Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

"Jakość" krwawienia z odstawienia przy tabletkach.

Poprzedni temat «» Następny temat
"Jakość" krwawienia z odstawienia przy tabletkach.
Autor Wiadomość
marcia84 

Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 13:29 "Jakość" krwawienia z odstawienia przy tabletkach.

Mam do was ważne pytanie odnośnie krwawienia z odstawienia (podczas 7 dniowej przerwy w tabletkach).
Tabsy biorę ponad 4 lata. przy poprzednich - harmonet, minulet, triquilar, diane....miałam normalne krwawienia odstawienia - trwały 4-5 dni, średnionasilone - tak akurat na tampona regular/mini.

ale gdy zaczełam brać rigevidom krwawienia zaczeły robić się słabsze. trwały 3 dni około (tak na tampona mini). az w końcu taz nie dostłam krwawienia z odstawienia przy rigevidonie - 5go dnia przerwy pojawiło się raz mini-plamienie i nic a nic więcej. a po kolejnym opakowaniu miałam znów 3 dniowe krwawienie.
przeszłam teraz na Micro21. po pierwszym i 2gim opakowaniu było ok. ale po 3cim teraz (tydzien temu) krwawienie było bardzo słabiutkie. w zasadzie wkładka zwykła mogłaby wystarczyć. czy to normalne??
pytam, bo boję się troszke że będzie znów "powtórka z rozrywki" - czyli znów brak krwawienia w przerwie skoro jest coraz słabsze jakoś. a wtedy pewnie "zjem paznokcie" czy to ciąża czy....
moja koleżanka tez przy micri21 właśnie "straciła okres". miała coraz słabsze aż w końcu wcale się nie pojawił. i strachu się najadła co nie miara - -bo test wychodził negatywnie, a lekarka mówiła ze to pewni pozamaciczna, dlatego tak test wychodzi i dlatego nic nie widać przy badaniu....
czy znacie wiecie coś na ten temat?? przy micro21 lub rigevidonie właśnei?? albo ogólbnie przy tabletkach?? bo jakoś tak obawiać si zaczynam.

Villemcia 

Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 15:26 

bylo nie raz na forum mowione, że takie rzeczy sie zdarzaja...

Pati 

Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 15:59 

Zdarza się... Nie ma czym się martwić... Często jest tak, że im dłużej się bierze pigułki to krwawienia robią się coraz słabsze lub zmieniają się w plamienia. Reakcje organizmu są różne, Ty widocznie właśnie osłabianiem krwawienia reagujesz na skład Rigevidonu/Microgynonu (oba obok Stedirilu mają identyczny skład).

Zielona 

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007 17:18 

Ja sie radze cieszyc :)
Wiem, ze kiedys jak moja mama brala tabletki, to nie robilo sie przerwy, krwawienia nie bylo.
Musisz sie przyzwyczaic, choc rozumiem co to "czekanie na okres".

Olka 

Wysłany: Pią 04 Maj, 2007 17:24 

Ja ostatnio czekałam i doczekałam się tylko kilku skrzepów, a zawsze krwawienie miałam normalne, no tyle że w moim przypadku była kwestia jeszcze trzech opakowań pod rząd. Ale skoro krwawienie Ci "słabnie" z miesiąca na miesiąc, to ciąży się nie obawiaj, lepiej może jednak idź do gina jeśli krwawień nie będziesz miała i poproś o zmianę tabsów, bo brak krwawienia, to nie jest napewno objaw świetnie dobranych tabletek.

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

katherina
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007 13:07 

Ja przez ostatnie 7 dni brania Yasmin mialam plamienia, a przez ostatnie 2 dni nieznaczne krwawienia. Ostatnia tabletke wzielam w sobote, a dzis w nocy wybudzil mnie bol brzucha, a gdy poszlam do toalety zobaczylam ze zaczelo sie krwawienie z odstawienia. Teraz jest dosc obfite (ja z reguly mam obfite krwawienia).

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007 18:01 

u mnie to roznie bywa... ale na poczatek jest delikatne plamienie, nawet skrzepy, potem juz 2 dnia cieknie i cieknie... tez pojawiaja sie skrzepy. jeszcze mi sie nie zdazylo nie miec krwawienie z odstawienie, ale w ulotce pisze, ze taka sytacja moze nastapic :( oj wtedy to pewnie bym od zmyslow odchodzila... :evil:

katherina
[Usunięty]

Wysłany: Wto 08 Maj, 2007 23:32 

Dziewczyny, takiego krwawienia jak dzis to nigdy nie mialam :shock: . Krew, skrzepow co niemiara, dobrze ze dzis mialam wolne. Tak sobie mysle ze to moze dlatego ze bralam dwa opakowania Yasmin bez przerwy :roll: . Mam nadzieje ze nie wykrwawie sie i jutro bedzie juz lepiej...

marcia84 

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007 20:21 

a ja teraz przy tym opakowaniu M21 w dniu 20tej i 21szej tabletki mialam plamienie a 1go i 2go dnia przerwy mini krwawienie - mini bo po prostu wkladka jedna na cały dzien by mi wystaczyła. i koniec.
czyli wg was wszystko ok i niczym nie powinnam się przejmowac i zaczać kolejne opakowanie, tak?? dodam że zadnej nie zapomniałam, nie wymiotowałam itd...

destiny 

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007 20:27 

tak, skoro jestes pewna, ze nie popelnilas bledu to powinnas przyjmowac tabletki z kolejnego opakowania

mata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 12:41 

dziewczyny czy której sie tak zdarzyło,żemiała mocne krwawienie kiedy do końca zostały 4 tabletki?Bo ja własnie tak mam.Biorę pierwsze opakowanie.dziś mi została 1tabletka a krwawię nadal mocno.Czy po odstawieniu znów będę plamić?

Wampirek 

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 12:43 

mata, skoro to Twoje pierwsze opakowanie to "wszystko" jest mozliwe są to skutki uboczne organizmu :) i możliwe, ze po odstawieniu bedziesz plamić

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 12:59 

mata, organizm przyzwyczaja sie do brania tabletek przez okres 3 miesiecy. wiec biorac pierwsze opakowanie tabsow dopiero nazwalabym to przyzwyczajaniem sie organizmu do tabletek i wlasnie skutkiem ubocznym. dopiero po 3 opakowaniach wszystko powinno sie ustabilizowac i byc ok ;)

mata
[Usunięty]

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 13:02 

Dzięki za odpowiedż .Mam nadzieję.że będzie ok :lol:

[ Dodano: Czw 16 Sie, 2007 13:06 ]
No bo wszystkie piszecie o krwawieniu po odstawieniu a ja byłam ciekawa czy zdarzył się okres nie plamienie przed zakończeniem brania tabletek. :lol:

Vivien 

Wysłany: Czw 16 Sie, 2007 19:58 

Ja tylko dodam, że warto o tym wspomnieć ginekologowi w czasie wizyty. Zresztą na początku brania pigułek lepiej odwiedzać go często.

Mi osobiście z tego rodzaju przygód na bodajże 7 rodzajów pigułek które brałam raz zdarzyło się plamienie przez cały cykl w pierwszym opakowaniu, później było cacy.

Odpowiedz do tematu