Wiek: 21 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 560 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 17:30
Czarownica napisał/a:
Ja mam dyskopatię i mam na to ćwiczenia, jak chcesz to zeskanuje i ci wyślę. Ogólnie wzmacniające mięśnie kręgosłupa i raczej bezpieczne, bo od lekarza dostałam.
hei- ja sama sobie zestawilam takie cwiczenia - sklejka z roznych artykulow - robie
-koci grzbiet
-klade sie na plecach, podkurczam nogi i przechylam je raz na lewo, raz na prawo (kolana obok siebie)
-siadam na pietach i wyciagam rece do przodu na ziemi, jakbym chciala cos chwycic
-przysiady
-sklony
_________________ Jesus, if I saw someone destroy a piano I'd fuckin' kill 'em. Wouldn't think twice.
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 17:51
dina delusi napisał/a:
-przysiady
dina delusi napisał/a:
-siadam na pietach i wyciagam rece do przodu na ziemi, jakbym chciala cos chwycic
nie mogę z kolanami...
jakieś forum rehabilitacyjne dla seniorów powinnam sobie znaleźć
"jakie polecacie mi ćwiczenia na wzmocnienie mięśni dolnej części kręgosłupa, nie obciążające kolan, możliwe do wykonania z chondromalacją rzepki?"
_________________ we look pretty happy
we look pretty normal
let's play pretend
act like it goes naturally
Czarownica, czy ja również mogę się uśmiechnąć o te ćwiczenia? Mnie z kolei boli bark... siedzący tryb życia się kłania.
mój email
liska5651(małpa)wp.pl
Dzięki!
_________________ Life is what happens when you have different plans
Wiek: 23 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 374 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 23:11
Niech służy
I polecam jeszcze fizjoterapie, albo zabiegi, nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie, ale np. pole magnetyczne, laser itp. Mi świetnie pomagają, a mój kręgosłup nie wygląda ciekawie.
hei też się to zrobiło mimo,że chodzi na aquaaerobic
Bo być może było zbyt wiele ćwiczeń obciążających kręgosłup, które na Hei źle podziałały.. po prostu jeśli chodzi o basen na bóle kręgosłupa, to owszem, ale pływać trzeba na plecach.
_________________ Every day and night I pray,
Let the pendulum swing
Between a man and a woman.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum