zawsze bralam całe opakowania i potem robilam 7 dni przerwy jak zwykle
w tym mies ze wzgledu na to iz wyjezdzamy w podoz poslubna wzielam cale opakowanie (21 tabletek) + 14 tabletek z nowego opakowania (dzis wzielam 14 tabletke)
czyli od ostatnego krwawienia z odstawienia wziełam z dzisiejsza tabetka razem 35 pigułek
moje pytanie
bola mnie troche piersi
pasuje mi teraz w tym tyg zrobic przerwe na krwawienie
czy moge juz teraz zrobic te przerwe, czy musze wziac reszte 7 tabletek (czyli cale dwa opakowania pod rzad) i dopiero zrobic przerwe?
mysle ze moge zrobic te przerwe juz od jutra, a po 7 dniach zaczac nowe opakowanie.
prosze was o utwiedzenie mnie w tym co mysle
pozdr
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 12:30, w całości zmieniany 1 raz
drugie opakowanie brane pod rzad zawsze mozesz przerwac
kkatarina [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Sie, 2005 19:45
oki dzieki dziewczyny
a takim razie dzis zaczynam 7 dniowa przerwe
a potem nowe opakowanie
7 pigulek ktore mi zostalo bede miala w razie nagłych wypadków
(wymiotow, biegunek itp)
dj600wojt [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 21:42
Logest, a ryzyko zajścia w ciąże
Witam. Moja dziewczyna II-gi miesiąc zażywa Logest. Przez pierwszy miesiąc się nie kochaliśmy, teraz zmieniła opakowanie i zaczęliśmy współżyć. Kochamy się bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń - tylko regularnie przyjmowana przez nią pigułka antykoncepcyjna. Dodatkowo wytrysk odbywa się poza waginą. Może i jestem panikarzem, ale...jakie jest ryzyko, że przy takim seksie ona zajdzie w ciąże??
jakiś 1% chyba
moim zdaniem nie ma co panikować, tylko poczytać co nieco o antykoncepcji hormonalnej - jak wiadomo co nieznane (lub nie do końca poznane) budzi lęk
i sesnu stosowanie stosunków pzrerywanych też nie widzę, ale cóż... co para, to obyczaj...
jesli bierze bez interakcji z innymi lekami, nie ma biegeunek i wymiotów przed czasem wchłoniecia o zadnej nie zapomni to jakies 99,9 jesli chodzi o procenty , niom i przeczytaj ulotke od tych pigułek
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Co prawda nie pisze na temat, ale skoro o Logescie to o Logescie
W zeszlym tygodniu zaczelam brac ostatnie opakowanie Logestu i mam cholerny dylemat czy isc po recepte na nastepne. Wlasciwie juz nie pamietam, jak to jest zyc bez tabletek, biore je bez przerwy juz jakies 5 lat i tak sie wlasnie zastanawiam czy nie zrobic przerwy.
Tyle tylko, ze strasznie sie boje okresow, bo pamietam, ze mialam raczej paskudne i bolesne niestety. Z drugiej strony moglabym zrobic sobie badania i zobaczyc jak sie czuje bez nich. Ot chocby dla sprawdzenia, czy nie bede miala lepszego nastroju, wiekszego libido (ktore na Logescie nigdy nie bylo zachwycajace), lepszej cery etc. Odczekalabym 3 miesiace i juz w Niemczech zrobila sobie konkretne badania u mojego ulubionego lekarza Svena
A prawda jest taka, ze w tej chwili tabletki do zabezpieczenia nie sa mi potrzebne. Co myslicie?
_________________ you can never hold back spring
you can be sure I will never stop believing
A prawda jest taka, ze w tej chwili tabletki i tak nie sa mi do niczego potrzebne.
to ja bym spokojnie odstawiła i posprawdzała sie
co do okresów - nie jest powiedziane, że będą tak bolesne po odstawieniu jak przed braniem
koleżanka musiała odstawić i wlaśnie tej bolesności sprzed brania sie obawiała a tu miłe zaskoczenie - okresy pozostały prawie bezbolesne
także to chyba tez sprawa indywidualna
skoro tabletki nie sa ci potrzebne teraz do zabezpieczenie, to bym zrobila sobie na twoim miejscu mala przerwe moze wlasnie okresy po braniu tabsow nie wroca do normy i bedziesz miala je lagodniejsze. skorzystaj z przerwy i tak, jak piszesz idz na badania, zobacz co i jak
A jesli o mnie chodzi to w sumie takie libido mnie satysfakcjonuje w obecnej sytuacji. Po co mam miec wieksze, jesli i tak nie bede mogla go spozytkowac
_________________ you can never hold back spring
you can be sure I will never stop believing
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum