Mam takie pytanko, czy możliwe jest ustalenie dokładnego dnia zajścia w ciążę?
Moja koleżanka regularnie współżyje ze swoim chłopakiem, raz przytrafiła się jej zdrada
Teraz jest w ciąży i nie wie kto jest ojcem jej dziecka. Zapewne dokładnie to można będzie określić poprzez wykonanie testu na ojcostwo
Jak można teraz określić kiedy zaszła dokładnie w ciążę, słyszałam że lekarz podaje termin w przybliżeniu dwa tygodnie w jedną bądź w drugą stronę.
skoro wspolzyla reguralnie ze swoim chlopakiem i w ciaze nie zaszla, wiec ojcem prawdopodobnie jest ten z ktorym go zdradzila.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
lekarz określa wiek płodu na podstawie daty ostatniej miesiączki i rozwoju dziecka.
jesli miala regularne krwawienia, to określenie powinno byc łatwiejsze,
ale roznice zahaczają o ok 2 tygodnie.
z tym, ze czytałam o tym bardzo dawno i nie wypowiadam sie jako ekspert.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
natalia sugerujesz że chłopak moze być bezpłodny? nie wiesz przecież czy nie stosowali prezerwatyw, albo z powodzeniem stosunków przerywanych.
Jeśli w tym samym czasie współżyła z chłopakiem i kochankiem to ojcostwo określi tylko test. Przypuszczam, ze musiałaby miec conajmniej 2 tygodniową przerwę, a i tak wątpię, ze lekarz by się pokusił o taką diagnozę.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
ja nie sugeruje, zbyt malo informacji jest podanych. Ale jolek napisala ze jej kolezanka wspolyla ze swoim chlopakiem reguralnie (wiec i w dni plodne i nieplodnie- chyba ze wpólzyla np reguralnie raz w miesiacu tylko przed miesiaczka, w co wątpie). Wiec jezeli do tego czasu nie udalo im sie nic "ustrzelic" wiec samo sie nasuwa ze dziecko moze byc ze zdrady. Co do zabezpieczenia, to gdyby stosowala prezerwatywy to miala by pewnosc ze dziecko nie jest jej chlopaka.
No ja mam takie wytlumaczenie na ten temat.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Takie gdybanie jest bez sensu. W ogolę nie macie informacji o formie zabezpieczenia, a że już ze zdrady. Niech się ta co zdradzała martwi. Nie zdradzałaby, to by problemu nie miała. Niech zapłaci za testy DNA
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
kurde jak czytam, to przypomina mi się sytuacja z Mody na sukces tylko, że jeden z pretendentów do ojcostwa był czarny a drugi biały
W tej sytuacji pozostają testy DNA, a tanie one nie są. Najlepiej niech idzie do lekarza, gdzie ustalą termin owulacji i wtedy niech sobie przypomina z kim spała w danym czasie.
Za nieodpowiedzialne zachowanie trzeba płacić, niekiedy słono.
ironia, gorzej jak tego dnia (albo jeden po drugim) spała i ze swoim chlopakiem i z kochankiem.
no niestety testy sa nieuniknione zwlaszcza ze ta dziewczyna sama nie wie z kim, zazwyczaj takie rzeczy sie wie- czuje. testy DNA I ciezkie poczucie winy.
jolek [Usunięty]
Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 08:12
Tak jak się spodziewałam nie za dużo będę mogła ją pocieszyć
Ma nauczkę i wcale nie zazdroszczę jej
A tak w ogóle orientuje sie może któraś z was ile kosztują testy na ojcostwo i jak dokładnie sie je wykonuje?
Można wykonać je jakoś niepostrzeżenie w tajemnicy, czy raczej "tatuś" musi być obecny, jak to w ogóle przebiega?
Jak pomyśle o tym to wydaje mi się że najlepiej byłoby zataić całą prawdę...
no niestety testy sa nieuniknione zwlaszcza ze ta dziewczyna sama nie wie z kim, zazwyczaj takie rzeczy sie wie- czuje. testy DNA I ciezkie poczucie winy.
twoim zdaniem "czucie" to znakomity sposob na ustalenie ojcostwa??
to powodzenia....
jakby kazda kobieta ktora ma watpliwosci co do tego z kim ma dziecko "czula" to chyba tylu dramatow by nie bylo...
Można wykonać je jakoś niepostrzeżenie w tajemnicy, czy raczej "tatuś" musi być obecny,
trzeba pobrać slinę spod języka na specjalny, sterylny wacik <taki dlugi na patyczku>,
przynajmniej ja z takim mialam do czynienia kiedyś.
wiec ew. może mu dużo melisy zaparzyć do snu
no i to chyba dopiero po porodzie?
nie jestem pewna... to chyba ryzykowne dla plodu - robic takie badanie?
chyba, ze to sie podciaga przy okazji pod jakies prenatalne?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum