Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 17 Sie, 2006 21:17
czy kogos popierdolilo???
no sorry za wyraz, ale gdyby okazalo sie ze nosze w sobie dziecko ktore byloby wynikiem przestępstwa - gwałtu - to nie chcialabym musiec go rodzić, bo bylby to kolejny ból, nie dość ze taka kobieta przeżywa ból gwatu, to ma jeszcze przezywac bol rodzenia niechcianego dziecka, które
a) jest Bogu ducha winne tego ze się poczeło
b) bylo nieplanowane
c) nie jest efektem nieodpowiedzialnosci - stosunku bez zabezpieczenia?
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
dokladnie..nie dosc ze chca by rodzily sie naprawde chore i uposledzone dzieci to jeszcze z gwaltu..porazka:/
glupie katolickie panstwo:/ pseudo demokracja kurde:/
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 17 Sie, 2006 22:02
aga napisał/a:
glupie katolickie panstwo:/
większość księży i katolikow (którzy znaja tę ustawę) uważa że jest ona dobrym kompromisem, oczywiście sdarzaja sie parapety, znam dwa takie przypadki, jeden x uczyl mnie w podstawowce a drugiego poznalam 3 lata temu w szpitalu, obydwaj twierdzili ze kobieta gwałcona popełnia grzech...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Wysłany: Czw 17 Sie, 2006 22:14
wiecie co?brak mi słów zgadzam sie tu w pełni z akto.poprostu bezsens.złosc mnie bierze jak cholera czytając cos takiego no bez przesady.....jestem generalnie przeciw aborcji ale nie w takich przypadkach!!oszaleli ??
taki polityk ofiara gwaltu nie bedzie wiec skad moze wiedziec co taka kobieta moze czuc??? niech ci faceci(w wiekszosci) zastanowia sie co chca zrobic i pomyskla z czym to sie wiaze.... buraki
Wysłany: Czw 17 Sie, 2006 23:26
mnie najbardziej "bawi", ze ci sami ludzie dokladnie w tym samym czasie chca zaostrzyc ustawe aborcyjna, powolujac sie na prawo do zycia, i jednoczesnie chca kary smierci...
mnie najbardziej "bawi", ze ci sami ludzie dokladnie w tym samym czasie chca zaostrzyc ustawe aborcyjna, powolujac sie na prawo do zycia, i jednoczesnie chca kary smierci...
Hm, wiecie, że mnie to też zawsze najbardziej zastanawiało? No ale cóż...
Pomijam już fakt, że na wieść o tym, że to FACECI chcą podejmować decyzję za kobiety i wpowiadają się w ogóle o aborcji, zalewa mnie krew. Moim zdaniem mają prawo jedynie wtedy, kiedy dziecko jest ich. I wątpię czy ktokolwiek chce, żeby takie decyzje ktoś za niego podejmował.
A ci pojechanikatolicy jak mają zamiar zwrócić zgwałconej kobiecie poczucie godności? Jak mają zamiar zwrócić jej jeszcze doadatkowe 9 miesięcy życia z piętnem, kiedy każde spojrzenie w lustro będzie jej przypominało o tragedii? Każą jej nadstawić drugi policzek? Dla nich chyba zbyt abstrakcyjną rzeczą jest gwałt. Odnoszę wrażenie, że dla nich coś takiego nie istnieje, bo kobieta jako z natury grzeszna istota sama go sprowokowała, więc teraz niech żyje z piętnem rozpusty... To może od razu weźmy jak w krajach arabskich i zacznijmy je kamienować, przynajmniej nie trzeba się będzie zastanawiać czy jest w ciąży , czy nie. Kurwica mnie strzela jak czytam takie bzdury jak te pomysły... Może by tak zgwałcić jakąś panią posłankę i pana posła, żeby wiedzieli jak to jest... Szkoda tylko, że jeszcze panu posłowi nie da się zrobić dziecka... Założę się, że wtedy sam najgłośniej krzyczałby za prawem do aborcji...
EDIT: Tak mi się skojarzyło:
He will blame you for his sin
The devil without, and the devil within
From his lair they call a church
He has the power to pervert
He the right to rape and bugger
For God the Father, and Mary the Mother
In Christ's name he shall pervert
It takes a priest to unleash the beast
Just another girl left in tears.
Cóż szkoda, że w związku z krzywdą kobiety która została zgwałcona musi jeszcze zginąć z tego powodu człowiek. Chociaż to bardzo zadkie przypadki kiedy kobieta zachodzi w ciążę z powodu gwałtu.
ale to sie zdarza i jezeli zostanie przyjeta ta ustawa to taka kobieta bedzie musiala patrzecna dziecko ktorego prawdopodobnie nie bedzie kochala, a kto wie, moze nawet nienawidzila.... tonie ma sensy\u
Niniel napisał/a:
Szkoda tylko, że jeszcze panu posłowi nie da się zrobić dziecka
no wlasnie, bardzo szkoda
Gall Anonim [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Sie, 2006 11:31
Po pierwsze każdy kto obecnie orientuje się w polityce to wie, że ta ustawa nie przejdzie i jest to chwyt czysto wyborczy kiedy LPR balansuje na granicy 5%. Po drugie kobieta nie musi przecież wychowywać dziecka kiedy go nie chce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum