Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Lista polecanych ginekologów

Poprzedni temat «» Następny temat
Lista polecanych ginekologów
Autor Wiadomość
justynaswi
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Lip, 2009 13:01 Dr Robert Weisberger

Soniu czy możesz mi powiedzieć coś więcej na temat tego lekarza? pod jaki nr można zadzwonic żeby się zarejestrować? :?:

magribi 

Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 11:22 

Miasto: Poznań
Nazwisko lekarza: dr hab. med. Anna Markowska
Adres:
gabinet - Poznańska 58a (przyjmuje też w szpitalu - ul Polna 33)
NFZ/Prywatnie: Prywatnie (na NFZ też przyjmuje, ale nie wiem czy w swoim gabinecie czy w szpitalu)
Godziny przyjmowania: prywatne - czwartek, piatek 14 - 18
Nr telefonu: 618483732
Czas oczekiwania na wizytę: ?
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi): jednorazowe wzierniki, USG na miejscu - pełen zestaw badań na miejscu. wygodny fotel. informuje jakie badania kontrolne (nie ginekologiczne) wypadało by dodatkowo zrobić.
Inne: bardzo miła i delikatna, dokładnie opowiada o tym co widzi, co robi i dlaczego tak jest. bez problemów odpowiada na głupie pytania i cierpliwie tłumaczy :wink:

m-s 

Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 13:43 

A mogę wiedzieć ile mniej więcej bierze za wizytę i w jaki sposób się rejestruje? ;) Normalnie dzwonisz i ustalają termin?

I AM in shape. Round IS a shape!

magribi 

Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 14:43 

niestety nie pamiętam jaka jest cena wizyty (nie pamiętam ile płaciłam poprzednim razem a teraz chłop zdążył zapłacić zanim się ogarnęłam, jeśli nie zapomnę zapytam "ile"). Rejestracja telefoniczna lub na miejscu, umawiałam się na wizytę tydzień przed, raczej listy ma pełne więc z rejestracją w ten sam dzień może być różnie (myślę że dzień, dwa wcześniej nie powinno być problemu)

Pati 

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009 20:11 

Ja po mojej ostatniej wizycie upewniłam się tylko, że Beata Płochniewska-Szafran jest najlepszą lekarką z jaką się kiedykolwiek spotkałam :) Pilnuje terminów badań, cytologii, zleca regularnie badania krwi i USG piersi (miałam oba rok temu więc już wpisała do karty, że na wizycie pod koniec stycznia ma mi dać skierowanie na kolejną kontrolę, mimo iż np USG pewnie jest zbędne bo nie jestem niczym genetycznie zagrożona). Nie wiem czy gdzieś przyjmuje na NFZ (ja chodzę do niej do Lux Med), ale jak ktoś chodzi do gina prywatnie to ją na prawdę mogę polecić. Jakie są aktualnie ceny badań w LM niestety nie wiem, bo mam tam abonament...

Guzik 

Wysłany: Sro 23 Gru, 2009 15:52 

napiszę post jeszcze raz, bo pare zmian, moze którac dziewczyna z łdz się zainteresuje :)

Miasto: Łódź
Nazwisko lekarza: Cezary Stokowski
Adres: pryw. - Rzgowska 52, NFZ - Lecznicza 6
NFZ/Prywatnie: prywatnie i NFZ
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: za wizyte 50zl, dodatkowe badania platne dodatkowo, na leczniczej darmowa cytologia, kieruje na dodatkowe badania.
Godziny przyjmowania: na leczniczej nie pamiętam, zawsze dzwonię, prywatnie o każdej porze.
Nr telefonu: lecznicza - 42 256 51 73, pryw. - 602265914
Czas oczekiwania na wizytę: prywatnie wcale sie nie czeka, na leczniczej minimum tydzien, ale jesli to cos powaznego (krwawienie np) to on przyjmie po wszystkich pacjentkach.
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi):na usg kieruje, plastikowe wzierniki i prywatnie i w nfz, w nfz darmowa cytologia, darmowe recepty na telefon, zamawiasz i odbierasz. piersi - jesli sie poprosi. dziś byłam i jest ładnie odnowiony gabinet, nowy fotel, dość szybko mozna sie umowić.
Inne: niesamowicie sympatyczny człowiek, taki ciapowaty trochę, jak mialam nadżerkę to mi ją wyrysował na kartce i tłumaczył co to,
nie zdziera na prywatnych wizytach, bardzo polecam.
tu jego strona na ginweb:
http://www.cezarystokowski.ginweb.pl/index.htm

a te godziny przyjęc tu podane są baaaardzo elastyczne.
poza tym często przyjmuje nawet jak sie nie umówi.
byłam u 2 innych i nie da się porównać.

aha, zapomniałam - jak sie wchodzi do prywatnego gabinetu w takim mieszkaniu, to daje wieeeelkie puchate kapce w panterkę :mrgreen: :mrgreen:

i pokazuje rózne "sztuczki" typu papierki lakmusowe i sprawdza ph w ustach, pochwie,
robi rysunki, daje długopisy i gada, gada, gada...
powienien chyba być pediatrą :D

i bez problemu daje skierowania, np na usg, ktore można zrobc w tym samym budynku, na nfz. ja czekałam tylko 2 tygodnie.

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

amelka21
[Usunięty]

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 00:01 

Czy ktoś orientuje się : dr Czupryńska ( Gdańsk - przyjmuje w NFZ w Przychodni Studenckiej przy Al. Zwycięstwa) ,ale czy gdzieś przyjmuje prywatnie?

Botica 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 02:46 

amelka21, W akademickiej zawsze tak było, że jak się nie dopchasz do lekarza na NFZ to po godzinach możesz przyjść odpłatnie. Nie wiem czy nadal tak jest, ale możesz się zapytać. Dziwi mnie także, że chcesz iść do tej lekarki - o Akademiciej za moich czasów krążyły legendy, a poradnia K była owiana bardzo złą sławą. A może coś się zmieniło?

amelka21
[Usunięty]

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 11:12 

Nie wiedziałam,że można odpatnie po godzinach- denerwuje mnie już chodzenie tam i czekanie w kolejkach. Generalnie jestem zadowolona z dr Czupryńskiej (zaś z warunków panujących w przychodni- nie )i od jakiś 3-4 lat do niej chodzę ,po drodze była inna ginekolog.A tak swoją drogą czy możesz jakąś inną ginekolog polecić w Gdańsku?

Guzik 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 12:12 

amelka21, a czytałas ten temat w ogóle?

Rosemary podaje numer telefonu do Twojej Pani doktor:
Rosemary napisał/a:
Miasto: Gdańsk
Nazwisko lekarza: Czupryńska
Adres: Al. Zwycięstwa 30
NFZ
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań
: W przychodni dla ubezpieczonych wizyty za darmo, dla nieubezpieczonych coś koło 30-40 zł.
Godziny przyjmowania: zmieniają się co jakiś czas. Teraz jest w poniedziałki od 10 i we srody od ósmej.
Nr telefonu: 502 955 000 (numer bezpośrednio do niej)

Za to lutka podaje namiary na innego lekarza z Gdańska :

lutka21 napisał/a:
Miasto: GDAŃSK
Nazwisko lekarza: AGNIESZKA KOWALEWSKA-WŁAS
Adres: ul.Hallera 2A/1A
NFZ/Prywatnie: prywatnie
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: za wizyte 90 zł, dodatkowe badania platne dodatkowo
Godziny przyjmowania: czwartki od 16.00 __
Nr telefonu: rejestracja telefoniczna 602 72 63 62 (od 10- 20)
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi): dostępne usg za dodatkowa oplata, plastikowe wzierniki, mozna poprosic o badanie piersi
Inne: niesamowicie sympatyczny kobietka, bardzo dobry lekarz

więc możesz zacząć od tego.

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

Botica 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 16:53 

Miasto: Gdn
Nazwisko lekarza: Andrzej Zinkiewicz
Adres: NFZ - przychodnia na Jagiellońskiej, szpital na klinicznej, pryw - ???
NFZ/Prywatnie: NFZ
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: 0pln, recepty na tel lub w ogóle - od ręki.
Godziny przyjmowania: Codziennie, ale w jakich godzinach, to nie wiem.
Nr telefonu: 58-769-38-10 chociaż lepiej pójść osobiście, bo warto najpierw pogadać z położną.
Czas oczekiwania na wizytę: ponad miesiąc, czasem nawet 2...
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi): plastikowe wzierniki, cytologia za free i jak trzeba to na usg kieruje, piersi mi nie badał.
Inne: Najlepszy lekarz przyjmujący na NFZ w pomorskim (chyba). Wizyta może trwać i 40min, bo lekarz musi wszystko wytłumaczyć, wygadać i odpowiedzieć na wszystkie pytania. To niestety skutkuje tym, że tyle trzeba czekać na wizytę... :( Strasznie sympatyczny i kochany człowiek, bardzo delikatny, pożartuje czasem. Warto czekać, chyba, że dzieje się coś strasznego.

Do tego mogę powiedzieć, żebyś omijała szerokim łukiem dr Grzybowską (NFZ - przychodnia na Kołobrzeskiej i na Morenie - nie wiem, czy nadal), u której boli nawet pobranie sampla do cytologii. No i dr Romana Pielasę (NFZ - Zabianka, Osowa i gdzieś tam jeszcze), który jest bardzo sympatyczny, ale np. przed przepisaniem nowych tabl nie posadził mnie nawet na fotelu. Szkoda gadać.

gorgusia 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 18:08 

Miejsce: Warszawa, Pasaż Ursynowski, przychodnia Corten Medic
Nazwisko: dr Pancześnik
Forma wizyty: w ramach NFZ w każdy wtorek do godz 20.00, poza tym nie wiem
Kontakt: (22) 648 35 36, (22) 648 74 74, (22) 859 11 46
Czas oczekiwania: myślę,że ok 2-3 tygodnie, ale czasem zwalniają się terminy
Bajery: plastikowe wzierniki, cytologia darmowa, usg na miejscu
Ogólne wrażenia: Bez problemu zleca wszystkie badania, wszystko dokładnie sprawdza- chciałam anty, ale on najpierw tak czy inaczej kazał zrobić mi badania, bardzo miły lekarz, chętnie słucha sugestii, odpowida na pytania. Polecam. Dodatkowo w przychodni na miejscu można zrobić wszystkie zlecone badania.

Aguu 

Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 13:58 

Miasto: Szczecin
Nazwisko lekarza: dr n. med. Roman Porzeziński
Adres: ul. Małopolska 10a/3 70-514 Szczecin
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: wizyta + badanie + USG dopochwowe - 100zł
Godziny przyjmowania: poniedziałki 10:00-11:00 oraz 17:00-19:00; środy 10:00-11:00 oraz 17:00-19:00; piątki 17:00-19:00
Nr telefonu: tel. 91 488 40 30; tel. kom. 601 95 90 83
Czas oczekiwania na wizytę: przychodzi się w dany dzień i jest się przyjętym - jeżeli jest potrzeba pan doktor zostaje pod godzinach
Dostępne bajery (USG, plastikowe wzierniki, czy bada piersi): USG zwykłe i dopochwowe, plastikowe wzierniki, cytologia, badanie piersi - jednym słowem full serwis
Inne: Jak dotąd wg. mnie lekarz idealny - już sama aparycja i głos mnie uspokajają, jest cierpliwy, uprzejmy, delikatny, troskliwy, cały czas uspokaja, wszystko dokładnie tłumaczy. Chodzę do niego z przyjemnością!
Strona www: http://www.porzezinski.com/

Kanela 

Wysłany: Sob 16 Sty, 2010 10:39 

Miasto: Gdańsk
Nazwisko lekarza: dr Małgorzata Januszewska
Adres: ul. Gen. Sosnkowskiego 3/14 80 - 041 Gdańsk
NFZ/Prywatnie Prywatnie
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: Badanie ginekologiczne-100zł, Badanie cytologiczne-30 zł, Badanie ginekologiczne + USG dopochwowe-150zł, recepty na pigułki wypisuje na 6 miesięcy
Godziny przyjmowania: Piątek 16 - 18
Nr telefonu: 0694 919 870, rejestracja codziennie od 16 do 19
Czas oczekiwania na wizytę: W poczekalni kilkanaście minut, czasem od razu, a na wizytę umawiałam się trzy dni przed
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi): plastikowe wzierniki, USG położnicze 4D, przezpochwowe (Przy robieniu USG jest tak, że u góry pod sufitem zamontowany jest monitor na którym cały czas pacjentka może wszystko widzieć, lekarka zresztą opowiada ciągle co widać, później dostałam też zdjęcia, takie jak te co dostają kobiety w ciązy, nie wiem jak to się nazywa fachowo : P), kolposkopia, krioterapia

Kitka 

Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 13:51 

Miasto: Kraków
Nazwisko lekarza: dr n. med. Bożena Jawień
Adres: Al. Jana Pawła II 82, 31-571 Kraków (akademik AWF)
NFZ/Prywatnie: prywatnie
Cena wizyty i ew. usług (wypisanie recepty) lub badań: badanie ginekologiczne-50zł, badanie cytologiczne-30 zł, wypisanie recepty dla stałej pacjentki-20zł
Godziny przyjmowania: pon, wt, czw, godz. 14-18, ewentualnie po umówieniu telefonicznym w innych terminach (np. przed zwykłymi godzinami przyjęć)
Nr telefonu: 501 420 180
Czas oczekiwania na wizytę: brak rejestracji, przychodzi się w godzinach przyjęć (lepiej przyjść wcześniej, potem są kolejki)
Dostępne bajery (USG, platikowe wzierniki, czy bada piersi): plastikowe wzierniki, badanie piersi
Inne: bardzo dokładna, zwykła wizyta trwa nawet 30 minut - pani doktor wszystko dokładnie tłumaczy, pokazuje, odpowiada wyczerpująco na każde pytanie; przed przepisaniem hormonalnej antykoncepcji wymaga badań (lista na http://www.ginekolog-jawien.pl/) - najlepiej przyjść od razu z wynikami badań krwi; pierwszy ginekolog, do którego chodzę z przyjemnością :wink: ; jedyna wada - nie prowadzi ciąży

Odpowiedz do tematu