Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 07:06
kawy
mi rzadko zdarza się pić herbatę tak naprawdę, za to kawę dzień w dzień, a czasem i częściej
jak rozpuszczalna to tylko nescafe espiro.
ale zwykle parzoną - mój tym to jacobs aroma, wierna jestem już od 2 lat chyba. a najnowszy patent to zmieszana z kawą smakową - mrrrr, od miesiąca delektuję się orzechową 1,5 łyżeczki + 1 czubata zwykłej. cud miód!
parzę w takim plastikowym nakładanym na kubek filtrze, do którego się wkłada papierowy. niestety ekspresu do parzenia kawy w domu brak... ale kiedyś sobie kupię taki który robi piankę pod ciśnieniem i w ogóle a co!
pijacie kawę?
z ekspresu ciśnieniowego uwielbiam Lavazze
a poza tym różniaste smakowe....
chociaż zapach lubię najzwyklejszej kawowej kawusi...:P
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Ja miewam fazy na kawe. Albo moze inaczej - pije kawy, a czasami mam okresy, ze w ogole nie chce kawy.
Z rozpuszczalnych najbardziej lubie Nescafe Gold.
Ale ostatnio przerzucam sie na kawe robiona przez filtr papierowy i wtedy mozna dzialac do woli
_________________ What would you do if you were not afraid?
marcia84
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 12:32
Ja przy porannej kawie otwieram dopiero oczy
Zazwyczaj pijam nescafe z mlekiem.
Od czasu do czasu piję kawę z expresu, a z expresu z dodatkiem mleka, to niemal każda mi smakuje
czasem doprawiam sobie kawke do smaku cynamonem lub cukrem waniliowym. albo i tym i tym
ja kawy nie znoszę, ale działa na mnie, wiec piję, tylko z ekspresu, albo rozpuszczalna, bo fusy z kawy to dla mnie czyste okropieństwo.
zapach kawy jest dla mnie tylko odrobinę mniej wstrętny, niż popielniczki mojego faceta.
ale polecam 2 rzeczy:
młynek z przyprawą do kaw i deserów knorra,
i kawę o aromacie Cherry, ale ja kupiłam w palarni, na wagę - pachnie cudnie.
ja zamiast cukru sypie np. gorąca czekoladę w proszku, albo kakao ekspresowe...
rożne mam metody.
marcia84
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 13:05
Guzik napisał/a:
młynek z przyprawą do kaw i deserów knorra,
mnie w tej przyprawie kardamon przeszkadza
foxy [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 13:17
ja kawy wcale nie pije, jedynie co, to podczas sesji
u mnie w domu maniakiem kawy jest moja mama i moj dziadek, ktorzy to potrafia wypic dziennie kilka. uzywamy glownie kaw z zagranicy- m.in jacobsa, zas mleczko do kawy mamy w mega duzym worku z NL.
rano nasi kawosze robia kawe na szybko- wsyp i zalej, zas popoludniu z ekspresu, do tego ciasto i prawdziwa uczta
no ja tez kawe to tylko w naglych i wyjatkowych sytuacjach jak juz nic nie pomaga...i najlepiej z duza iloscia wszystkiego co sie da( czekolada, aromaty, smietanka vel bitasmietana) cokolwiek byle smak kawy zabilo
ja podobnie jak amisu, mam kawowe napady, pije kawe non stop 2 tyg a pozniej przerwa... lubie parzona z curkem bez mleka lub rozpuszczalna z curkem i mlekiem a u mnie ssie zawsze maxwell house pije, ta klasyczna niebieska
_________________ Ardua prima via est.
karola0581 [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 17:46
Ja w ogóle nie piję na co dzień,jak już się zdarzy to zawsze rozpuszczalną z dużą ilością mleka,moje m.chętnie pije kawę,głównie neskę rozpuszczalną plus mleko,siorka lubi parzoną,ale zawsze z czekoladą i bitą śmietaną
atreyu [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 18:21
nienawidze kawy, sam zapach mnie o mdłości przyprawia. Jak byłam zmuszona wypić po imprezie to po dwóch łykach wylądowałam w łazience. Ze mną jest w ogóle dziwnie, na wymioty zbiera mnie po wszystkim co ma kofeine nawet po napojach energeryzujacych, może to jakaś nadwrażliwość albo nietolerancja.
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 20:25
nienawidze smaku kawy
natomiast uwielbiam jej zapach
zatem nigdy nie pijam ale czesto wacham :-<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum