Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Lumpeksy

Poprzedni temat «» Następny temat
Lumpeksy
Autor Wiadomość
kasiulla 

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 16:57 Lumpeksy

:P Brakuje mi tutaj topicu, w którym będę mogła sie chwalić cóżem kupiła w ukochanych lumpkach 8) więc tworzę!

Kupujecie ciuchy w lumpeksach? Co o tym sądzicie? Co wam sie podoba, a co nie w lumpeksach? Jakie są u was ceny i jakie ciuszki, czy na wage czy na sztuki? co ostatnio kupiłyście, itp?

U nas są dwa super-extra lumpki: w obydwu dostawa jest w poniedzialki i cena wtedy wynosi 19,90 za kilogram ciuchów,a w jednym z nich dostawa jest również w czwartki. Wraz z upływem dni w jednym, a godzin w drugim, cena maleje o 4 zł na dzień w jednym lub na 4 godziny w drugim...
Można kupić książki, zabawki, buty, ciuchy, dodatki, artykuły dekoracyjne, firanki, pościel, podręczniki, czasem zdarzają się przedmioty praktyczne- do domku- jak np. nowe półeczki itp. Jestem dumna z mojego miasta, że posiada takie lumpeksiki :lol:

Kupuję tylko ciuchy na wagę, na wycenie dla mnie za drogo- wolę zapłacić 6 zł za spodnie niż 20 zł! :D

Wiedźma 

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:10 Re: Lumpeksy

Nie kupuje , nie lubie nosic ciuchów po niewiadomo kim , odrzuca mnie ten zapach kt dezynfekuja ubrania, no i to szukanie w stercie ciuchów i w ogóle.

Poza tym mam w swoim miescie Centrum Wyprzedazy Końcówek Kolekcji , gdzie mozna kupic nowe ciuchy taniej , ostatnio sobie tam kupilam marynarke ze spódnicą za 80 zł , w sytuacji gdy poodbne w sklepie kosztuja ponad 400 zł

lumpeksów nie lubie w sumie zjednego powodu , nie lubie nosic rzeczy które nie wiadomo po kim są

gles
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:44 

a ja uwielbiam! tylko ze u mnie sa akurat takie lumpeksy, o ktorych pisze aska - dla wiesniakow, gdzie ciuchy leza zmietolone w jeden rulon i smierdza jakims straszliwym smrodem.
a mi sie marza takie centra taniej odziezy, kasiulla, ja tam wpadne kiedys i normalnie zabierzesz mnie na zakupy 8)

Didoczek 

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 18:09 

ja tez uwielbiam,tez mam swoje ulubione w ktorcyh kupie cala torbe ciuchow za 30 zł,czesto firmowych i w ogole.

bardzo oryginalne ciuchy-ale to trzeba miec szczescie jak moja mama ktora potrafi znalezc pelno niesamowitych rzeczy.

jestem uzalezniona i nie mam juz miejsca w szafach.

tylko spodnie musze kupowac w normalnych sklepach bo moja figura ma swoje wymagania.

p.s. no i oczywiscie bielizne i skarpety,chociaz czasem trafi sie biustonosz Triumpha,jeszcze z metka za 15 zł :)

nie kocha sie za coś lecz pomimo

Mała Mi 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 11:16 

A mnie, tak jak Widźmę, odrzuca od lumpeksów. Nie wiadomo, kto to nosił, nie wiadomo, gdzie to było trzymane, a poza tym beztalencie chyba jestem i nigdy mi się nie udało dostrzec w takich miejcach niczego naprawdę fajnego. Za cenę 5 bluzeczek w lumpeksie wolę kupić jedną markową (chociaż niekoniecznie od Diora :D ). Jakoś bardziej mi zależy na jakości niż ilości ciuchów w szafie.
Jak się pokombinuje, to i w firmowych sklepach często można kupić sporo rzeczy za 50 albo nawet 30 % ceny. Poza końcówkami kolekcji istnieją jeszcze wyprzedaże posezonowe. Czasami warto kupić sweter w kwietniu, a szorty w październiku. :lol:

kasiulla 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 11:49 

Większość moich ciuchów to firmówki, świetne jakościowo- niektóre z nich dorwałam w lumpeksie jeszcze z metkami- np. fajny t-shircik Reeboka. Jedna bluzeczka w lumpku kosztuje mnie ok. 2 zł, zakładając, że wasze po przecenie będą kosztowały 30 zł to ja mogę za to kupić 15 :P (no właśnie, i tu zaczyna się problem przepełnionej szafy...)

Mała Mi 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 12:17 

kasiulla napisał/a:
Większość moich ciuchów to firmówki, świetne jakościowo- niektóre z nich dorwałam w lumpeksie jeszcze z metkami- np. fajny t-shircik Reeboka.

Owe świetne, firmowe i bez żadnych śladów używania ciuchy z lumpeksy to dla mnie trochę jak UFO. Wiele razy o nich słyszałam, ale nigdy nie udało mi się zobaczyć. Ani w lumpeksie, ani na kimś, kto się tam zaopatruje.

gles
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 12:24 

ja widzialam, moja glupia siostra ma ten dar, ze w Elblagu i Braniewie wyrastaja
CTO jak grzyby po deszczu i jak przyjezdza to mnie szlag trafia - tyle fajnych ciuchow ma! niestety, u mnie na zadupiu sa same lumpeksy dla wiesniakow.

KaSiEńKa
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 13:23 

ja tez uwielbiam buszowac po lumpach... toz to najlepsza rozrywka na swiecie ;) kasiulla z tego co piszesz to rzecywiscie jakies wypasione lumpeksy sa u Ciebie :) musze sie kiedys wybrac :D

kasiulla 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 13:27 

MałaMi- jak będzie forumowa galeria to mogę co tydzień wrzucać fotki moich 'łupów', to na własne oczy zobaczysz :P
To kwestia dobrych lumpeksów po prostu. Do takich gdzie wszystko jest porozrzucane, brudne, stare, brzydkie- nie wchodzę. U nas są lumpeksy, gdzie są ładne wystawy, ciuchy porozwieszane na wieszakach- i na wagę, a na sztuki jest zupełnie jak w sklepie- ciuszki z metkami firmowymi, bo w tym na sztuki większość ciuchów to po prostu końcówki z jakichś kolekcji, z likwidacji sklepów- ale tam nie kupuję :) Wolę wydać 5, 6 złotych na spodnie niż 20 :lol:

Mała Mi 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 14:06 

kasiulla napisał/a:
MałaMi- jak będzie forumowa galeria to mogę co tydzień wrzucać fotki moich 'łupów', to na własne oczy zobaczysz :P

Aż tak bardzo to mnie one nie interesują. :P
Podaj raczej adres lumpeksu. Jak zobaczę "w naturze", to może uwierzę.

moni 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 14:10 

Kasiulka, ja nadal chetna na wspolne zakupy w tym lumpeksie.
Kiedy mieszkalam w Warszawie, dziewczyny ze szkolki mowily mi o jakis super lumpeksach, gdzie za normalne pieniadze mozna kupic fajne, dobrej jakosci, markowe ciuchy, czesto nowe ale nie mialam czasu na lazenie po sklepach.

"...różne są ptaki, są orły i kury, orły wzlatują wysoko pod chmury..."

kasiulla 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 14:28 

Adres to na PW :P Bo jeszcze mi sie tłumy zjadą i moje ciuszki zabiorą :lol:
Ale aby mieć takie fajne łupy to trzeba raczej regularnie chodzic i nauczyc sie szukać. Lumpeksowanie to sztuka :P

[ Dodano: Pon Maj 30, 2005 10:14 pm ]
ale dzisiaj mam łupy :)
- czarna bluzeczka z rękawami 3/4- H&M- gładka z dekoldem łódką
- sukienka niebieska za kolanko na ramiączkach- boska!
- stró kąpielowy- czarne bikini z pomarańczową lamówką- z metkami- nóweczka :)
- skórzana torba
- topik "więzienny"
- spódniczka za kolanko- zielona z falbanami- hippie H&M
- spodenki na rower beżowe EXTRAAA
- sweterek rozpinany z kapturem GAP w kolorze malinowym
- koszulka na ramiączkach biała w kwiatuszki H&M
- spodnie rybaczki czarne lniane o takim fajnym niespotykanym kroju
- bluzkę czarno bordową z rozszerzanymi długaśnymi rękawami
- bladofioletową HENNES bluzeczkę HIPPIE taki a'a gorsecik z rękawkami 3/4 (pierwszy mój ciuch w tym kolorze ;D)
- jeansowa spódnica za kolanko (fajny krój)
:arrow:
No i za tyle ciuchów zapłaciłam niecałe 60 zł ;) :wink: Humor murowany na dwa tygodnie :D

Kurde, sama jestem w szoku, że tak tanio mi się to wsio udało dorwać :D Szczęsliwaaaa :)

gles
[Usunięty]

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 14:18 

Ludzie z Wrocka, znacie jakies fajne lumpy tam? Piszcie mi adresy.
Kasiulla, no ja mam nadzieje ze mnie nauczysz tej sztuki :D

kasiulla 

Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 14:41 

a jakże ;p

Odpowiedz do tematu