jak dobrałyście odcień podkładu? jakieś próbki można zamówić?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Guzik, ja ja kupowałam (ponad dwa lata temu) można było sobie wziąć za friko zestaw 5 próbek (jedna próbka wystarczała mi na kilka tygodni). I w tym zestawie 5 próbek mogłaś wziąć co chcesz - podkłady, pudry, cienie, korektor. Teraz nie wiem jak jest bo mam jeszcze zapasy podkładów.
znalazłam takie zestawy.
generalnie wydaje mi sie, ze jestem oliwkowa, ale teraz juz dosc mocno opalona i nie wiem czy jest sen teraz wybierać...
i jak taki minerały współgrają z sucha cerą (mój pseudomineralny rimmel nie radził sobie z suchymi polikami i sie robiły "łuski")?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Też chętnie bym coś wzięła ale ma problem z doborem koloru podkładu. Na żywo mam kłopot, a przez neta to już wogóle. Może jest coś stacjonarnego w Wwa?
A tak poza tym- mineralne nie zapychają, prawda? jakie jeszcze są plusy?
Izyda, o zaletach kosmetyków mineralnych można poczytać wszędzie, myślę że nie ma sensu tego powielać na forum, Google da Ci wystarczająco informacji.
Stacjonarnie, przynajmniej z tego co ja wiem nie da się kupić (no chyba że Bare Minerals, ale to są gotowe zestawy, dość drogie). Poza tym firmy mineralne mają dziesiątki odcieni, nie jest tak prosto wybrać kolor, choć fakt, że wiele z nich nwet jak nie trafimy idealnie nie będzie wyglądać źle. Polecam podforum mineralne na wizażu, tam dziewczyny wrzucają fotki swojej cery i pokazują jakie odcienie z jakich firm im pasują, robią zdjęcia z podkładem mineralnym na twarzy, można porównać ze swoją cerą.
Jeśli chce się znaleźć odpowiedni odcień trzeba trochę poszperać, nie ma rady, nikt w tym nie pomoże. Przy odrobinie chęci da się.
Podforum mineralne na wizażu to kopalnia informacji. Nie czekajcie na gotowe tylko szukajcie.
Curly, nie wiem jak podkład z EDM, ale ten z LilyLolo się dość mocno pyli - właściwie gdy go nakładam to czuję się, jakby to był puder. krycie przy jednej warstwie ma średnie.
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
O, minerałki To ja się podzielę swoimi spostrzeżeniami. EDMu nie lubię, bo nawet na bazie intensive kiepsko mi kryje i średnio się nakłada. Natomiast uwielbiam Lucy Minerals. Świetnie się trzyma i bosko kryje (to są chyba najbardziej "maziste" podkłady z jakimi miałam do czynienia), co mi właśnie bardzo odpowiada. Plus to, że do nałożenia warstwy używa się ok. połowę mniej tego podkładu niż innych, także jest ekonomiczniej
Guzik, co do Twojego odcienia- ja też myślałam, że jestem oliwką, okazało się co innego. Oliwki raczej robią na cerze ziemisty odcień. A początkowo jeszcze myślałam, że pasuje mi Neutral Multi-Tasking z EDM.Ja w końcu dopasowałam idealnie Cream z Lucy. Pasuje mi też Light: Tu masz przykłady, jak się na ciele kolory przedstawiają (swatche)- akurat właśnie z Lucy (jak na minerały, to niewielki wybór odcieni):
.
Niestety z minerałami trzeba metodą prób i błędów- dużo próbek musi upłynąć zanim dobierzesz idealny dla siebie odcień A w istocie, oglądając strony z tymi kosmetykami można dostać oczopląsu Warto na początek ustalić mniej więcej jakie ma się tony dominujące i poziom jasności i później ewentualnie to korygować. Bo niestety zdjęcia w internecie nie dają pełnego obrazu. Popatrz np. tu:
http://www.meowcosmetics.com/Foundation.htm
zamówiłam kilka i nijak się mają (na szczęście wyglądają lepiej).
Jeśli chodzi o suchą skórę- musisz ją bardzo dobrze nawilżyć przed stosowaniem minerałów. Mi trochę wysuszały, ale jak nawilżę dobrze, to nie ma z tym najmniejszego problemu.
Co do pędzla- bez porządnego pędzla nie ma pełni efektu. Poza tym pędzle do minerałów są takie strasznie milusie, że aż się chce nimi miziać i miziać, i wcierać, i miziać.
A ja od jakiegoś czasu uwielbiam te http://www.adornedwithgra...-Full-Size.html Naprawdę dobrze się trzymają, mają przyzwoite krycie, nie ważą się, nie wchodzą w zmarchy, twarz mi się po nich nie błyszczy mimo, że niczym nie utrwalam. Wydajne, tanie.. Czego chcieć więcej Tylko opakowanie bym ulepszyła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum