Witajcie!
Pytanie to kieruję przede wszystkim do Justyce (jako ekspertki od kwasów i kremów

)
Jako, że zbliża sie jesień i muszę w końcu się wziąć za siebie myślę o wybraniu się do kosmetyczki na kwasy lub o jakimś delikatnym zestawiku do samodzielnego zastosowania w domu.
Tylko teraz mam taki problem - pracuję z ludźmi (handlowiec) i muszę jakoś wyglądać, a z tego co słyszałam po kwasach skóra przez jakiś czas może wyglądać bardzo nieciekawie :/ Ewentualnie mogę wziąć urlop 2-3 dni, ale więcej się nie da...
Drugi problem jest taki, że mam baaaaardzo wrażliwą skórę (i w dodatku jeszcze mieszaną z rozszerzonymi porami), podrażnia ją czasami nawet sama woda. Czy w takim przypadku mogę stosować kwas?
No i teraz pytania:
Jeśli zdecydowałabym się na zabiegi w gabinecie kosmetycznym to co wybrać? Na co zwracać uwagę?
A jeśli chciałabym się pobawić w domu jakie kosmetyki byłyby dla mnie najbardziej odpowiednie?
Jak dbać o skórę od razu po kwasach, co stosować?
Szczerze mówiąc najbardziej bym się chyba skłaniała do jakiejś domowej delikatnej terapii, bo do salonu jak to zazwyczaj bywa nie będzie mi się chciało iść i zawsze będzie brakowało czasu hihi, ale jeśli salon okazałby się bezpieczniejszy i lepszy to pójde...
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam