Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 17:36
Moim zdaniem to "wina" diety, że spóźnia Ci się okres. Piszesz, że jest uboga, oraz że jesteś na niej od miesiąca. To wystarczający powód, by okres się spóźniał. Test zrób dla świętego spokoju, bo różnie może być, jednak tak jak piszę, moim zdaniem to efekt niedożywienia.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
niewiarygodna [Usunięty]
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009 17:37
linka656 napisał/a:
niewiarygodna napisał/a:
Czy z powodzeniem moge przyjac przy woim dlugim cyklu, ze dni plodne mam w 18-23 dniach cyklu?
Nie nie możesz, bo nie prowadzisz obserwacji swojego organizmu.
Ok w takim razie kolejne pytanie, bo kto pyta [brzydkie slowo ] nie bladzi..
Jak wiec przy moich nieregularnych okresach moge obliczac swoje dni plodne?
Od poczatku roku moje cykle mialy 41, 38, 35, 31, 38 no i teraz lipa dni. W zeszlym roku cykle praktycznie trwaly 38 dni co miesiac z malymi wyjatkami.
[ Dodano: Sob 29 Sie, 2009 17:44 ]
Bas napisał/a:
Ja myślę, że test warto jest zrobić dla pewności by mieć święty spokoj. Z twojej wypowidzi wynika, że od ostatniego stosunku minęły już 2 tygodnie więć powinien być wiarygodny.
Niom mialam jeszcze 4 dni temu.. ale to jak sie juz spoznial.. wiec nie wiem czy robic ten test czy nie..
dni płodnych się nie oblicza na podstawie długości cyklu tylko wyznacza an podstawie pomiaru temperatury i obserwacji śluzu.
zapraszam do działu NPR, skarbnica wiedzy.
Jak wiec przy moich nieregularnych okresach moge obliczac swoje dni plodne?
Nie możesz. Odliczanie nie ma żadnego sensu, bo jak sama widzisz - było 40, a jest 46, a w przyszłym miesiącu ile? Nawet przy super regularnych cyklach liczenie nic nie daje, bo niby wiesz miej więcej kiedy dostaniesz następny okres, ale głowy za to nie dasz. Kalendarzyk przydaje się gdy musisz wrzucić tampony do torebki żeby okres Cię nie zaskoczył, ale przewidywanie owulacji to wróżenie z fusów. Jeśli to tylko w kwestii orientacyjnej to możesz zacząć np. obserwować śluz (który też czasem zawodzi, ale przynajmniej ma jakieś odniesienie do tego, co się dzieje w środku). Więcej w dziale NPR.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum