Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Klarin a Klarin Aktiv

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hanca
Pon 28 Mar, 2011 13:57
Klarin a Klarin Aktiv
Autor Wiadomość
Juliette 

Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 11:17 Klarin a Klarin Aktiv

Pytanie do ekspertów i też na logikę..... Wczoraj kupiłam klarin aktiv i trochę się zszokowałam jak zobaczyłam w składzie, że beta karotenu ma tylko 0,5 mg , bo klarin zwykły ma 5 mg!!i terraz tu moje pytanie, czy to po prostu pomyłka na ulotce, w internecie w opisach klarinu aktiv tez ma te nieszczesne 0,5 mg...
Natomiast klarin zwykły 5 mg... dawka dwa razy na dobe czyli 10 mg dziennie... Inna dawka beta karotenu dzienna na oczy nie miałaby sensu, tym bardziej, jeśli miałaby ona wynosić tylko 1 mg na dobe!!
I tutaj moje pytanie do ekspertów i nie tylko, czy to po prostu pomyłka duża na ulotce ?
Bo wierzyć mi się nie chce ze do Klarinu do którego dodano luteinę, zmniejszono 9 mg beta karotenu..................... Nawet w soku martwit jest 8 mg beta karotenu i na dobe to jest dawka opytmalna ;) Kurde co jest ? Jesli na prawde tak jest, to chybe bede sobie musiala kupic dodatkowo beta karoten w tabletkach albo znow pic codziennie te soki zeby sobie dostarczyc bo akurat dla oczu jest mi potrzebny on...

Skład zwykłego klarinu :
SKŁAD:
sproszkowany owoc borówki czernicy - 300 mg
witamina E 50% - 10 mg
beta-karoten 10% - 5 mg

Skład klarinu z luteiną

sproszkowany owoc borówki czernicy (myrtilli fructus pulvis) - 250 mg; ekstrakt owoców borówki czernicy zawierający 25% antocyjanów - 40 mg (myrtilli fructus extractum); luteina - 3 mg; witamina E - 5 mg; witamina C - 30 mg; beta - karoten - 0,5 mg.
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".

Hanca 

Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 13:32 

Myslę, że to nie pomyłka. Przecież głównym składnikiem nie jest beta karoten. W Klarinie activ zmniejszono jego ilośc na rzecz innych składników. Tak czasem jest w tego typu preparatach...

Juliette 

Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 13:39 

Gdybym wiedziała, że tak bedzie to bym tego nie kupowała. Bardziej zależało mi na połączeniu prowitaminy A która w polaczeniu z borówka dawala mi super efekty na moje dolegliwości. A nie luteine.... myslalam ze jak dodali tylko luteine to prowitamina a tez bedzie bo przeciez jest bardzo wazna dla wzroku. Cholera.... Jesli na prawde to nie pomylka to stracilam kase tylko i i tak musze zwykly kupic. W ogóle co za bezsens dawać0, 5 mg, skoro to żadna dawka i w niczym tak niska nie pomoże ?
Nawet 5 mg daje 10 procent zapotrzebowania na beta karoten,,,a co dopiero 0,5 mg........
normalnie śmiech na sali

Hanca napisał/a:
Przecież głównym składnikiem nie jest beta karoten

ale bardzo ważnym w połączeniu z borówką i witaminą e, przynajmniej dla mnie ;) i z tego co wynika z ulotki KLARINU zwykłego ma bardzo duzy udzial w procesie widzenia beta karoten
" Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Ostatnio zmieniony przez Juliette Nie 03 Cze, 2007 13:49, w całości zmieniany 1 raz  

justy
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 13:43 

źle interpretujesz te procenty.

zwykły Klarin: beta-karoten 10% - 5 mg, znaczy, że czystego beta karotenu jest 0,5mg.
innymi slowy oba Klariny mają tyle samo beta-karotenu i jest to zaledwie 0,5mg.

ogólnie Klarin-y to nic specjalnego- teraz namnożyło sie "tabletek na oczy" i większość jest lepsza/tańsza od Klarinu. dla oczu ważniejsza jest luteina niz betakaroten.

Zerknij na preparat Jagoda plus luteina firmy Chance:
Liofilizowana czarna jagoda (myrtilli fructus pulvis)......................300 mg
luteina .................................................................................6 mg
beta karoten .......................................................................2,5 mg
resveratrol 20%.................................................................... 10 mg
zawartość beta karotenu…………... pokrywa 50 % dziennego zapotrzebowania

Juliette 

Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 13:52 

Dziękuje za wyjaśnienie. Niby taka ogromna różnica na ulotkach co ile zawiera, a rzeczywistości żadnej nie ma. Nie mogliby tego jaśniej napisac:P

justy napisał/a:
Zerknij na preparat Jagoda plus luteina firmy Chance:

O to dziękuje za polecenie, i jeśli jest to godniejszy zastępnik do kupienia zamiast klarinu wg ciebie to go sobie jutro sobie kupię. :)

Ewcia17
[Usunięty]

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 15:25 

Witam:)
Mam takie pytanie kupilam sobie ostatnio Klarin Aktiv z luteiną 30 tabletek i nie ma w opakowaniu ulotki. Czy powinna sie tam znajdowac??:) Wydaje mi sie ze powinna gdyz sa tam informacje na temat leku a na opakowaniu niewiele pisze;/

ewela
[Usunięty]

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008 17:52 

czy odczuwacie różnice biorąc te preparaty na oczy?

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Sob 19 Lip, 2008 00:50 

Cytat:
czy odczuwacie różnice biorąc te preparaty na oczy?

bralam klarin zwykly, pozniej aktiv i bez zmian- przynajmiej u mnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi