Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

krwawienie z odstawienia -dla zupelnie zielonego

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Verena
Sro 23 Lip, 2008 17:05
krwawienie z odstawienia -dla zupelnie zielonego
Autor Wiadomość
roberto
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 21:04 krwawienie z odstawienia -dla zupelnie zielonego

Witam!

Mam dosc byc moze nietypowe pytania ktore nurtuja mnie od pewnego czasu....
a dokladnie chodzi o krwawienie z odstawienia. zastanawia mnie fakt czy moze ono w 100 procentach wykluczyc ciaze?

na przykladnie mojej dziewczyny

miala 1 krwawienie z odstawienia normalne 5 dniowe
kolejne dostala troche wczesniej ale to chyba przez zmiane tabletek trwalo ponad 6 dni

czy w takim przypadku mozna wykluczyc ciaze? wiem ze nie jest to mozliwe w stu procentach ale chyba przy tak dlugim i obfitym krwawieniu nic nie ma prawa sie zagniezdzic w macicy?

Mrówka 

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 21:07 

roberto, jeśli prawidłowo brała tabletki, czyli 8 dnia wzięła tabletke z następnego opakowania to wszystko jest w porządku

roberto
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 22:14 

ten problem jest nieco bardziej zakrecony.... chodzi mi po prostu o to czy to krwawienie ejsli jest takie dlugie to wyklucza w jakims sensie ciaze?

TROCHE naswietle ten problem:

moja dziewczyna brala harmonet
poszla do lekarki ktora przepisala jej novayette i powiedziala ze ma zrobic tydzien przerwy i brac novayette tak zrobila ... niestety 3 dnia zapomniala wziac tabletki o regularnej godzinie 20.00 wziela o 8.15 czyli minelo 12 godzin i 15 minut...(tak apropo bylo to 2 miesiace temu) miala te dwa krwawienia , pierwsze bylo na poczatku skape trwao dwa dni 3 dnia przerwa i pozniej kolejne dni normalnie a ostatnim razem bylo to normalne krwawienie jednak dostala nieco wczesniej 5 dni przed planowanym i trwalo 7 dni.... minelo juz dwa miesiace zrobila test wynik negatywny ... ogolnie troche sie denerwujemy tym wszystkim minelo 2 miesiace ,oznak ciazy nie ma , kochalismy sie bez prezerwatywy ale bez wytrysku w srodku

[ Dodano: Czw 17 Lip, 2008 22:15 ]
test robila chyba w dniu planowanego krwawienia miesiac temu albo jakos 2 dni po nie pamietam ... w kazdym razie zrobila go dobrze

Verena 

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 22:20 

o rany, to już lekka paranoja jest jak dla mnie... :roll: Nie rozumiem, po co sobie coś takiego wkręcasz? Tylko ty masz takie jazdy, czy twoja dziewczyna też, albo, co gorsza, ją też zamęczasz swoimi strachami?
Bo test wyszedł negatywny, tak? Więc tak ogólnie to o co chodzi?

Jak macie takiego strasznego nerwa, to niech dziewczyna idzie do lekarza - tą waszą "ciążę", jak coś to byłoby już widać na usg...

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

roberto
[Usunięty]

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 22:26 

dziekuje za pomoc.... ja tylko zarysowalem problem a pytam o krwawienie z odstawienia

Verena 

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008 22:34 

No ale o co chodzi - przecież piszemy, że raczej ciąża wam nie grozi w tym przypadku i żebyś nie popadał w paranoje - było krwawienie, był test negatywny - co jeszzce chcesz?

Krwawienie może być co miesiąc inne - raz obfitsze, raz bardziej skąpe, krótsze, dłuższe, nawet moze się zdarzyć, ze nie wystąpi wcale.
Jeśli są podtsawy, by przypuszczać, że, mimo brania tabletek, jest ryzyko ciąży (z różnych przyczyn - zapomnienie tabletki, antybiotyki, wymioty....), należy zrobić test około 14 dni od "niepewnego" stosunku.
No i oczywiście na koniec - nie ma metody antykoncepcyjnej w 100% pewnej. A krwawienie może wystąpić na początku ciąży i przypominać normalny okres/krwawienie z odstawienia.
Ale... w waszym przypadku uważam, ze popadasz w paranoje, więc wracamy do punktu wyjścia ;)

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

anka70
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 19:40 

No to ja mam podobny problem i tez proszę o pomoc. Pierwszy stosunek 8 czerwca,drugi 20 czerwca,w tym czasie wiem ze brałam regularnie tabletki ale nie wiem czy któregoś ranka nie poszłam do łazienki zanim sie wchłonęła któraś tabletka. I teraz pierwsze krwawienie z odstawienia krótsze i inne niż zawsze tzn 24-27 czerwiec, sprawdziłam 7 dnia testem ,wyszedł negatywny wiec wzięłam następna porcje pigułek i dziś powinien pojawić sie okres z odstawienia,nie ma,zrobiłam dwa testy i negatywne. Jak myślicie dziewczyny czy testy z moczu wykazałyby już ciąże gdyby była? Chyba panikara jestem co?

Lady Makbet 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 19:52 

anka70 napisał/a:
Chyba panikara jestem co?

owszem :>

anka70
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 20:09 

Ja wiem ze to śmieszne ale denerwuje sie jeszcze nigdy krwawienie z odstawienia mi sie nie spóźniło dlatego tak sie denerwuje. proszę napiszcie co sadzicie o tym wszystkim,potrzebuje pogadac

Lady Makbet 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 20:12 

Śmieszne to nie jest, ja Cie rozumiem bo sama wcześniej byłam panikarą.Zrobiłaś testy- wyszedł negatyw więc jeżeli potrzebujesz większej pewności to po prostu zostaje wizyta u gina. Krwawienia to do siebie mają że lubią się spóźniać, pamiętaj że może ono w ogóle nie wystąpić i nie musi to też oznaczać ciąży. Spokoju Ci życzę.

hope88 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 21:57 

spóźnia się bo panikujesz :wink:

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 22:41 

anka70, krawienie z odstawienia, a nie okres ;)
Pewnie czytas ulotke i wiesz, ze moze sie ono pojawic i 7 dnia przerwy lub sie w ogole nie pojawic. Nie szkoda Ci kasy na testy ?
I nie panikuj, bo to nic nie da, zajmnij sie czyms innym, wyjsc na spacer, spotkaj ze znajomymi i nie mysl o tym, a bedzie dobrze ;)

anka70
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 10:39 

Dziękuję dziewczyny,czasem potrzebny mi kubeł zimnej wody na głowę. Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczek, zawsze można na was liczyć.

lizzie123 

Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 22:15 

potrzebuje kubła zimnej wody od doswiadczonych forumowiczek...
otoz biore diane, wzielam wszystkie tabletki o tej samej porze , ale jednego dnia 3 h po zazyciu tabletki wzielam lek na uspokojenie hydroxizinum wyczytalam w internecie, ze nie wpływa, ale bądź co bądź to lek na uspokojenie , a te oslabiaja dzialanie tabletek... to był drugi tydzien
teraz mija 5 dzien od odstawienia i krwawienia nie ma , wczesniej byly zawsze piątego dnia...
ponadto z racji iż jeszcze wlasnie nie do konca ufam tabletkom... przewaznie kochamy sie z prezerwatywą, w tym miesiacu trzy stosunki byly bez...
czy Wy ufacie tabletkom?

Guzik 

Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 23:33 

Gdzie wyczytałaś?
Tu na forum mamy mieszane informacje (hasło hydroksyzyna ) i w zasadzie przyjęte jest, ze pojedyncza dawka nie wpływa, ale po odstępie 4h. przy przyjmowaniu częstszych dawek należy się dodatkowo zabezpieczać. W którym dniu cyklu to było?

A jeśli chodzi o krwawienie to może wystąpić KAŻDEGO DNIA PRZERWY, poczekaj do końca.

Odpowiedz do tematu