Dziewczyny nie bierzcie tego ibuprofenu, to świństwo. Lepiej Panadol, albo Apap z silniejszych Aleve.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
moniat [Usunięty]
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 18:47
Hanca napisał/a:
Dziewczyny nie bierzcie tego ibuprofenu, to świństwo
Ibuprofen - składnik Nurofenu, Ibupromu itp. jest szkodliwy, kilku lekarzy już mi to powiedziało. Najlepszy (najmniej szkodliwy) jest Apap, potem Padanol, potem cała reszta.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Na mnie paracetamol nie działa przeciwbólowo, zresztą mi z kolei kilku lekarzy już mówiło, że przeciwbólowe działanie to on ma znikome, bardziej przeciwzapalnie działa.
Ibuprofen mi przynajmniej pomaga.
W jaki sposób jest szkodliwy?
Ja w sumie biorę środki przeciwbólowe raz na ruski rok, ale zawsze to lepiej brać bezpieczniejsze.
Aleve nigdy nie próbowałam w sumie.
Jak raz na ruski rok to nie zaszkodzi, ja biorę często.
Własnie na krew negatywnie wpływa, ale dokładnie nie pamiętam a nie chce mi się grzebać.
Aleve nawet dobry jest.
Moją mamę np. po ketonalu żołądek boli. Natomiast na mnie tak nie działa. Poza tym to jest dość silny lek i lepiej go brać tylko w sytuacjach naprawdę ciężkich (jak mój ból głowy dzisiaj :/ ). Poza tym, ketonal, to lek przepisywany na receptę. Stosowany jest też w bólach nowotworowych, więc JEST mocny.
Pamiętałam, że niedawno czytałam artykuły o skutkach stosowania przeciwbólowych, to były tej treści właśnie, ten ostatni cytowany z wyborczej właśnie czytałam na gazeta.pl, ale nei mogę teraz na szybko znaleźć, ale jest o skutkach negatywnych, m.in. o tym co mówiłyście o zmianach w obrazie krwii, zaniku szpiku kostnego, anemii
Mi Ketonal nie szkodzi, ale fakt to silny lek, ale na moje bóle brzucha i czasami na migrene tylko on pomaga.
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 22:53
Mnie kiedyś często łapał ból głowy i złe samopoczucie .Moja lekarka powiedziała święte słowa : "Ania pij więcej wody mineralnej niegazowanej" uwierzycie ,że pomogło i pomaga,teraz jak mnie łapie (bardzo rzadko) ból głowy piję, piję, piję i nie boli , przestaje. Nie pamiętam kiedy ostatni raz wzięłam tabletkę przeciwbólową. Chyba z parę lat temu.
No tak.... u mnie zawsze pod ręką stoi butelka z niegazowaną wodą minetalną i zawsze jedna jest dziennie wypijana, a mimo to bóle głowy miewam... ale może za dużo zmartwień, a prochów unikam, ew. jak już nie mija i nie ogę wytrzymać to eferalgan rozpuszczam i po bólu.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum