po odstawieniu tabletek borykam sie z problemem pt "nie mam okresu"
gin zdecydowal sie na podanie luteiny, mam ja brac 10 dni. wszystko ok, ale co ma nastapic po tych dziesieciu dniach? wtedy od razu powinnam dostac okres? czy potrwa to pare dni po skonczeniu kuracji? pomocy dziewczyny, temat wywolywania okresu jest mi totalnie obcy :/
Odkopuje z nastepujacym pytaniem: luteina pomoze jednorazowo, czy jak juz nia wywolam okres to potem nastepne powinny sie zaczac pojawiac? ewentualnie po jakim czasie bez okresu mam sie zglosic do ginekologa?
Odstawilam plastry z koncem roku, mialam klasyczne krwawienie z odstawienia oczywiscie, po okolo 5 tygodniach pojawilo sie pierwsze krwawienie, teraz mijaja juz prawie dwa miesiace a tu nic. Nie planuje zachodzic w ciaze w ciagu najblizszego roku, jednak chcialabym, zeby cykl wrocil juz do normy.
P.S. Tak, zrobilam test.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
andziula [Usunięty]
Wysłany: Sro 01 Kwi, 2009 14:49
ja bym już poszła do ginekologa
co do luteiny, to róznie bywa. na początku próbuje się jednorazowo, tak żeby dać impuls organizmowi i żeby sam sie pobudził, ale jak się okres sam nie chce pojawić, to czasem potrzeba kilku cykli z luteiną
Tysia [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 20:25
Dopisuję się do tematu, bo często dostaję luteinę na wywołanie okresu. Teraz znów szykuję się na kuracje luteiną bo okresu nie ma drugi miesiąc...zapewne dostanę luteinę. Stąd moje pytanie; nie ma jakiegoś innego skutecznego sposobu na regulację cykli dla osób, które nie mogą przyjmować hormonów? Czy już zawsze będę skazana na luteinę?
Tysia, a byłaś badana? Lekarz znalazł przyczynę nieregularności okresów?
Tysia [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 20:31
No właśnie chce wykluczyć PCO, ale nie mogę zrobić badać dopuki nie dostanę okresu. Pisałam o tym w temacie o PCO. Zapewne jak pójdę do lekarza i powiem, że nie zrobiłam badań bo nie miałam miesiączki to da mi luteinę...
No to w takim razie raz jeszcze będziesz musiała ją przyjąć, a potem jak już zaczniesz badać się w kierunku PCO, to pewnie lekarz będzie wiedział, w jaki sposób zająć się Twoimi nieregularnymi cyklami.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No o to już musisz spytać lekarza. Umówiłaś się już na wizytę?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Od dziś zaczęłam brać luteinę, lekarz powiedział, że będą ją zażywała minimum przez pół roku, więc z tego wynika, że nie jest ona tylko do pobudzenia organizmu
mam pytanko,a mianowicie byłam u ginekologa i przepisał mi luteine na regularnosc okresu miałam je przyjmowc po 16 dniu od pierwszej miesiaczki przez 5dni wszystko ok,nastepnego dnia dostałam okres i za 16 dni zazyłam luteine tak jak mi ginekolog kazał,otoz okres skonczył mi sie w piatek i znowu go dostałm w poniedziałek.nie wiem co jest grane ??mam zazywac jeszcze te tabletki???
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum