Od przyszłego cyklu zaczynam brać te pigułki. Brałam Syndi 35, ale źle je tolerowałam. Te mają mniejszą zawartość estrogenu, więc mam nadzieję, że będzie ok i nie będę wymiotowała przy każdej pierwszej pigułce z opakowania :/
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 16:36
różnica w ilości estrogenu (=0,005) jest tak niewielka, że raczej polegałabym na drugim hormonie, który jest inny w syndi i jeanine.
_________________ we look pretty happy
we look pretty normal
let's play pretend
act like it goes naturally
arwena20 [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 17:24
hej:) ostatnio pisalam w czerwcu o tych moich bolacych piersiach w srodku cyklu, no treaz sprawa wyglada tak ze piersi NIE bola mnie przez kilka dni po okresie, wiec wyglada to tak ze tydzien piersi mnie nie bola a 3 tygodie bola jak cholera, bylam u ginekologa i powiedziala mi babeczka ze musze zrobic 2 miesieczna przerwe bo biore juz 1,5 roku tabletki, czytalam na forum ze nie ma potrzeby robic przerw, i nie wiem co amm zrobic?? przerwe czy zmienic lekarza?? ehh:/ doda jeszcze tylko ze jak nie biore tabletek to chodze z bolu po scianach przy okresie i piersi tez bola strasznie przez ok 2 tyg.. help..
ja bym raczej spróbowała z innymi tabletkami tak dla odmiany. a może zasięgnij opinii innego ginekologa.
foxy [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008 18:07
arwena20, przy braniu tabletek wystepuje krwawienie z odstawienia, a nie okres.
Nie ma potrzeby robienia przerwy, dlatego, ze bierzesz tabletki juz tyle czasu. Jak juz, to zaleca sie conajmniej 3-miesiaczna przerwe, nie krocej- aby nie rozregulowac organizmu. Ja juz biore tabletki kilka ladnych lat i nie mialam wcale zadnej przerwy.
A jezeli chodzi o bol piersi, to moze wyjsciem jest zmiana tabletek.
arwena20 [Usunięty]
Wysłany: Nie 05 Paź, 2008 19:37
chyba nie ominie mnie zmiana lekarza.. tylko teraz bede na studiach, wiec w lodzi nie znam zadnego dobrego:( ehh chyba wyjsciem jest zmiana tabsow.. a okres to mowie z przyzwyczajenia i krocej jest niz krwawienie z odstawienia pozdrawiam
catherine, biorę 3 opakowanie [zmieniałam z Syndi na Jeanine] i wszystko było niby ok- brak wymiotów przy 1 pigułce z opakowania, zero depresji, bólów głowy, krótkie niezbyt obfite krwawienie. Poprawy stanu skóry nie zauważyłam- chodzi mi o włoski. Ale od tego cyklu praktycznie dzień w dzień boli mnie żołądek, często też głowa i obawiam się, że to może być od nich. A że mam b. wrażliwy żołądek także chyba będę się szykowała do zmiany, bo w sumie moja nowa gin jak usłyszała, że biorę Jeanine to była jakaś wystraszona.
Catherine to jak ktos inny tolerowal te tabletki nic Ci nie powie o tym jak Ty mozesz na nie regowac.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
bajkabe [Usunięty]
Wysłany: Pią 15 Maj, 2009 19:10
Nie widzę tego wątku poruszonego, więc zapytam- nie mam krwawienia z odstawienia Jeanine? Czy to normalne? Kiedys miałam dwie małe plamki(też po jeanine), ale były...a teraz nic, zupełnie...powinno wystapić we wtorek? test zrobiłam- negatywny. Raz jeden zapomniałam tabletki przyjąć wieczorem, ale wzięłam szybko rano, zanim minęło 12 godz. Może jechać do szpitala wykonać test B-hcG? Tylko z tego powodu taką schizę mam, bo przyjmuję silny bardzo antybiotyk i nie wybaczyłabym sobie, gdyby jakimś cudem ciąża była powodem braku krwawienia...Czy ciąża możliwa jest?? Antybiotyk biorę od kilku dni, w czasie których nie współżyłam, więc on na skuteczność tabletek nie mógł wpłynąć.
Krwawienie z odstawienia nie świadczy o ciąży, bądź jej braku. Zazwyczaj krwawienie występuje, ale równie dobrze może się nie pojawić, nie świadczy to o niczym. Być może ze względu na antybiotyk ono nie wystąpiło. Spokojnie, bez nerwów, bo tym sobie także nie pomagasz
I którą tabletkę wzięłaś "z poślizgiem" ?
_________________ "Chcę, aby mężczyźni opiekowali się mną i rozpieszczali. Jestem egoistyczna i egocentryczna. A więc – jestem prawdziwą kobietą!"
bajkabe [Usunięty]
Wysłany: Pią 15 Maj, 2009 19:21
Z poslizgiem wzięłam albo ostatnią z drugiego tygodnia albo pierwszą z trzeciego tygodnia, nie pamiętam już dokładnie.
Jeśli w trakcie brania antybiotyku nie współżyłaś to moim zdaniem nie masz się o co martwić, ale jeśli to Cię nie uspokaja to zrób badania i będziesz miała pewność
I dobrze by było się dowiedzieć czy antybiotyk wpływa na tabletki, i w razie czego po zakończeniu jego stosowania zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni.
_________________ "Chcę, aby mężczyźni opiekowali się mną i rozpieszczali. Jestem egoistyczna i egocentryczna. A więc – jestem prawdziwą kobietą!"
Ale antybiotyk zawsze wpływa na tabletki antykoncepcyjne.
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum