Witam. Mam taki problem. Mam regularną miesiączkę, biorę tabletki Yasmin. Okres wypada mi na sobotę. Byłam u ginekologa w środę, i stwierdził że mam nadżerkę, nic poza tym. Jednak miałam silne bóle przedokresowe, i w czwartek dostałam niewielkiego krwawienia. Kolor ciemnoczerwony. Wzięłam Aulin na bóle i jakoś to przeszłam. W piątek natomiast miałam już zupełnie sucho. Dziś czekam na okres(powinnam dzisiaj dostać), lekko bolał mnie brzuch ale już nie boli. Nie odczuwam żadnych negatywnych objawów. Czym może być spowodowana taka sytuacja? Doradzi ktoś?? Z góry dziękuję!
Nie okres a krwawienie to raz, dwa, krwawienie z odstawienia możesz dostać każdego dnia 7 dniowej przerwy, to, że zawsze dostajesz w sobote nie znaczy, że to sie nie zmieni.
Poza tym, lekarz stwierdził nadżerkę - krwawienie moze być jej skutkiem. Trzeba to leczyć. Ponadto krwaweinie moze też być wynikiem badania ginekologicznego - może lekarz "naruszył" tą nadżerkę. Możliwe, też, że to było to krwawienie z odstawienia, czasem tabletki tak działają na organizm i skracają krwawienie do plamienia
Na odległosć ciężko stwierdzić....jeśli to jednorazowy "wypadek" nie warto się tym martwić.
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 12:58
Bardzo dziękuję za radę! To pierwszy taki przypadek, biorę tabletki od ponad dwóch lat i żadnych problemów nie miałam. Do poniedziałku czekam na okres, jeśli się nie pojawi idę prywatnie do ginekologa wyjaśnić tę sytuację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum