kot i kupa - jak NIE powinno się oduczać zwierzęcia..
Olka Schwyć głowę kota i włóż mu kawałek nosa w tą kupę. Nie wiem dokładnie, czy ten sposób działa, bo nigdy nie miałam problemów z załatwianiem się kotów, ale moja znajoma chwali sobie
Ostatnio zmieniony przez Justyce Czw 26 Maj, 2011 14:58, w całości zmieniany 1 raz
Butterly, myślę, że jest to najbardziej idiotyczny sposób na oduczenie kota takich działań. Może się tylko sfrustrować i potem może być gorzej. Byłoby Ci miło, gdyby ktoś włożył Ci nos do Twojej kupy? Sądzę, że nie. Pomyśl, że ten kot to stworzenie takie samo jak Ty.
Ja mojego kota karciłam "na gorącym uczynku" albo po prostu prowadziłam go do miejsca, w którym się załatwił, i tam po prostu dawałam mu reprymendę. Ale nigdy, przenigdy nie było to wkładanie nosa, jak dla mnie to jest znęcanie się nad zwierzęciem.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Olka Schwyć głowę kota i włóż mu kawałek nosa w tą kupę. Nie wiem dokładnie, czy ten sposób działa, bo nigdy nie miałam problemów z załatwianiem się kotów, ale moja znajoma chwali sobie
Nie wiem skad masz takie metody, ale sama sobie glowe wsadz w kupe.....
Butterly
Aga Coś Ty się przyczepiła do mnie? Jak coś do mnie masz to napisz na PW a nie zatruwasz życie na forum.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - nie wiesz skąd znam taką metodę ? Dedukuj kobieto, dedukuj. Na końcu mojego posta napisałam skąd. Jak dalej nie rozumiesz to bardzo mi przykro.
Ledwo się tu pojawiła i już robi bajzel, niech mnie
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Aga Coś Ty się przyczepiła do mnie? Jak coś do mnie masz to napisz na PW a nie zatruwasz życie na forum.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania - nie wiesz skąd znam taką metodę ? Dedukuj kobieto, dedukuj. Na końcu mojego posta napisałam skąd. Jak dalej nie rozumiesz to bardzo mi przykro.
Nie przyczepilam sie do ciebie, nie pochlebiaj sobiei nie mam zamiaru prowadzic z toba korespondencji innaczej jak na forum.
Wypisujesz takie bzdury ze az sie slabo robi.
Tak jak napisala Linka, tylko pogratulowac znajomych znecajacych sie nad zwierzetami, a ciebie na dodatek to bawi. Przykre.
No tak w końcu kot to nie żyjący, nic nie czujący śmieć któremu można wtykać nos w kupę.
Słuchaj, jak się na czymś nie znasz to racz nie udzielać w tym temacie rad - ok?
Ledwo się pojawiłam a Wy już macie się nad kim pastwić. Ledwo się pojawiłam, a Wasze jady już płyną z tych klawiatur, mózgi się zamgliły, bo dla Was "kawałek nosa" to tarzanie kota w gównie, znęcanie się, bicie pewnie a kot będzie miał skazę na psychice do końca życia.
Otóż nie chodzi o oblepianie kota gównem.
Butterly
Linka Tak się składa, że na temat kociej kuwety wiem niemal wszystko, o kociej toalecie też wiem dużo. Natomiast o kotach, które nie umieją srać do kuwety, wiem z internetu i od wyżej wspomnianej koleżanki, bo moje koty, tak się wkłada, zawsze ładnie szły do kuwetki i tam załatwiały wszystkie potrzeby. Teraz nawet mam ten komfort, że kot ładnie zamiałczy przed drzwiami , że chce się załatwić, ja go wypuszczam i kuwetka czysta, tylko po nocy trzeba czyścić.
Nikt sie nad toba nie pastwi. Wypowiadasz sie w tematach publicznych, naszym zdaniem wypisujesz bzdury wiec my je komentujemy. Zacznij wypowiadac sie merytorycznie i na temat to nikt cie nie objedzie.
bo dla Was "kawałek nosa" to tarzanie kota w gównie, znęcanie się, bicie pewnie a kot będzie miał skazę na psychice do końca życia.
Otóż nie chodzi o oblepianie kota gównem.
jeśli kto jest koprofilem to OK, w innym wypadku zgadzam się - wsadzanie kotu nosa w kupę jest formą znęcania się nad nim. Nie wiem czy kot będzie miał dysfunkcję z tego powodu, ale na pewno żadnego sensu takie zachowanie nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum