Pytanie do ekspertów i też na logikę..... Wczoraj kupiłam klarin aktiv i trochę się zszokowałam jak zobaczyłam w składzie, że beta karotenu ma tylko
0,5 mg , bo klarin zwykły ma 5 mg!!i terraz tu moje pytanie, czy to po prostu pomyłka na ulotce, w internecie w opisach klarinu aktiv tez ma te nieszczesne 0,5 mg...
Natomiast klarin zwykły 5 mg... dawka dwa razy na dobe czyli 10 mg dziennie... Inna dawka beta karotenu dzienna na oczy nie miałaby sensu, tym bardziej, jeśli miałaby ona wynosić tylko 1 mg na dobe!!
I tutaj moje pytanie do ekspertów i nie tylko, czy to po prostu pomyłka duża na ulotce ?
Bo wierzyć mi się nie chce ze do Klarinu do którego dodano luteinę, zmniejszono 9 mg beta karotenu..................... Nawet w soku martwit jest 8 mg beta karotenu i na dobe to jest dawka opytmalna

Kurde co jest ? Jesli na prawde tak jest, to chybe bede sobie musiala kupic dodatkowo beta karoten w tabletkach albo znow pic codziennie te soki zeby sobie dostarczyc bo akurat dla oczu jest mi potrzebny on...
Skład zwykłego klarinu :
SKŁAD:
sproszkowany owoc borówki czernicy - 300 mg
witamina E 50% - 10 mg
beta-karoten 10% - 5 mg
Skład klarinu z luteiną
sproszkowany owoc borówki czernicy (myrtilli fructus pulvis) - 250 mg; ekstrakt owoców borówki czernicy zawierający 25% antocyjanów - 40 mg (myrtilli fructus extractum); luteina - 3 mg; witamina E - 5 mg; witamina C - 30 mg; beta - karoten - 0,5 mg.