hey! mam pewien klopot. Wiem ze powinnam pojsc z tym do lekarza ale ze wzgledow na prace nie mialm kiedy. Biore pigulki juz 1,5 roku i pierwszy raz mam "chyba" okres w czasie brania pigulek. wzielam dwa opakowania pod rzad. Mialam obrone, bardzo duzo stresu i poprostu nie chcialam miec dodatkowego klopotu. Zdziwilo mnie kiedy w polowie listka dostalam krwawien. Wyglada mi to na okres ale nie jestem pewna. Zastanawia mnie czy ogromny stres moze obnizyc skutecznosc tabsow a co za tym idzie wywolac okres. Zostalo mi 5 tabletek do przerwy. Nie wiem co sie dzieje i co mam teraz zrobic z ta przerwa Pozrawiam
Skuteczność tabsów nie zostałą obniżona (jeślije brałaś prawidłowo), tylko w wypadku łączenia opakowań mogą sie pojawić plamienia, a nawet krwawienie.
Normalnie kończ opakowanie, zrób 7 dni przerwy i zacznij kolejne
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
marcia84
Wysłany: Nie 11 Lis, 2007 15:15
Popieram Rosemary. To że pojawiło sie teraz juz krwawienie może być spowodowane połączeniem opakowań. Wiele kobiet ma plamienia lub krwawienia gady łączy opakowania. W niektórych ulotkach nawet o tym piszą.
Możesz spokojnie dobrać opakowanie do końca i zrobić przerwę i wszystko będzie dobrze:)
polcia [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Lis, 2007 19:38
Dziewczyny ja mam pytanie dotyczace plamien podczas stosowania tabletek anty.Biore HARMONET od 9 miesiecy regularnie i to bardzo bo panikara ze mnie.W poniedzialek ( wczoraj) zaczelam kolejne opakowanie tabsow a dzis jak nigdy dotad mam male plamienia.Krwawinie jest skapa koloru brazowego.Nie mam pojecia czym to jest spowodowane.Krwawienie z odstawienia dostaje zawsze tego samego dnia.Nie wiem moze powinnam zmienic tabletki na mocniejsze czy co ??? Juz sama sie w tym gubie.Czy to moze miec jakis wplyw na moja antykoncepcje czy wszystko jest ok ???Bardzo mnie to nurtuje dlaczego mam te plamienia.Prosze o pomoc.
u mnie zawsze tak bylo ze po przyjeciu 1 tabletki z lista zawse pojawialo sie male plamienie
gin stwierdzil ze tak poprostu moze byc
polcia [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Lis, 2007 22:52
No to sie troche uspokoilam ze to nic zlego ale jesli bedzie trwac dluzej to lepiej jak skontaktuje sie ze swoim ginem i mnie zbada.Tak mysle.A dla swojej pewnosci to mysle ze zrobie sobie jutro test tak zeby juz zupelnie byc pewna choc to raczej nie wchodzi w gre jesli biore tabsy regularnie choc i takie przypadki byly
irie [Usunięty]
Wysłany: Sro 14 Lis, 2007 17:33
tak na to patrzac obiektywnie to ten test jest calkowicie zbedny. ale jesli to ma cie uspokic to moze faktycznie warto
Szukałam w Szukajce , ale za bardzo nie mogłam znaleźć odpowiedzi na mój problem...
W sobotę rano czyli 10listopada po miesięcznej przerwie wzięłam 1 tabletkę Yasminelle i wszystko było w porządku - krwawienie powoli ustępowało w takim samym tempie jak zwykle i w środę nie miałam go już , ale w czwartek przy 6 tabletce z blistra zaczęłam brać antybiotyk bo jestem chora i nie było innego wyjścia z moimi migdałkami i dzisiaj (piątek) od nowa dostałam krwawienia tak jak podczas odstawienia , pomimo , że zażyłam tą 6 i 7 dzisiaj. Czy to normalne przy braniu antybiotyku i tabletkach?
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
między innymi dlatego robiłam przerwę bo stosowałam plastry , a ze względu pewnych czynników postanowiłam przejść na tabletki i , że akurat nie miałam czasu iść do ginekologa , a potem była na urlopie to wynikła z tego miesięczna przerwa ;/
_________________ nie kupuję więcej niż mogę zjeść
nie kupuję więcej niż mogę zużyć
Plamieniami/krwawieniami się nie przejmuj. Powodem może być jak pisały dziewczyny antybiotyk, ale też organizm po przerwie znowu musi sie dostosować, tak więc stąd mogą też się brać plamienia (tak samo jak przy rozpoczynaniu po raz pierwszy brania pigułek)
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
minia [Usunięty]
Wysłany: Nie 18 Lis, 2007 22:25
hej, piszę , bo nie mogę znaleźć na ten temat informacji ... planowalam wziąć 3 opakowania z rzędu, począwszy od dzisiaj ale wolałabym uniknąć kłopotliwych jednak plamień ponadto po dłuższej przerwie zaczęłam teraz dopiero drugie opakowanie... chodzi mi o to że nie chce miec okresu od 14 grudnia do 6 stycznia. Teoretycznie powinnam zdążyć zrobić przerwę a do 14 grudnia okres powinien sie juz konczyc, ale poniewaz czeka mnie bardzo długa podróż (a wiadomo jak komfortowo podróżuje sie w czasie okresu) wolałabym być tego na 100% pewna.
I teraz nie wiem czy zaryzykować i jednak normalnie zrobić przerwę, czy nie robić przerwy i brać te 3 opakowania pod rząd albo czy może moglabym skonczyc to opakowanie ktore dzisiaj zaczelam kilka dni wczesniej, żeby 7-dniowa przerwa wypadla troche wczesniej ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum