Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 18:27
Dziewczyny, jak na gmailu podpiąć adresy wszystkich osób z grupy, żeby mail wysyłany na jeden główny adres automatycznie wysyłał się do wszystkich? Da się tak w ogóle? U mnie w pracy coś takiego funkcjonuje, wystarczy wysłać maila na wszyscy@bleble.pl i taka wiadomość idzie na każdy adres z osobna...
_________________ From too much love of living
From hope and fear set free
We thank with brief thanksgiving
Whatever gods may be
That no life lives forever
pszczolica, ustawienia - filtry, utwórz nowy filtr
w polu zaznaczonym na czerwono adres głównego maila, czyli np. wszyscy@blablabla.com, klikasz kolejny krok i wybierasz opcję: przekaż dalej do: ..... [tylko wcześniej chyba musisz wpisać maile w zakładce "przekazywanie i POP/IMAP"]
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 18:47
Dzięki!
Whatever gods may be
no przekazywanie to raczej nie, bo kazdy musial by potwierdzic ze z twojego maila moze miec przekierowanie, ale mozesz sobie zrobic w swoim mailu grupe, do ktorej dodasz poszczegolne adresy, i wtedy wystarczy w polu do wpisac nazwe grupy a gmail sam wstawi wszystkie adresy mailowe.
no i mozna stworzyc grupe dyskusyjna i tam pododawac adresy wszystkich ktorzy maja otrzymac maila, i w ten sposob sie komunikowac
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 03:30
Z tym nie problem, każdy potwierdzi, ale mam jedną wątpliwość: nie ma nigdzie opcji, żeby przekazywać treść na kilkanaście adresów, można wybrac tylko jeden z listy? (póki co, jest to mój prywatny adres).
A tak a propos tej grupy: to jak na tym zakichanym gmailu mam to uczynić?
Whatever gods may be
najprościej ci będzie zrobić grupę dyskusyjną, wtedy każdy do niej zapisany będzie mógł wysłać za jej pośrednictwem listy do wszystkich.
http://groups.google.com/?pli=1
a jeśli chcesz zrobić grupę tylko w swoich kontaktach na gmailu, to musisz dostać się do "moje kontakty", później wchodzisz w grupy, utwórz nową, i dalej to już powinnaś dać sobie radę.
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 23:34
Offik, dzięki
Whatever gods may be
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum