Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Logest

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:48
Logest
Autor Wiadomość
amisu 

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 18:24 

Olka napisał/a:
Kupuj Harmonet- z tego, co pamiętam jest sporo tańszy od Logestu :)

Nie rozumiem co to za rada :roll:

gunia, rzeczywiscie strasznie podrozal. Kurde. Chcialam wrocic do Logestu ale te ceny... Ech. Zobaczymy.

Olka 

Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 21:14 

amisu, jeśli jej zależy na cenie, to niech poprosi gina o Harmonet... tyle miałam na myśli i taką chciałam dać dobrą radę. Bo to przecież te tabletki mają ten sam skład, tyle że Harmonet jest tańszy od Logestu. Po co od razu wywracać oczami? ;)

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

eklerka 

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 09:19 

czasem jednak kobiety inaczej reaguja na zamienniki...sama jestem tego najlepszym przykladem. nie wiem,na czym to polega,ale jak biorac mercilon przeszlam na novynette,to bylo zle...

amisu 

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 12:16 

eklerka napisał/a:
czasem jednak kobiety inaczej reaguja na zamienniki...sama jestem tego najlepszym przykladem. nie wiem,na czym to polega,ale jak biorac mercilon przeszlam na novynette,to bylo zle...

Dokladnie o to mi chodzilo. Ja biore niemieck odpowiednim Micro, a i tak mam inne reakcje. Wiec rada, zeby brac zamiennik nie do konca jest dobra.

Olka 

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 13:03 

Sorry, nie biorę tabletek od kilku miesięcy, więc wyszłam z wprawy widać ;)
Dla mnie np. cena była dość istotna- dlatego właśnie nigdy nie brałam Logestu, tylko Harmonet. Ja z powodu różnicy ceny o 10 zł zmieniłabym tabletki na tańszy generyk... chociażby na próbę. No ale to już jak kto woli i nikogo przecież nie namawiam!

malice
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 14:12 

gunia napisał/a:
przeżyłam szok cenowy - za Logest zapłaciłam 38,75 zł :shock: ale już w innej aptece cena za Logest wynosi ok. 35zł. W porównaniu co Micro to duży skok cenowy.

Ja jeszcze jak odstawiałam logest (z 3 m-ce temu) to "oficjalnie" kosztował już koło 4 dych. Polecam aptekę AKER w Al. Jerozolimskich 113/115 (przy placu Zawiszy, niedaleko Kredensu), ja tam zawsze kupowałam i z tego co jest napisane na stronie to obecnie można tam kupić Logest za 32.95. Zresztą macie tu linka http://www.apteka-aker.pl/, myślę, że przyda się niejednej warszawiance ;)
Jest jeszcze dobra apteka na Świętokrzyskiej, ja kupuję tam teraz Yasmin za 33 zł, a nie 43, więc też jest spora różnica :)

gunia
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 19:16 

malice dzięki za namiary być moze się przydadzą - ta apteka jest mi zbytnio nie podrodze. No tak już pisałam blisko mnie w aptece kosztuje ok. 35zł więc cena w normie. Nie wiem czemu w tamtej kosztował ponad 38zł. Ja już Logest brałam na samym początku i czułam się przy nim rewelacyjnie, potem zminiłam na Micro ze względów finansowych. Póki mam stały dochód zdecydowałam się że po przerwie tabletkowej wróce do Logestu przecież nie tylko cena się liczy ale też to jak się czujemy.

aga 

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008 20:48 

gunia napisał/a:
zdecydowałam się że po przerwie tabletkowej wróce do Logestu przecież nie tylko cena się liczy ale też to jak się czujemy.

wiesz tak, tylko po przerwie w braniu mozesz juz innaczej tolerowac tabletki, ja bralam Yasmin, potem zrobilam przerwe na rok ponad a potem znow zaczelam i jak przy pierwszym razie mi Y. pasowal tak przy drugim juz zaczely sie jazdy.......

gunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 22:14 

a to nie dobrze, no coż znowu będę królikiem doświadczalnym :)

sylka27
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008 22:17 

probowalam yasminek marvelonu mercilonu a okazalo sie ze moj wspanialy organizm toleruje ku moje uciesze Microgynon21
jak widac organizm sam sobie dobiera niezaleznie od ceny

Ada1414
[Usunięty]

Wysłany: Sro 20 Lut, 2008 11:35 

a co gdy nie wzięłam tabletkiw trzecim tygodniu a następnego dnia wzięłam podwójnie

[ Dodano: Sro 20 Lut, 2008 11:39 ]
a co gdy nie wzięłam tabletki w trzecim tygodniu a następnego dnia wzięłam podwójnie a feralnego wieczoru był sex? czy mogę spać spokojnie? nie chciałabym brac dwóch opakowań pod rząd...

Verena 

Wysłany: Sro 20 Lut, 2008 12:35 

Ulotkę czytałam? Chyba nie bardzo....
Cytat:
Pominięta 1 tabletka w trzecim tygodniu
Możne Pani wybrać jedną z następujących możliwości, bez potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcyjnych:1. przyjąć pominiętą tabletkę jak najszybciej (nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne o zwykłej porze. Rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania od razu po dokończeniu aktualnego, czyli bez 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Krwawienie z odstawienia wystąpi u Pani po dokończeniu drugiego opakowania, ale w dniach przyjmowania tabletek może pojawić się plamienie lub krwawienie,lub2. można również nie przyjmować już tabletek z aktualnego opakowania, zrobić 7-dniową lub krótszą przerwę (trzeba również wliczyć dzień, w którym pominięto tabletkę), po której należy kontynuować zażywanie tabletek z następnego opakowania. Jeżeli wybierze Pani ten sposób postępowania, będzie Pani zawsze rozpoczynała kolejne opakowanie w tym samym dniu tygodnia.
Jeśli zapomniała Pani o zażyciu tabletek i w czasie pierwszej przerwy w ich przyjmowaniu nie wystąpiło spodziewane krwawienie, może być Pani w ciąży. Przed rozpoczęciem następnego opakowania preparatu powinna Pani skontaktować się ze swoim lekarzem.

reszta tutaj: http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=13

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Paolineczka
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 22:54 

Przepraszam ale ja rzadnej odpowiedzi nie otrzymalam..a pierwszego postu już nie ma więc skąd mam widzieć odpowiedź? wiec moglby mi ktoś napisac tutaj czy obniza dzialanie czy nie? bede wdzieczna

Finka 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 23:10 

Paolineczka, ale o co chodzi? :roll:

magdusia 

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 23:24 

Paolineczka, poszukaj odp w tematach w których ju ż 3 razy pisałaś... ehhhhhhhhh

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi