myślę, ze twoja dziewczyna tez sie stresuje tym :]
najrozsądniej bedzie zrobić test, można je kupić nie tylko w aptece, widziałam bodajże w rossmannie. tam nie trzeba prosić pani w okienku, pisze, bo dla niektórych to problem.
Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 20:00
w takiej sytyacji stresu jest mnostwo, ale trzeba to przezyc. jednak skoro prezerwatywa byla cala, nic z niej nie wyplynelo, to ciaze na ciaze sa niewielkie. a okres moze sie spozniac z wielu powodow, tak samo moze byc z mdlosciami. niekoniecznie sa one objawem ciazy, sklanialabym sie raczej ku temu, ze to oslabienie organizmu po chorobie i stres zwiazany z sesja moze byc tego powodem.
jednak dla pewnosci mozecie zrobic test, jak pisala Guzik. ten da wam odpowiedz.
Cyanide_sorrow [Usunięty]
Wysłany: Nie 10 Lut, 2008 20:32
Nie widać tego po niej:P Ale ja tak mam zawsze:) Fakt faktem czytając Wasze odpowiedzi uspokoiłem się:)
crazy_me [Usunięty]
Wysłany: Nie 22 Cze, 2008 21:49
Hmm.., chialabym jeszcze wrocic do pytania z samego poczatku... Czy jesli prezerwatywa jest dobrze zalozona, nie peknie i wydaje sie ze wszystko poszlo zgodnie z planem, to czy sa szanse, że moge zajść w ciążę?
o ile podczas zakladania jej nie uszkodzicie
albo nie bedzie wyjatkowego pecha, że była dziurawiona
foxy [Usunięty]
Wysłany: Nie 22 Cze, 2008 22:41
crazy_me, dobrze zalozona prezerwatywa jest naprawde skuteczna, sa nikle szanse na ciaze, ale warunkiem musi byc dobrze ona zalozona. zreszta na forum gdzies byla wrzucona dokladna instrukcja zakladania prezerwatywy, poszukaj. a i na necie tez jest tego wiele
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
suchajcie, tak a propo jak gumka jest np dyiurawiona to powinna peknac co? cyz to pryz yakladaniu czy to przy wytrysku?
czy moze byc peknieta a my tego nawet nie swiadomi?
tak rozkminiam, bo malo mialam do czynienia z gumkami, a nigdy nie wiadomo co w przyszlosci bedzie
Moze mieć mikroskopijną dziurkę i może nie pęknąć. Wiadomo, że każde naruszenie jej powłoki czyni ją bardziej podatną na pękniecie,ale pewności, że pęknie nie ma.
Można sprobować nakłuć gumke bardzo cieńką iglą a potem spróbować napelnić ją wodą/nadmuchać. Ja nigdy nie próbowałam.
Ale jednak to są przypadki bardzo, bardzo rzadkie. Nie wiemy też czy gumki, które pękają miały jakieś dziurki, czy po prostu tak sobie pękły na wskutek złego przechowywania itp.
Jak chce się mieć pewność, że guma cała można po stosunku (nie przed ) napełnić ją wodą.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
no wlasnie tylko kurcze, glupio troche tak biegac do kibelka z zuzyta gumka...
zawsze wydawalo mi sie ze jesli mi gumka nie pekla, to jest ok, a tu jednak nie tak....
_________________ Ardua prima via est.
Wiedziemka [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 18:10
niby teoretycznie kropla do zapłodnienia wystarczy, ale myślę, ze tak jak Hanca napisała, przypadek kiedy prezerwatywa dziurawa nie pęknie jest wybitnie rzadki, bo dziurka pod wpływem tarcia pewnie by sie powiększyła do rozmiaru widocznego gołym okiem
Ka. [Usunięty]
Wysłany: Pią 27 Cze, 2008 11:33
Patka Emka napisał/a:
no wlasnie tylko kurcze, glupio troche tak biegac do kibelka z zuzyta gumka...
Zanim zaczęłam używać tabletek też korzystałam z gumek i powiem Ci, że nigdy nie było mi głupio tego sprawdzać - głupio to było dopiero wtedy, kiedy sprawdzamy a tu ups, gumka przecieka, i pędem do gina po tabletki po..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum