zawsze bralam całe opakowania i potem robilam 7 dni przerwy jak zwykle
w tym mies ze wzgledu na to iz wyjezdzamy w podoz poslubna wzielam cale opakowanie (21 tabletek) + 14 tabletek z nowego opakowania (dzis wzielam 14 tabletke)
czyli od ostatnego krwawienia z odstawienia wziełam z dzisiejsza tabetka razem 35 pigułek
moje pytanie
bola mnie troche piersi
pasuje mi teraz w tym tyg zrobic przerwe na krwawienie
czy moge juz teraz zrobic te przerwe, czy musze wziac reszte 7 tabletek (czyli cale dwa opakowania pod rzad) i dopiero zrobic przerwe?
mysle ze moge zrobic te przerwe juz od jutra, a po 7 dniach zaczac nowe opakowanie.
prosze was o utwiedzenie mnie w tym co mysle
pozdr
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 11:30, w całości zmieniany 1 raz
drugie opakowanie brane pod rzad zawsze mozesz przerwac
kkatarina [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Sie, 2005 18:45
oki dzieki dziewczyny
a takim razie dzis zaczynam 7 dniowa przerwe
a potem nowe opakowanie
7 pigulek ktore mi zostalo bede miala w razie nagłych wypadków
(wymiotow, biegunek itp)
dj600wojt [Usunięty]
Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 21:42
Logest, a ryzyko zajścia w ciąże
Witam. Moja dziewczyna II-gi miesiąc zażywa Logest. Przez pierwszy miesiąc się nie kochaliśmy, teraz zmieniła opakowanie i zaczęliśmy współżyć. Kochamy się bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń - tylko regularnie przyjmowana przez nią pigułka antykoncepcyjna. Dodatkowo wytrysk odbywa się poza waginą. Może i jestem panikarzem, ale...jakie jest ryzyko, że przy takim seksie ona zajdzie w ciąże??
jakiś 1% chyba
moim zdaniem nie ma co panikować, tylko poczytać co nieco o antykoncepcji hormonalnej - jak wiadomo co nieznane (lub nie do końca poznane) budzi lęk
i sesnu stosowanie stosunków pzrerywanych też nie widzę, ale cóż... co para, to obyczaj...
jesli bierze bez interakcji z innymi lekami, nie ma biegeunek i wymiotów przed czasem wchłoniecia o zadnej nie zapomni to jakies 99,9 jesli chodzi o procenty , niom i przeczytaj ulotke od tych pigułek
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Co prawda nie pisze na temat, ale skoro o Logescie to o Logescie
W zeszlym tygodniu zaczelam brac ostatnie opakowanie Logestu i mam cholerny dylemat czy isc po recepte na nastepne. Wlasciwie juz nie pamietam, jak to jest zyc bez tabletek, biore je bez przerwy juz jakies 5 lat i tak sie wlasnie zastanawiam czy nie zrobic przerwy.
Tyle tylko, ze strasznie sie boje okresow, bo pamietam, ze mialam raczej paskudne i bolesne niestety. Z drugiej strony moglabym zrobic sobie badania i zobaczyc jak sie czuje bez nich. Ot chocby dla sprawdzenia, czy nie bede miala lepszego nastroju, wiekszego libido (ktore na Logescie nigdy nie bylo zachwycajace), lepszej cery etc. Odczekalabym 3 miesiace i juz w Niemczech zrobila sobie konkretne badania u mojego ulubionego lekarza Svena
A prawda jest taka, ze w tej chwili tabletki do zabezpieczenia nie sa mi potrzebne. Co myslicie?
_________________ What would you do if you were not afraid?
A prawda jest taka, ze w tej chwili tabletki i tak nie sa mi do niczego potrzebne.
to ja bym spokojnie odstawiła i posprawdzała sie
co do okresów - nie jest powiedziane, że będą tak bolesne po odstawieniu jak przed braniem
koleżanka musiała odstawić i wlaśnie tej bolesności sprzed brania sie obawiała a tu miłe zaskoczenie - okresy pozostały prawie bezbolesne
także to chyba tez sprawa indywidualna
Ja się zgodzę z Aguu. To dobry moment do sprawdzenia, co tam słychać w Twoim organiźmie i do samoobserwacji.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
skoro tabletki nie sa ci potrzebne teraz do zabezpieczenie, to bym zrobila sobie na twoim miejscu mala przerwe moze wlasnie okresy po braniu tabsow nie wroca do normy i bedziesz miala je lagodniejsze. skorzystaj z przerwy i tak, jak piszesz idz na badania, zobacz co i jak
Desi, ale jak już jest tak źle, że gorzej być nie może, to na co tu czekać?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A jesli o mnie chodzi to w sumie takie libido mnie satysfakcjonuje w obecnej sytuacji. Po co mam miec wieksze, jesli i tak nie bede mogla go spozytkowac
_________________ What would you do if you were not afraid?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum