sluchajcie, ja juz nie moge z moim kotem, znów naszczał mi do łóżka :/ kolejny raz, mimo ze mial czystow kuwecie, kołdra już się nie nadaje do użytku bo jest zaszczana kompletnie, jesten wkurwiona na maxa, nie wiem co robić. Czy to przez kastrację? (kastrowany był w czwartek, ale szczał już wcześniej) nie wiem co robić, spuścilłam mu za to wpierdol dziś bo juz nie mogę...
babo... on i tak nei zakuma...
musisz znaleźć powód, poszukaj na kocich forach, poczytaj, popytaj tam ludków.
Gdzieś czytałam, że kot sika, kiedy chce coś zamanifestować. Ale co, to ty musisz wydedukować.
No i jeszzce raz polecam wszelkiego rodzaju kocie fora. siedzi tam masa maniaków kocich, na pewno rzucą jakimiś sugestiami.
Mój kot sikał na kołdrę z uporem maniaka, w sumie co noc. Dopiero jak wykastrowałam go, to przestał, ale nie od razu, tylko tak z czasem się uspokoił.
Też słyszałam, że koty mają swoje powody do robienia takich rzeczy. Tyle że dla nich powód to wcale dla nas powód być nie musi... w tym sęk. Ja mojego, jak złapałam go na gorącym (albo prawie) uczynku, to brałam za wszarz, wkładałam papę w zasikane miejsce i darłam na niego ryja. W sumie to poskutkowało, bo już nie ma takich odruchów "fochowych", a inne koty, które znam, i których właściciele machali ręką na takie akcje, nadal szczają i to do woli.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dobrze Justyce, że tylko łape w siki a nie ryjek, bo też są tacy niestety .
Bo słyszałam na forum kocim, ze wkładanie kotu ryjka we własne siki to niezbyt dobry pomysł, w sensie są lepsze. (to tak jakby ktoś wpadł na ten "genialny" pomysł) Poszukaj na profesjonalnych forach dla kotów, bo wiem, że jest o tym dużo.
Wiem na pewno, że mimo, że niektóre kocury są kastrowane to ich wcześniejsze przyzwyczajenia i zwyczaje są na tyle silne, że nadal zostają i nadal sikają gdzie niegdzie. Ale poczekaj jeszcze trochę, musi minąć więcej dni od kastracji, żeby w ogóle te wszytskie hormony przestały być produkowane i z ogranizmu już na zero stanęło i może akurat wtedy przestanie.
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Dobrze Justyce, że tylko łape w siki a nie ryjek, bo też są tacy niestety
no, chyba jednak ryjek, bo Justyce napisała "papę", czyli po mojemu mordę....
[ Dodano: Sro 30 Maj, 2007 20:38 ]
O, przeczytałam na jednym forum, ze sikanie poza kuwetą wynika z problemów zdrowotnych albo nerwowych. Człowiek radził tam, zeby zrobić kotu badanie krwi i moczu. Nie wiem... może jeszzce coś znajdę, ale generalnie polecam samodzielne szukanie przyczyn a nie tłuczenie kota...
[ Dodano: Sro 30 Maj, 2007 20:44 ]
Eirean, przeczytaj chociażby ten temat:
http://forum.miau.pl/view...der=asc&start=0
i jak sądzę wiele, wiele innych na tym forum. Jak masz wątpliwości, to opisz dokładnie swój przypadek, na pewno ci coś poradzą.
chyba jednak ryjek, bo Justyce napisała "papę", czyli po mojemu mordę....
No jasne, że chodziło mi o ryjek, ale nie na zasadzie wciskania jego gęby w te siki i walenia po mordzie, tylko po prostu biorę go do obszczanego miejsca i każę mu powąchać - chłoptaś wie, że to jego i wie, za co jestem zła. W żaden sposób nie wyrzucam swoich emocji na niego.
Dlaczego mój sikał, to ja wiem - po prostu rodzice nie chcieli go na noc u siebie w pokoju, więc zamykali go na noc ze mną w moim pokoju. Mały się wkurwiał (bo nie ma to jak rozwalić się na wielkim łóżku państwa niż gnieździć się ze mną na jednoosobowym łóżeczku), więc sikał.
Jak mówię, wszystko mu przeszło, gdy został wykastrowany. Nie od razu, ale stopniowo zanikło.
Ale zauważałam, że po tym, jak został zganiony (po raz kolejny powtórzę, że nie sadystycznie, z nerwami czy wyżywaniem się, tylko po prostu opiórkany - a koty doskonale wiedzą, kiedy coś przeskrobały), uspokajał się na jakiś czas i nie sikał.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
Verena napisał/a:
chyba jednak ryjek, bo Justyce napisała "papę", czyli po mojemu mordę....
ja to jestem dziś inna. Bo przeczytałam łape Luz, z tym wkładaniem ryjków w siki chodziło mi o bardziej dyrastyczne sceny i sposoby, o których sie juz niestety naczytałam i stąd moją wrażliwość na cokolwiek z tym związanym..
Justyce napisał/a:
po raz kolejny powtórzę, że nie sadystycznie, z nerwami czy wyżywaniem się, tylko po prostu opiórkany - a koty doskonale wiedzą, kiedy coś przeskrobały)
wiadomo, nie musisz powtarzać że bez sadyzmu bo akurat nie o to mi chodziło
Ale racja, że generalnie koty wiedzą jak coś przeskrobały. Moj jak już wchodzi na blat w kuchni i usłyszy charakterystyczny ton mojego głosu dezaprobaty jak słysze ze wskoczył, to od razu wraca na ziemię gówniarz mały. Mam teraz większy z nim problem. BARIERKA balkonu na 4 piętrze... już nie mówię o tym, że mój tata wymyślił rózne już bajery, kratki, zeby nie wchodzil w ogóle ale jest bardziej cwany niż myślelismy... zrobie fotke jutro kolejnego pomysłu, zabezpieczajacego przed wypadnięciem......
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
This is it:
'Nothing.'
Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Czw 31 Maj, 2007 23:44
mój kot nie dosc,że sam sikał do mojego łóżka jak tylko wdarł się do mojej sypialnie to jeszcze sprowadzala sobie swoje kocięta i one tez sikałay! to dopiero była tragedia. a jak mój pies maiła gdzies żygać, to gdzie musiał?! Oczywiście do mojego łózka!
Gorgusia, no co ty nie wiesz? W kuwecie się nie śpi
(takie powiedzonko, gdy kot Patasia obszczał łóżko jego siory)
This is it:
'Nothing.'
Bogowie! Nie róbcie takich rzeczy!
Kicię, która nagle zaczęła sikać w dziwnych miejscach trza zbadać - przeca nie przyjdzie i nie powie - boli mnie pęcherz.
Pierwsza i obowiązkowa sprawa - badanie ogólne moczu - z łapaniem jest trochę zabawy ale można. Mogę pomóc w interpretacji wyniku.
Druga podstawowa sprawa czy to sikanie (dużo moczu) czy znaczenie (mało moczu). No
Kicię, która nagle zaczęła sikać w dziwnych miejscach trza zbadać - przeca nie przyjdzie i nie powie - boli mnie pęcherz.
Tak, w szczególności gdy chwilę wcześniej został za coś opiórkany, a kuweta stoi kilka kroków dalej - on woli obszczać kołdrę A ile było sytuacji pt. grzebanie w piaseczku, pomrukiwanie, że chyba nie teges (chociaż świeży, kuweta czyściutka) i siuuuup na kołdrę!
Dzięki bogu już mu to dawno przeszło, po kastracji przestał mieć humory
This is it:
'Nothing.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum