Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Kiedy test?

Poprzedni temat «» Następny temat
Kiedy test?
Autor Wiadomość
foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 09 Cze, 2007 00:32 

krejzy, glowa do gory. zrobilas test i znow wyszlo dobrze.. czekaj, bo teraz juz nic wiecej ci nie zostaje. a robiac co chwile test szkoda kasy na to... :| bedzie dobrze...

krejzy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 09 Cze, 2007 14:46 

Veni, vidi, vici:)Jest!!! Pierwszy raz w zyciu tak mocno sie ciesze z bolu brzucha :hej: Ufffffff.... Postinor rzadzi!!! Pozdrawaim:)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 09 Cze, 2007 18:01 

krejzy napisał/a:
Veni, vidi, vici:)Jest!!! Pierwszy raz w zyciu tak mocno sie ciesze z bolu brzucha :hej: Ufffffff.... Postinor rzadzi!!! Pozdrawaim:)

a widzisz,w szystko skonczylo sie dobrze ;)

alicja555
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 15:55 

Chciałam się was dziewczyny poradzić, bo już sama nie wiem co myśleć. Opowiem wam wszystko pokolei, tak będzie najepiej.
Ostatnią miesiączkę miałam 21 maja (mam nieregulany, zazwyczaj co 30 - 36 dni, okres pojawia się różnie)
2 czerwca pod wpływem emocji chłopak wszedł we mnie bez zabezpieczenia, po chwili jednak kazałam mu wyjść bo nie potrafiłam, trwało to może ok 5min)
4 czerwca czyli po ok 48h po tym zdarzeniu zażyłam postinor duo, po kilku dniach bolały mnie piersi,dodatkowo pojawiło mi się pieczenie w okolicach wejścia do pochwy więc zaczełam smarować clotrimazolum.
9 czerwca pojawiło mi się krwawienie związane pewnie ze skutkiem ubocznym postinoru, obfitość była słabsza niż przy normalnym okresie ale trwała tak długo jak miewam zawsze okres czyli 7 dni. W ciągu tych dni kiedy miałam tak jakby "okres" objawy infekcji zmalały, jednak po tym jak skończyłam krwawić to infekcja się nasiliła, że zaczełam brac gałki dopochowe clotrimazolum bo zawsze mi pomagały a dodatkowo smarowałam dalej maścią.
Jednak od razu po zakończeniu "okresu" utrzymują mi się plamienia. Jedynie 21 czerwca było wszystko ok, ale zaś kolejnego dnia znowu powróciło, a dzisiaj czyli 23 czerwca mam takie lekkie krwawienie... i nawt nie wiem czy znowu gałkę dopochwową clotrimazolum wziąść a zostały mi dwie..... co o tym myślicie wszystkim? wiem że namieszałam troszkę... ale jak czytałam na forum o postinor duo to się troszkę przestraszyłam.... boję się że jednak mogę być w ciąży....wizyte mam 26 czerwca ale nawet nie wiem czy ginekolog będzie mnie mógł zbadać jak mam te krwawienie lekkie... aha i zrobiłam test ciążowy 19 czerwca czyli w 17 dniu od tego niebezpiecznego stosunku i wyszedł negatywny.

Karolina 

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 16:35 

alicja555 napisał/a:
zrobiłam test ciążowy 19 czerwca czyli w 17 dniu od tego niebezpiecznego stosunku i wyszedł negatywny.

No to chyba nie masz się czym martwić, idziesz za niedługo do ginekologa, więc myślę, że on rozwieje Twoje obawy.
Nic więcej."

Curly 

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 17:27 

alicjo uważam, że nie masz się czym martwić, postinor duo to bardzo skuteczny środek a poza tym sytuacja nie była aż taka trudna - nie było wytrysku w Tobie, więc na pewno postinor poradził sobie z tym.
a test, który zrobiłaś powinien być wiarygodny. głowa do góry.

"Non è tempo per noi che non ci svegliamo mai..."

alicja555
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 19:03 

Tylko niepokoi mnie te ciągłe lekkie krwawienie i niestety ta infekcje.... przez co nie będę mogła być zbadana w czwartek ;/ dzisiaj tyle się naczytałam o różnych sytuacjach związanych z postinor duo ze aż się wystraszyłam. Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie :) bo byłam załamana lekko... sama nie wiem co robić... zrobiłam już wszystko ;)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 20:07 

alicja555, czasami lepiej jest nie czytac, bo sama tak mialam, ze naczytalam sie o jednym lekarstwie i balam sie go brac i w efekcie nie wzielam, choc powinnam :?
Teraz pozostaje ci tylko czekanie, nie mysl o tym, wyjdz na spacer, jest fajna pogoda i zajmnij sie czyms ;)
Powodzenia !

alicja555
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 09:40 

Też tak miałam z postinor duo, sama nie wiedziałam czy brać czy nie brać. No ale w efekcie jednak wziełam... Wiem muszę się uspokoić, zrelaksować. Innego wyjścia nie mam... Tylko ta niepewność mnie przeraża i teraz te różne niespodzianki dzieją się w moim organizmie. Wczoraj wieczorem jajniki zaczeły mnie dodatkowo boleć, dzisiaj to samo. Zawsze tak mam przed okresem ale tak szybko po tym okresie postinorowym?? które w sumie tylko odziela plamienie... chyba że z powodu tych plamień mnie bolą te jajniki, ciekawe. Już chciałabym żeby był czwartek, mam nadzieje że gin mnie uspokoi...

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 11:58 

alicja555, po postinorze moga sie dziac rozne rzeczy, zreszta sama to juz zauwazylas. Musisz to przetrzymac , innej rady nie ma. A skoro idziesz do lekarza, to on rozwieje wszystkie twoje watpliwosci.

alicja555
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 11:45 

właśnie wróciłam od ginekologa. Opowiedziałam jej wszystko pokolei. Sytuacja bardzo dziwnie się rozwineła bo dzisiaj z tych plamien jakie mialam od pewnego czasu to dostałam okres i prawdopodobnie to już ten normalny... tak powiedzial gin. Dostałam Cyclonamine żeby zatrzymać krwawienie. Za tydzien mam mieć zrobione USG przez pochwe. Pytalam się o prawdopodobieństwo ciązy, mówiła że czasami się zdarza ale myśli że powinnam być spokojna i jeszcze w poniedziałek mam zrobić test ciążowy. A jeśli chodzi o infekcje to nie była wstanie ocenić z powodu krwawienie lekkiego, powiedziała żebym nadal smarowała maścią clotrimazolum i jedna saszetke tantum rosa kupila. Jedynie zbadała mi palcem w środku i powiedziała że wszystko ok. Jak będę w czwartek powiedziała że zobaczy czy jest nadal ta infekcja że czuje dyskomfort... ;) to już chyba powinnam być spokojna prawda? ;)

Odpowiedz do tematu