Cześć dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was ma sprawdzone informacje na temat działania maści antyalergicznych smarowanych miejscowo (na skórę dłoni) na dzialanie tabletek anty. Dostałam Lorinden A oraz maść robioną z hydrocortizonem i do żadnej z nich nie ma dołączonej ulotki. napiszcie jeśli miałyście już kiedyś taki problem...
używałam i brałam tabsy, nie ma info żeby wpływały na tabletki anty. chyba przy lekach miejscowych to nie ma takich problemów jak obniżenie anty... ale może ktoś bardziej fachowy się wypowie.
dostałam maść na moją twarz.
zrobiona jest z
natrii thiosulf 4,0
hydrocortisonin 0,1
Ag.destil 15,0
Euarini 50,0
może mi któraś z farmaceutek powiedzieć na co to??
bo to co mam na twarzy to widzę, ale chciałabym wiedzieć co to...
boję się że to Atopowe zap skóry, moje objawy pasują do tego... eh...
pomóżcie...
jakbyś miała AZS to obawiam się , że nie tylko na twarzy, mogą to być tylko objawy atopii (czyli zaczerwienienie, łuszczenie, świąd, przesuszenie skóry) z a nie sama choroba, nie wiem, co masz na twarzy i dermatologiem nie jestem, ale może jeśli obawiasz się o atopię to poprobować kosmetyków dla atopików? silnie nawilżających i natłuszczających (Atopra, Emolium, Oliatum)
magdusia, mój Tata jest atopikiem z ogromnymi objawami (na całym ciele), moja siostra też ma atopie (nie w takim stopniu), ale z wiadomości od lekarza wiem, że ona nie bierze sie ot tak. Jeśli nie miałaś wcześniej objawów alergii i innych tego typu paskudnych rzeczy, to może to po prostu jakieś uczulenie?
sama mam teraz objawy na twarzy - mimo że nigdy nie miałam żadnych! - więc mówie, co mi powiedział lekarz, smaruje się maściami podobnymi do Twojej + cutivate.
Jeśli nie miałaś wcześniej objawów alergii i innych tego typu paskudnych rzeczy
wiesz Finka, najgorsze jest to, że miałam,
leczona byłam dietą, antybiotykami i sterydami i jeszcze czymś tam...
miałam objawy na dłoniach, kolanach i twarzy, teraz wysypało mnie na twarzy...
bardzo długo to nie chciało zejść...
i teraz się zastanawiam, że może właśnie trzeba o siebie jakoś szczególnie zadbać... łatwiej by mi było jakby któryś z lekarzy powiedział jak...
poza tym martwi mnie, że nie wiem co mi jest...
Wysłany: Wto 03 Mar, 2009 12:54
mój mały braciszek też jest atopikiem i strasznie dużo maści tych ma, w tym właśnie emolium, oliatum.. szkoda mi go no
magdusia napisał/a:
i teraz się zastanawiam, że może właśnie trzeba o siebie jakoś szczególnie zadbać... łatwiej by mi było jakby któryś z lekarzy powiedział jak...
poza tym martwi mnie, że nie wiem co mi jest...
ehh.. to trzeba wypytywać.. toż tego tak zostawić nie można wierzę że Ci ciężko.
Magdusia - ja cokolwiek nie kumam o co ci chodzi - zeby ktoś Cię diagnozował na odległosc po tym jakie leki stosujesz?? Jakim cudem??
Bierzesz leki antyhistaminowe?? Na co jesteś uczulona??
Generalnie jeśli to AZS to powinien się Tobą zająć alergolog a nie dermatolog, który leczy tylko objawy a nie przyczyny.
_________________ CHLEBA I PRACY DLA WSZYSTKICH!!! SALAMI DLA WYBRANYCH!!!
na alergologa czekam... a do dermatologa nie ma takich kolejek...
a jak mnie wysypie tu i teraz, to nie czekam pół roku na alergologa,
tylko idę do dermatologa:/
a jak przyjdzie wizyta u alergologa to moja skóra jest ok!! debila mam z siebie robić...
ale teraz po podstawowych badaniach mam zamiar iść do alergologa prywatnie...
dobra nie zawracam wam głowy...
to cyknij profilaktycznie teraz fotki twarzy, jak najdokladniejsze i na wizycie u alergologa, jesli skóra wtedy bedzie OK, mozesz mu je ewentualnie pokazac. wiadomo, ze to nie to samo, co zobaczyc w rzeczywistosci, ale przynajmniej nie pomysli ze wymyslasz i wyolbrzymiasz... imo.
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Wysłany: Wto 03 Mar, 2009 21:33
ja mam podobnie z "czymś na kształt uczulenia" jak stwierdziła dermatolog
mam straszne problemy ze skórą na jednej ręce na wierzchu, a co doczekam wizyty u specjalisty to akurat się wygaja i znika :/
już ponad 3 lata to leczę
i na razie nie bardzo lekarze umieją trafić w problem :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum