Ja jestem za elektronicznym, rtęciowy mozna rzeczywiście zgnieść poza tym mierzy jednak dłużej.
A będziesz mierzyć w ustach?
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 13:44
mnie sie podobaja te elektroniczne co sie mierzy temp. wkladajac koncowke do ucha? czy takie sa dobre?
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 13:49
Dirty napisał/a:
wkladajac koncowke do ucha
chyba sama sobie odpowiedziałas tym pytaniem, są to termometry do ucha...
nie jest to reklama z mojej strony, jest fima microlife która robi termometry używane w badaniach klinicznych => bardzo dokładne...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 13:55
coz ale co za roznica czy sie mierzy przez ucho w ustach czy pod pacha tudziez w pochwie czy pupie? pytam sie tylko czy takie termometr ktos ma i czy jest dokladny bo slyszalam sprzeczne opinie.
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 14:32
jest poważna różnica jakim termometrem się mierzy i gdzie, bo temperatura skóry jest często gęsto niższa niż śluzuwek. ten na ucho jest o tyle średni że potrzebuje takich kapturków (które wyglądają jak miniaturka prezerwatywy) bo inaczej zawyża temperaturę, a poza tym mierzy temp. bardzo szybko, przez co jest ona bardziej orientacyjna i do obserwacji organizmu i wyznaczenia owulacji się średnio nadaje. bo mniej wiecej wyznaczona temp daje mniej więcej pogląd na cykla, a mniej więcej to sobie można między bajki wsadzić, chyba że chce się miec bobaska
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Dirty [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 14:34
ołki dzieki za wyjasnienie. w takim razie zostaje pod jezykiem i pochwa..
jest poważna różnica jakim termometrem się mierzy i gdzie
A sądziłam, że nie ma różnicy, gdzie się mierzy, bo i tak można zaobserwować skoki temperatury. Ważne jest tylko, żeby zawssze w jednym miejscu. Gdzieś tu ktoś o tym pisał chyba...
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Ja mierze w obdycie, i jest to miejsce chyba najbardziej polecane, w pochwie może byc luźniej ale też to miejsce jest dobre, co do ust to nie wiem, jeżeli chciałaś mierzyć w ustach poszukaj czy tak można. Dla mnie jakoś bezpieczniejszy jest odbyt lub pochwa.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum