock: Bo jak tak to zrozumiałam :/ No i tu muszę cię zmartwić ;) W takiej sytuacji powinno się prezerwatywę zmienić.

roniika 

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008 15:04 

no przeciez jak nie zmienisz wszystko wypłynie, bedzie się sliskac i wogole....

Mhrok
[Usunięty]

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008 23:13 

To chyba prowokacja :D Nie denerwujcie się tak.

magribi 

Wysłany: Pon 25 Lut, 2008 12:51 

w pudełku z prezerwatywami też jest ulotka...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Summer
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 19:42 

No czesc :)
Tak sie naczytałam tego co piszecie i zaczynam się powoli bac..
Mam dni płodne, kochałam sie z moim chłopakiem i zaraz po stosunku drugi raz.. prezerwatywa troche się zsunęła.. Czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży ?
Prosze o jakąs konkretną odpowiedź ;)

Pozdrawiam :)

natalenka 

Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 19:48 

Skąd wiesz, że miałaś płodne? Jeśli nie na podstawie obserwacji, obliczeń, to szansa jest. Spora.

Summer
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 19:52 

No bo tak wychodzi z tych obliczen smiesznych... naprawde szansa jest spora ?
Niektorzy mówią ze potrzeba bardzo dużo plemników zeby zajsc w ciąże a niektórzy ze wystarczy kapeczkaa... co o tym myślicie ?

Odpowiedz do tematu