Witam. Mam pytanie. Stosowałam tabletki Novynette niestety tylko tydzień... A było to tak. Dostałam okres więc w pierwszy dzień wzięłam pierwszą tabletke. Przez tydzień w którym tabletki stosowałam czułam się koszmarnie. Kłuło mnie w piersiach, wszystko bolało. Po tygodniu tabletki odstawiłam, a że niezbędne do życia mi nie były więc narazie do nich nie wracam. Zrobiłam badania krwi itd. wszystko było ok. Oczywiście po odstawieniu tabletek po 3 dniach dostałam znów okres. Czyli w sumie miałam okres dwa tygodnie. Teraz przyszedł termin następnego planowanego krwawienia i moje pytanie jest takie. Jak myślicie kiedy moge sie go spodziewac? Już przed braniem tabletek miałam nieregularny cykl... I domyślam sie że teraz też moge poczekać... Z moim partnerem jak zawsze bardzo uważaliśmy więc o ciąży nie ma mowy.
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009 21:50
Ja myśle, że żadna z nas Ci nie powie kiedy możesz się spodziewać okresu, bo niby skąd my takie rzeczy możemy wiedzieć. Skoro piszesz, że miałaś nieregularne okresy to i teraz może tak być, więc radze czekać cierpliwie.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
assska21, możesz czekać sporo, bo taki tydzień brania tabletek raczej namieszał tylko w organizmie i go rozregulował zupełnie. Trochę to może potrwać... cierpliwości. (Moja koleżanka brała tabletki 2 miesiące i później na okres czekała 49 dni. Dokładność moja stąd, że koleżanka bliska i wiem wszystko; a niedawno to było.)
Adrianna_Ada [Usunięty]
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 11:59
Ja podczas przerwy w braniu tabletek (ze względów zdrowotnych) czekałam na okres 54 dni - czyli nieomal 2 miesiące - ale to jest sprawa indywidualna każdego organizmu!
Nie ma idealnej recepty ani reguły każda kobieta reaguje indywidualnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum