_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
co do podpisow na karcie to jak z mama robie zakupy albo widze jak chlopak placi karta to im zawsze sprawdzaja podpisy...
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Ja mam kartę maestro, więc głównie proszą o pin, a tam, gdzie o podpis, to zawsze dokładnie sprawdzają.
Cóż, ja sama pracuję na kasie - i jeśli przychodzi do mnie stały klient i po raz n-ty z rzędu płaci tą samą kartą, to już nie sprawdzam, z reguły sprawdzam tylko obcym osobom. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby podpis był niepodobny.
Ale ostatnio była jakaś podejrzana karta - płaciła jakaś laska, była to karta visa electron - takie przechodzą autoryzację właśnie podpisem, a mi trzy razy podczas połączenia wyskoczył komunikat "błędny pin"... chociaż wcale nie wystukiwała pinu, to coś takiego mi się zdarzyło. Za drugim pociągnięciem karty - znów trzy błędy pod rząd. Spytałam ją, czy nie miała jakichś problemów z kartą, powiedziała, że nie. Ale po chwili pokminiłam sobie, że mogła tę kartę komuś zajumać - i tyle, próbowała wybrać z bankomatu gotówę, i zablokowała kartę, a myślała, że mimo to w sklepie da się zrobić za nią zakupy... No i tyle.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
U mnie przy połowie zakupów jest sprawdzany podpis. Ale motyw dobry
A co do tego wypadku co justyce piszesz - u mnie raz była awaria systemu banku przez pół dnia i nigdzie karty nie przyjmowano. wszyscy podejrzanie na mnie patrzyli (akurat to miał być dzień zakupów), ale się okazalo, że to nie moja wina
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Rose, to nie tak. Są różne komunikaty terminala: "Błąd połączenia", "Nie honorować", "Brak środków" - i to te dwa pierwsze pokazują się, jeśli jest jakieś halo z bankiem. Ta sytuacja, o której piszę, zdarzyła mi się po raz pierwszy, a pracuję już trochę....
This is it:
'Nothing.'
http://www.bociany.ec.pl/
Bardzo ciekawy projekt - obserwacja gniazda bocianów
opowiedziała mi o nim moja ciotka, ona z rodziną oglądają to od wiosny, od przylotu bocianów. Bocianica złożyła jaja, wykłuło się 5 boćków, teraz widzę, zostały dwa (wiem, że dwa z nich zginęły - jeden wypadł podczas burzy z gniazda, drugi został wyrzucony przez rodziców). Szalenie ciekawa sprawa
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum