Hanca, nie prowadzą działalności gosp ani rolniczej... W zeszłym roku nie musiałam takiego zaświadczenia donosić... nie rozumiem po co skoro w zaświadczeniu z US jest wszystko wyróżnione... brr...
Hanca napisał/a:
23 jest we wtorek, masz pełny tydzień czasu, dłużej to na pewno nie potrwa.
jak składałam w Urzędzie Miasta wniosek, że nie mam dochodów to czekałam tydzień, w piątek rano złożyłam to w nast piątek rano nawet podbite nie były, musiałam czekać...
A w ogóle to jestem złą, bo to prywatna uczelnia i wielce wymagają nr telefonów itp a taką wiadomość mailem popołudniu wysyłają Kpina... czesne to chujom w terminie w zębach zanoś, a oni... nie mam siły
[ Dodano: Wto 16 Lis, 2010 22:17 ]
Hania dzięki że się odezwałaś.
magdusia może Wasza uczelnia dopiero w tym roku przeszła na inny system rozliczenia. No i są potrzebne składki na ZUS/KRUS.
A wysyłałaś potwierdzenie, że przeczytałaś?
Jeśli nie to zadzwoń tam w piątek i powiedz, że takich info nie wysyła się mailem, że nie odebrałaś od razu itp.
A i sorry myślałam, że dziś poniedziałek.
Acha i nie obwiniaj konkretnej osoby. Ja np. do stypendiów jestem sama, zdarzało mi się, że wniosek przyjęłam, potem chciałam obliczać i okazało się, że czegoś brakuje. Wtedy dzwoniłam do studenta i tez prosiłam żeby coś doniósł. Może i u Ciebie tak było, a że teraz już terminy gonią, to zależy im na czasie.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Ostatnio zmieniony przez Hanca Wto 16 Lis, 2010 22:23, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli już o stypendiach. Jak to jest ze stypendiami i prowadzeniem działalności gospodarczej? To drugie ma jakieś znaczenie? Chodzi mi o stypendium naukowe.
W naukowym dochód czy działalność nie ma znaczenia.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie pamiętam już, czy musiałam coś takiego donosić, ale dziwi mnie jedno- że upominają się o dodatkowe zaświadczenia pod koniec listopada o.O
Hanca dobrze mówi, możesz na tym parę dni czasu "zarobić" a jeśli chodzi o czas oczekiwania, to nie wszędzie czeka się cały tydzień, więc składaj wnioski i nie denerwuj się na zapas:)
magdusia, ale wiesz na zaś. z ZUSu powinno wyjść to samo co na US.
To nie jest tak, że ktoś na siłe chce Cię stypendium pozbawić. Przynajmniej u nas tak nie jest. Wnioski oblicza zwykła babka z dziekanatu, jest wzór, próg i albo przekroczysz albo nie. Ja w skali całego ośrodka mam co rok tylko kilka wniosków, które muszą być odrzucone (i też z różnych powodów).
A czemu tak późno? Tak jak pisałam, może jedna kobieta się tym zajmuje, albo uczelnia teraz sobie przypomniała, że takie zaświadczenia ściągać powinna i masowa akcja?
A że wszystko trwa dłużej - u nas w tym roku też tak jest.
Acha magdusia jeszcze jedno: wiadomość przyszła przez wirtualny dziekanat czy na maila? Jeśli na maila tym bardziej możesz powiedzieć, że go nie odebrałaś, lub odebrał ktoś z bliskich. U nas ani mail, ani telefon nie jest traktowany jako rzetelne źródło informowania.
Masowa akcja bo babka w zusie mi powiedziała że byłam 3 u nich jedna osoba zrezygnowała, a ja z 2 kolesiem walczymy, najgorzej, że babki w zusie nie mogły sobie poradzić bo jakieś przepisy się zmieniają i powiedziały że MOŻE zdążą wypisać to zaświadczenie. Straciłam dziś tam 3 h...
już mi wszystko jedno...
Hanca napisał/a:
wiadomość przyszła przez wirtualny dziekanat czy na maila?
Walcz, walcz.
Idź w piątek i powiedz, że ze maila dopiero co odebrałaś, ze teraz musisz sie zwolnic z zajęć/pracy iść do ZUSu i nie wiesz, czy do 23 sie wyrobisz. Przy oporze zapytaj od kiedy jest liczone 7 dni, skoro nie podpisywałaś/nie potwierdzałaś odbioru wezwania. Ja przy takiej argumentacji bym wlazła pod biurko.
Acha może rzeczywiście to polityka uczelni - jeśli to prywatna, to może liczą, że część studentów nie doniesie tego. U nas raczej jest polityka by stypendia przyznawać wszystkim, komu się należy.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum