Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 362 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 10 Maj, 2009 11:34
Nie, kiedy tylko zmienilam pozycję ból ustąpił... tak jakby bolał od stania w jednej pozycji. No ale - na litość boską- ile ja mam lat? w takim wieku takie akcje? to co będzie później?
Co do ew. wad postawy to tylko mój i rodzice mi mówią, że się garbię... No i może wpływ mają też noszone 5 razy w tygodniu ciężkie torby. Naprawdę ciężkie...
Notoryczne, jak u mnie. Nie wplywaja na zycie, ale sa odczuwalne.
Glownie w ledźwiach, a raz na jakiś czas jak mnie złapie w barku to z wyra się zwyczajnie podniesc nie moge. Taki kaleka wtedy jestem i może pomóc tylko okład z młodych jędrnych piersi.
A ma może ktoś klęcznik, taki jak kiedyś były sprzedawane w Ikei? Takie fikuśne coś do siadania na klęcząco? Ponoć odciąża kręgosłup bardzo. Pytanie, czy to wygodne i czy warto kupować?
dina delusi, easy, zmęczenie materiału - ciężkie torbisko, siedzenie przed komputerem, w niewygodnej ławce, obcasy i starczy...niestety mam to samo (z tym ze ja mam stwierdzoną wadę postawy). Tak jak pisze Konrad, masażyk by nei zaszkodził - ale polecam iść do specjalisty, profesjonalisty - tak, ze po wyjściu z masażu ruszyć się nei można - ale na drugi dzień jest poprawa. Mogę też polecić basen i pływanie - bardzo dobrze robi....no na wszystko.
Olka, u mnie w domu coś takiego jest. Ciężko na tym dłużej wysiedzieć i człowiek zamiast siedzieć prosto, zaczyna się garbić, szukając innej pozycji niż ta wymuszona.
dbaj o to, żeby być dobrze rozciągneitą i wysportowaną.
masz 20 lat moja droga, to wcale nie jest tak mało
mnie w wieku 23 skierowano na zabieg chirurgiczny bo juz nię nie mogłam ruszac wogóle. na szczęscie trafiłam na mądrego neurochirurga i odpowiednia fizjoterapeutkę :0 teraz mogę stawac na głowi nawet
ogólnie winny jest siedzący tryb życia, nie noś ciężkich toreb, chyba nie musisz nosic podręczników jak w podstawówce dbaj o pancerz mięśniowy i będzie git.
Wiek: 23 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 362 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 10 Maj, 2009 11:54
domi studiuję farmację- zdziwiłabyś się czego NIE muszę nosić. Zeszyty do laboratoriów- ciężkie jak wół, opakowanie szkiełek do mikroskopu, książki na pracownię, atlasy jakieś. nie mogę z tego zrezygnować. Podstawówka to był laaaaaaaaajt. A nie widzę siebie z plecakiem. Co mi pozostaje? Czekanie na najgorsze?
GLUKOZA naturalna, to zdecydowanie LOGIKA myślenia i spokój.
Konrad napisał/a:
Tobiasz Zajcy napisał/a:
Poczytaj to sobie w książce pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Idź pan w cholere z tą reklamą!
__PODPOWIEDŹ:
Zaznajomienie się z treścią książki, może skutkować zbyt dużym nasyceniem wiedzy tzw.
__PRAWD BIOLOGICZNYCH, co Ew. wprowadzi nagłe dowartościowanie i przyswojenie treści w ujęciu dotąd niespotykanym.
Wobec takich przypuszczeń zakup książki w Internecie, za kwotę ok. 45 zł, może narazić inwestującego na ryzyko finansowe nieprzemyślanej wnikliwie w skutkach decyzji ekonomicznej, stanowiącej przewartościowanie tej kwoty na __WIEDZĘ, która zastosowana w życiu codziennym już w pierwszym miesiącu własnego żywienia, wprowadzić może znaczne oszczędności, a nade wszystko wyraźnie poprawi stan zdrowia i spowoduje wzorcowe odżywienie komórek nerwowych własnego __MÓZGU.
Decyzję o Ew. zakupie należy niewątpliwie skonsultować z rodziną, również z tą dalszą, z zaufanymi przyjaciółmi i wybranymi niektórymi znajomymi.
W przypadku pozytywnej decyzji WSKAZANA jest daleko idąca powściągliwość, aby nowa __WIEDZA nie zagościła na stałe powodując tym samym NIEODWRACALNE w skutkach racjonalne i zdroworozsądkowe kojarzenie __ODŻYWIANIA CZŁOWIEKA i realizacji aktywności o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie o nazwie ZIEMIA.
Równie karkołomnym może okazać się spożywanie __CHLEBA typu KR-IRL, gdyż biologicznie czysta energia z __RYŻU i __KASZY, może spowodować odruchy prokreacyjne w natężeniu jakie charakterystycznym jest dla Chińczyków, Hindusów oraz pozostałych Ludów Dalekiego Wschodu.
Odbiór kwot należnych z tytułu tzw. becikowego, będzie niezaplanowanym wzmocnieniem budżetu domowego.
Pozdrawiam WSZYSTKICH
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum