Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 12:37
Lacibios Femina czy Lactovaginal?
Mam do was pytanie.Co jest lepsze Lacibios Femina czy Lactovaginal?Gin przepisał mi pimafucin (3 globulki),będę je brała dziś,jutro i w środę.Chciałabym potem zastosować coś na odbudowanie flory bakteryjnej (bo chyba kiepską mam,a nawet jeśli nie,to nie zaszkodzi).Co waszym zdaniem jest lepsze?A może gin,do którego chodzicie coś wam na ten temat mówił?Bo ja swojego zapomniałam spytać.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 13:09
To teraz mam jeszcze większy dylemat...
Nic więcej."
Decyzja nalezy do ciebie. Tych, ktore opisalas nie uzywalam, ale Floragyn moge polecic. Gin mowil, ze nawet jak czuje jakis dyskomfort po seksie to mozna sobie zaaplikowac.
_________________ Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło...
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 13:30
A można go kupić,bez recepty?
Nic więcej."
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 13:52
Raczej wszystkie środki tego typu,można dostać bez recepty.ale co do Floragynu wolałam się upewnić.
Nic więcej."
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 10:01
o jaaaa, spray dopochowowy, w życiu bym nie pomyślała że można sobie popsiukać czymś
[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 10:03 ]
a co do lactovaginalu - ja stosowałam, denerwujące jest to, że należy stosować 7 dni rano i wieczorem [więc 14 globulek, nie?] a w opakowaniu jest 10... ktoś naprawdę nie pomyślał! ja się przerzucam na floragyn, jego stosuje się [z tego co wyczytałam na stronie zaproponowanej przez Aguu] przez 6 dni i jedno opakowanie wystarcza na jedną kurację.
lactovaginal kosztuje ok.27 zł, floragyn ok.22. więc jasne co się bardziej opłaca tym bardziej że 1 lactovaginal nie wystarcza, ech.
przyznam szczerze, że z mojego punktu widzenia doustne środki z florą bakteryjną są, no..wątpliwe...bo niby w jaki sposób te bakterie dostają się na miejsce? z krwią? no sory...
ale może czegos nie doczytałam?
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 23:52
heidhr napisał/a:
lactovaginal kosztuje ok.27 zł, floragyn ok.22. więc jasne co się bardziej opłaca tym bardziej że 1 lactovaginal nie wystarcza, ech.
ale floragynu jest 6 globulek a nie 10 w opakowaniu... zresztą ja floragynu nie polecam zresztą lactovaginalu też nie , bo oba mają nieoznaczone szczepy bakteryjne, czyli nie mają potwierdzonej skuteczności odpowiednimi badaniami a na dodatek floragyn zawiera srodki konserwujące i substancje zapachowe, które dodatkowo mogą uczulać
akurat ja stosuje już od kilku dobrych miesięcy ten lacibios femina i sobie go chwalę, ale wiadomo, że to też trochę zalezy od reakcji organizmu. w każdym razie na mnie działa i nie muszę sobie pakować nic "dowcipnie", co przyjemne nigdy nie jest, bo potem to wyciekanie całe i dyskomfort...
Eirean napisał/a:
doustne środki z florą bakteryjną są, no..wątpliwe...bo niby w jaki sposób te bakterie dostają się na miejsce? z krwią? no sory...
no jak z krwią?! no co Ty! przecież ten preparat nie przenika do krwi, dlatego polecany jest też w czasie ciąży i karmienia. a bakterie przechodzą do pochwy z odbytu. czyli tą sama drogą, co często bakterie chorobotwórcze. w pochwie zawsze znajdują się jakieś ilości bakterii patogennych tylko trzeba uważać, żeby nie dopuścić do ich nadmiernego wzrostu. tak więc nie ma problemu z tym mechanizmem, bo jest dosyć logiczny.
Ania [Usunięty]
Wysłany: Wto 29 Sty, 2008 19:42
Ja też za Twoja namową zaczęłam stosować lacibios i mam pytanko...mogę go stosować co drugi dzień...bo zdrożał mi po nowym roku i no troszkę mi się to nie uśmiecha...:(, no chyba ze tak nie ma sensu to sie zepnę i będę brać codziennie, póki co biorę...
W sumie w ulotce nie jest napisane, że bierze się codziennie jedną tylko po prostu jedną na dobę.
Hmm.. w sumie zależy po co i kiedy je bierzesz.
Myślę, że jak bierzesz w trakcie/po kuracji antybiotykowej to lepiej brać codziennie.
A jak profilaktycznie to może i można co dwa dni.. bo że szarpie po kieszeni to niestety prawda..
ja byłabym za Loctovaginalem...może i wycieka i jest niewygodny ale jednak myślę ze ten lek jest bardziej skuteczny niż ten doustny (też stosowałam i efekty były mizerne)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum