czesc Dziewczyny. mam takie sobie male pytanie do Was..otoz kumpela wbila mi ostatnio klina pytaniem jak to jest z tymi testami "sikanymi". jak wiadomo po uplywie 15 minut wynik moze byc nie zgodny z prawda, bo moze pojawic sie druga kreseczka. a jak to jest jak od razu pojawia sie dwie kreseczki...czy jedna moze po jakims czasie zaniknac? (wiadomo o ktora kreseczke chodzi) no powiem szczerze, ze powiedzialam mojej szanownej kolezance ze nie przypuszczam aby ona zniknela..ale czy dobrze jej powiedzialam ..nie wiem. co Wy na to
_________________ Niewidomi śnią, niemi myślą, głusi czują, a TY? Czy patrząc widzisz?
Ale to nie ma znaczenia czy po 15 minutach się pojawi dodatkowa czy zniknie jedna z dwóch, bo wynik się sprawdza po 3 minutach i kropka. Wtedy daje jakąkolwiek wiarygodność. Swoją drogą mi się wynik nie zmienił nawet po 15 minutach.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Tak jak pisze karolka - wynik sprawdza się po trzech minutach.
I nie ważne czy po pewnym czasie kreska zaniknie czy się pojawi - test jest już wtedy nie miarodajny i różne dziwne rzeczy mogą się z nim dziać.
Mi po ok. 15 minutach pojawiła się na teście druga kreska.
Dostałam palpitacji i dopiero po przeczytaniu ulotki zrozumiałam, że takie rzeczy mogą sie zdarzyć.
A jak jest jak się pojawią dwie kreski to trzeba spytać jakąś osobę, której się pojawiły - my możemy tylko gdybać.
Ja gdybam, że raczej nie znikają.
zawsze ak robilam test to wszystko bylo prawidlowo ale moja kolezanka mowila ze jej raz pojawila sie na samym pocatku po jakiejs minucie ta 2 kreska ktora chwile pozniej znikla. wiec chyba moze sie tak zdarzyc
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008 16:00
No ja nie bardzo moge sie z wami do końca zgodzić, bo mi druga kreseczka wyszła duuuużo później, bardzo słabiutka co prawda ale mam drugiego synka Dużo też zależy od tego jak czuły jest test ciążowy. Mój był bardzo czuły i ciąże wykrył, już trzy dni po zapłodnieniu... ale tak jak mówie, chwile czekałam... Jak szybko sie pojawia, i jak bardzo jest różowa(na przykład) zależy od tego jak długo trwa ciąża. Test zrobiony po dwóch tygodniach od zapłodnienia wychodzi szybko i kolor jest intensywny. Tak czy inaczej, dla mnie dwie kreski kiedy by nie wyszły oznaczają ciąże, bo nie ma innej możliwości na pojawienie sie drugiej kreski...
No ja nie bardzo moge sie z wami do końca zgodzić, bo mi druga kreseczka wyszła duuuużo później, bardzo słabiutka co prawda ale mam drugiego synka
Nie z nami, tylko z producentem testu. My sobie tej teorii nie wymyśliłyśmy. Nie chce się czepiać, ale większośc testów spełnia te same normy i jest tak samo "czuła" - 6 dni od zapłodnienia i kropka, a wynik po dłuuugim czasie jest niemiarodajny!
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Tak czy inaczej, dla mnie dwie kreski kiedy by nie wyszły oznaczają ciąże, bo nie ma innej możliwości na pojawienie sie drugiej kreski...
ano chyba jednak jest inna mozliwosc, skoro mi sie pojawila, a w ciazy nie bylam
a test robiłam po miesiacu od stosunku...
a kreska pojawila sie po uplywie czasu jaki jest do odczytu...
Villemcia, miałam kiedyś podobnie.
Test pokazuje prawdziwy wynik tylko w czasie podanym w instrukcji. Wszystkie wcześniejsze i późniejsze kreski mogą być przekłamane Niektóre testy należy odczytywać między 5 a 15 minutą i do 5 minuty zawsze mają 2 kreski, a około 5 minuty ta druga kreska albo znika (gdy nie ma ciąży) albo zostaje (gdy ciąża jest).
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
catherina [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008 21:01
W moim przypadku obie kreski pojawiły się już w trakcie 'kapania' kropelkami w miejsce do tego wyznaczone, specjalną pipetką taką. zanim minęły instrukcyjne trzy minuty jedna zbladła, ale co z tego. lekarz potwierdził. dlatego wiara w cuda, zniknięcie, wyblednięcie kreski- nie polecałabym.
polcia [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008 21:44
No jasne ze jest mozliwosc tak jak napisala Villemcia mialam podobna sytuacje test zrobiony po miesiacu ,spozniajaca sie @ i 2 kreski a DZIDZI nie ma
Wysłany: Czw 28 Lut, 2008 00:26
No dobra dziewczyny, a nie bierzecie pod uwagę, że mogło to być wczesne samoistne poronienie? Tak też sie dzieje czasem. Ja tak niestety miałam jak starałam sie o drugie dziecko, więc mnóstwo za wcześnie zrobionych testow ciążowych i jak wyszedł pozytywny to szybciutko na badanie krwi, a potem dostałam @ tylko tak jakby o tydzień za późno... Ryczałam i wogóle, ale lekarz powiedział, że takich przypadków jest mnóstwo, tylko, że kobiety często o tym nie wiedzą, bo nie wariują za wcześnie tak jak ja... A ja "w gorącej wodzie kąpana" musiałam szubciuko wiedzieć. Gdybym nie zrobiła testu z krwi to nie wiedziałabym nawet, że byłam w ciąży.
nie bierzecie pod uwagę, że mogło to być wczesne samoistne poronienie?
jakbyś przeczytała inne posty na forum, to byś wiedziała, że bierzemy ALE nie ma to znaczenia w przypadku niestosowania się do instrukcji producenta testu i właściwego odczytywania wyniku. Czy uważasz, że producent tak sobie bez powodu napisał, że należy sprawdzić po minucie czy tam trzech, a wynik sprawdzany po 15 minutach jest niemiarodajny ?
Wysłany: Czw 28 Lut, 2008 10:25
Karolka zaraz odstawie dzieci i nie będe robić nic innego jak tylko czytać inne posty żeby przypadkiem nie mieć zaległości bo jeszcze nie daj boże komuś tu podpadne. Ja na tym forum zarejestrowalam sie wczoraj, oczywiście postaram sie przeczytać jak najwięcej żeby tematów nie powielać, ale... ...bez przesady. Poza tym myśle że chyba forum właśnie jest od tego żeby podzielić sie swoją opinią na dany temat. Czy myślisz, że monika83 nie potrafi przeczytać instrukcji testu? Potrafi, ale czegoś nie jest pewna. Ja myśle że od tego jest forum. Jak sie myle to przepraszam...
No dobra dziewczyny, a nie bierzecie pod uwagę, że mogło to być wczesne samoistne poronienie?
oczywiscie, że bierzemy...ale one sie zdarzaja najcześciej przed pojawieniem sie pierwszej miesiaczki od wpadki...
a jesli ja wykonałam test juz po tym czasie, zblizał mi sie drugi termin miesiaczki...i wyszło mi, że w ciazy nie jestem, a po jakims czasie(sadze ze wiecej niz 15 min) bo zasnełam pojawia sie druga kreska i mimo wszystko w ciazy nie bylam, to nie sadze, że to bylo poronienie, a poprostu jakas reakcja testu po uplywie czasu dozwolonego na odczyt....
Karolka zaraz odstawie dzieci i nie będe robić nic innego jak tylko czytać inne posty żeby przypadkiem nie mieć zaległości bo jeszcze nie daj boże komuś tu podpadne
Żeby się wykłocać, że tylko Ty masz patent na obsługę testu ciążowego,a producent nie wie co plecie, to masz czas i wtedy odstawiasz dzieci. Nie przesadzaj, nie chodzi o podpadanie. A o co chodzi napisała Ci m.in. i Vill.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum