ok, czyli teraz radzisz po 14 dniach od stosunku wykonać test, i zabezpieczać się przez nabliższe 7 dni?;)
ten stosunek wczoraj to byla nieroważność jednak, mimo stwierdzenia lekarza "że raczej mogę być spokojna"...
[ Dodano: Sob 17 Sty, 2009 18:32 ]
no i chłopak tradycyjnie nie skończył we mnie... jej, fiksuję już
[ Dodano: Nie 18 Sty, 2009 14:23 ]
Jeśli bierzesz:
Hormonalne leki antykoncepcyjne - Yasmin, Novynette, Cilest, Yasminelle, Logest - Możliwe interakcje z: antybiotykami z grupy tetracyklin (np. Doxycyclinum, Tetracyclinum) i penicylin (np. Ampicillin, Ospamox, Duomox, Ospen, Hiconcil).
Dlaczego: antybiotyki te osłabiają działanie antykoncepcyjne pigułek.
Jak się bronić: jeśli antybiotyki mają być zażywane tydzień lub dłużej, należy przez cały okres ich przyjmowania i siedem dni po odstawieniu stosować dodatkowe metody zapobiegania ciąży (np. prezerwatywę).
Uważaj również na: preparaty dziurawca (np. Deprim, Depresplant).
Dlaczego: zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia krwawień międzymiesiączkowych i słabie działanie antykoncepcyjne.
tu jest napisane jak wol, ze nalezaloby sie zabezpieczac, tyllko jesli kuracja trwalaby normalnie, czyli 7 dni i dluzej, a ja wzielam tylko jedna tabletke...poza tym juz sama nie wiem , od rana straznie boli mnie podbrzusze, ale to chyba ze stresu..