Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Logest

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:48
Logest
Autor Wiadomość
poziomka123
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Sty, 2009 17:40 

mam wrażenie ze po tym logescie spadlo mi libido czy to jest przejsciowe czy na stale??

karolka 

Wysłany: Pią 02 Sty, 2009 17:50 

http://www.antyforum.pl/v...=libido&start=0

jaromyre
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009 08:52 Stosunek po pierwszej tabletce

Witam!
Mam z dziewczyną pewną zagwozdkę, otóż kochaliśmy się w pierwszym dniu nowego cyklu brania tabletek. Tabletka była wzięta około 5h przed stosunkiem. Jakieś wnioski?! Jaki jest czas działania tej tabletki? Dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam.

wrzosowata 

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009 11:47 

Jesteś w ciąży z trojaczkami. Każde będzie miało inny kolor skóry :roll:

I dodatkowo dostaniesz milion dolarów za pierwszą męską ciążę ^^

asiek 

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009 16:10 

ale to pierwsze opakowanie czy juz ktores?

jaromyre
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009 21:31 

no ktores ladne z kolei moze czwarte.. ale juz sie dowiedzielismy ze jest male prawdopodobienstwo tak wiec dziekuje za wypowiedzi hehe.

dxtr87
[Usunięty]

Wysłany: Pon 04 Maj, 2009 06:55 

witam.
Nie zakładałem nowego tematu ze względu na to że tyczy się to Logestu ;] ( jeżeli źle uczyniłem z góry przepraszam )

mamy razem z moją Dziewczyną taką o to sprawę:
przerzuciliśmy się na tabletki już dawno temu - w czwartek skończyła 6 opakowanie a więc czeka spokojnie na okres jak co miesiąc... ten miesiąc nie był zbyt dobry - dużo spraw, problemów itp między innymi dostała Alergi na którą lekarz pierwszego kontaktu przepisał Avamys...ze względu na to poszliśmy od razu do Jej ginekologa skonsultować się czy lek nie zaszkodzi przyjmowanym tabletkom i ich działaniu..Pani Ginekolog odpowiedziała że spokojnie może zażywać bez jakichkolwiek skutków co nas bardzo ucieszyło. Moja dziewczyna jednak trochę zaczyna się dziś denerwować bo zawsze ( w tej 7 dniowej przerwie ) miewała albo w niedzielę wieczorem albo z niedzieli na poniedziałek okres..
moje pytanie brzmi: czy jest możliwość aby ten lek zmniejszał działanie Logestu a p. ginekolog się myliła?
oraz czy jeżeli dany miesiąc był ciężki psyhicznie (sporo problemów etc) może wpłynąć na przesunięcie się miesiączki w tej 7 dniowej przerwie? lub wogóle może nie wystąpić?
dziś będziemy starać się o wizytę u p. ginekolog ale nie wiemy czy jest potrzeba (chociaż zawsze warto zobaczyć )
z góry dziękuję za odpowiedź

shattered 

Wysłany: Pon 04 Maj, 2009 07:01 

Krwawienie z odstawienia może pojawić się od 1 do 7 dnia przerwy, może też nie wystąpić wcale. Radziłabym poczekać, jesteście ostrożni więc na pewno wszystko jest w porządku. Dla świętego spokoju możecie zrobić test ale ja bym poczekała przynajmniej do końca przerwy.

Aleksis
[Usunięty]

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009 23:14 zdesperowana maxymalnie

Witam. Jestem tu nowa .Potrzebuje pomocy.Otóz moja sytuacja jest taka.Biore Logest juz prawie pół roku...Byłam zadowolona do czasu gdy nie nie było sytuacji z antybiotykiem.Brałam Taromentin przez 5 dni( brałam tabsy i nie uprawiałam seksu) jednak w 7 dniach dodatkowych na zabezpieczenie chłopak nie doszedł we mnie jednak obawiam sie o preejakulat ..
Czy mogło dojsc do zapłodnienia jesli tabletki antykon. były brane( jednak miały raczej obnizona skutecznosc..)? po tych 7 tabletkach zabezpieczajacych zostały mi jeszcze 3 do przerwy. Tu juz kochałam sie w prezerwatywie.w przerwie normalnie dostałam krwawienia jednak był on obfity.. TERAZ jestem po 11 tabletce a od kilku dni mam nabrzmiałe piersi, sutki powiekszone i tkliwe.. chodze siku czesto ale to chyba ze stresu. . . Zrobiłam test ciażowy wypadł on negatywnie,takze 2 z porannego moczu.Wyszedł negatywnie ( mam takie schizy ze chłopak musiał potwierdzic wynik,bo ja uroiłam sobie drugą kreske..)_
. Zostało mi jeszcze 10 tabletek,
Jak myslicie ,co moze byc powodem tych powiekszonych piersi? Czy to sprawa hormonów?
Zwykle robiłam przerwe 4 dniową teraz zrobiłam 6-7 dniową ,czy to ma jakis wpływ?albo pogoda? Czytałam ze po prostu czasami zbiera tam sie woda,jednak nigdy wczesniej tak nie miałam..
Prosze mi POMOC!

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 11:47 

Cytat:
bo ja uroiłam sobie drugą kreske..

Myślę, że niepotrzebnie się denerwujesz i stąd te wszystkie objawy.
Przy braniu tabletek może być tak, że pojawia się druga zamazana kreska na teście ciążowym.
Ale skoro wyszedł tak jak wyszedł i to dwa razy to myślę, że w ciąży nie jesteś.
Ale mogłabyś w niej być jeśli w tych 7 dniach po braniu antybiotyku nie zbezpieczałaś się dodatkowo i na przyszłość lepiej żebyś o tym pamiętała.

Cytat:
albo pogoda?

pogoda, nie ma z tym nic wspólnego.

Botica 

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 13:38 

Testów w życiu zrobiłam tysiące (chyba?) i na żadnym nie było napisane, że tabletki antykoncepcyjne mogą fałszować wynik. Poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie.

akto 

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 13:49 

tabletki antykoncepcyjne nie fałszują wyniku...

A test może co najwyżej wyjść fałszywie ujemny, jeżeli na sikanym teście wychodzi "+" to ciąża jest, paski używane w testach są czułe na poziom hormonu bHCG (tabletki nie zmieniają tego poziomu w żaden sposób), jeżeli mamy do czynienia z wczesną ciążą to poziom hormonu beta może być jeszcze zbyt mały, żeby test go wyczuł...

Aleksis
[Usunięty]

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 14:03 

heee powiem tak..nie pocieszyłyscie mnie. :D
Przeciez testy wyszły negatywnie ...mowiłam ze miałam schizy. :)
obawiam sie o ten bol piersi po prostu... i pytam sie czy jest to spowodowane hormonami?!?!?!?! poza tym wystapiło u mnie krwawienie wczesniej to jak moge byc w ciazy...?

[ Dodano: Nie 23 Sie, 2009 15:06 ]
jeżeli mamy do czynienia z wczesną ciążą to poziom hormonu beta może być jeszcze zbyt mały, żeby test go wyczuł...[/quote]

od domniemanego stosunku mineły 2-3 tygodnie takze testy musiały juz wyczuc ten hormon.
Test Amil jest czuły juz po 6 dniu po zapłodnieniu/

akto 

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 14:09 

aleksis nikt Ci nie odpowie czy możesz a już tym bardziej czy jesteś w ciąży, jeżeli chcesz mieć pewność idź do laboratorium, wykonaj badanie z krwi beta-HCG będziesz mieć 100% pewności... Ja tu nie jestem po to, żeby pocieszać ludzi i pisać to co chcą przeczytać tylko podzielić się swoją wiedzą, więc przykro mi, że nie spełniam Twoich oczekiwań...

Ból piersi może być spowodowany stosowaniem antykoncepcji hormonalnej - jeżeli przejrzałaś chociaż ulotkę i ewentualne skutki uboczne, to powinnaś być tego świadoma...

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 14:12 

Cytat:
tabletki antykoncepcyjne nie fałszują wyniku...

Wiem, że przy braniu tabletek test nie wychodzi pozytywny jak się nie jest w ciąży, ale sama tak kiedyś miałam że robiłam test i w miejscu gdzie powinna być druga kreska było lekko zaróżowione co w pierwszym momencie uznałam za drugą kreskę, ale potem wyczytałam gdzieś, że to może być od tabletek, ale widocznie zostałam wprowadzona w błąd, bo teraz już wiem, że nie ma to wpływu i wiem, że fałszywie pozytywny wynik może być od przyjmowania leków przeciwdepresyjnych i pewnie dlatego miałam.
Ostatnio zmieniony przez beatrice Nie 23 Sie, 2009 14:19, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi