Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Mercilon

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:34
Mercilon
Autor Wiadomość
foxy
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 17:56 

lemoniadahah napisał/a:
lekarz nie poinformowal mnie ze branie tego środku antykoncepcyjnego moze miec takie skutki!

moze miec, a nie musi. wszystkie skutki uboczne wymienone sa w ulotce, bo pewnie zaden lekarz nie zna spiewajaco kazdych skutkow ubocznych, ktore moga wystapic, a nie musza we wszystkich rodzajach tabletek anty, tym bardziej, ze kazda kobieta <organizm> reaguje na tabletki roznie.
lemoniadahah napisał/a:
Nie polecam zadnej dziewczynie stosowania Mercilonu.
inne kobiety uzywaja wlasnie te tabletki i nie moga sie ich nachwalic, obie te tabsy nie pasuja, inny pasuja i jest ok:)
lemoniadahah napisał/a:
Zastanmawiam się nad zmianą :/

ja bym sie juz nie zastanawiala, tylko zmienila je jak najszybciej, bo szkoda zdrowia i tego, zebys sie meczyla tyle czasu ;)

Olka 

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 19:20 

I tak długo się męczysz- 3 miesiące wystarczy poczekać tylko..... I też proponuję zmieniać, bo szkoda zdrowia, skoro Mercilon Ci ewidentnie nie pasuje. Jest dużo innych tabletek, które możesz wypróbować- porozmawiaj z ginem przy następnej wizycie :)
A tak btw, to nie mówiłaś mu o tych objawach? Bo jeśli mówiłaś i nic w związku z tym nie zrobił, to oprócz tabletek, zmień również gina.
Ostatnio zmieniony przez Olka Czw 19 Lip, 2007 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

atreyu
[Usunięty]

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 20:53 

ja tylko się zastanawiam, dlaczego męczysz się aż pół roku aby dopiero teraz dojść do wniosku, że warto zacząć się zastanawiać nad zmianą tabletek. mnie było źle przy yasmin i już po 3 miesiącach powiedziałam dosyć i zmieniłam na inne tabletki i jest mi teraz świetnie :)

Wampirek 

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 21:34 

mi sie wydaje że dziewczyna nie została uświadomiona wczesniej przez swojego gina..

Olka 

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007 22:48 

No pewnie tak, ale przecież chodziła do niego co jakiś czas. I jeśli sama się nie skarżyła, to powinien ją był spytać, czy coś się dzieje... jak się czuje... to chyba normalne, nie? Przynajmniej powinno.
Chociaż np. mój gin nie reagował na skargi i ciągle Harmonet przepisywał- 3 opakowania jeszcze spoko, bo przepisowe do odcierpienia, ale przy jakimś 4-5 opakowaniu się na niego wkurzyłam i poszłam do kogo innego (ale o tym już pisałam kiedyś ;) ).
Poza tym, hmmm, to lekarz jest od uświadamiania, a nie pacjentka się sama powinna domyślać tego, co dla lekarza jest oczywiste.

Jedyne, co można ze 100% pewnością stwierdzić- ZMIENIAJ TABLETKI, lemoniadahah!!!!!!!

Fogo
[Usunięty]

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 19:05 

Postanowiłam dopisać się do tego wątku - może to coś komuś rozjaśni.
Brałam Mercilon gdzieś w latach 90-tych jak tylko wchodził na rynek. To były moje pierwsze pigułki antykoncepcyjne. Już po pierwszym opakowaniu zaczęłam odczuwać bóle łydek - okropne takie także w nocy. No ale brałam dalej. Po 3 chyba listku powiedziałam dość - coś jest nie tak. Odstawiłam, po tym te dziwne bóle czasem wracały w porze miesiączki. Odstawiłam wszelkie hormony. Potem było pierwsze dziecko - spoko. Drugie dziecko i znowu straszliwe bóle w łydkach. Pamiątką jaka mi została po Mercilonie jest w tej chwili żylak na jednej nodze. Być może wyszedłby mi kiedyś tam może po 3 , czy 4 dziecku. A tak pojawił się o wiele wcześniej.
Tu jeszcze coś specjalnie o Mercilonie a właściwie dezogestrelu :
http://pulsprolife.blogsp...-generacji.html
Cieszę się , że mnie to nie spotkało. Pozdrawiam i życzę samych dobrych wyborów !

Wampirek 

Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 20:38 

wiesz nie kazdy musi tak reagowac...

[ Dodano: Wto 04 Wrz, 2007 20:39 ]
hym nie robiła zadnych badan ani nic.. w ulotce jest napisane aby nie stosowac jak sie ma zakrzepice...

Fogo
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 18:14 

Najgorsze z tego jest, że często tej zakrzepicy nie widać a się w ukryciu rozwija. W tym problem.

Patka Emka 

Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 19:43 

tak, ale zakrzepicę nie tylko Mercilon powoduje

Elle
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007 18:49 

no tak wszystko OK a tym powyższym artykułem.....

ale co ja mam zrobić skoro muszę leczyć sie tym cholerstwem????

moje okresy wynoszą ponad 10 dni i tylko tak można je zatamować... wcześniej brałam primolut nor co i tak miało wpływ na ta cholerna chorobę zakrzepowo-zatorową....

poza tym ryzyko zachorowania na te chorobę nie jest wieksze od ryzyka zachorowania na to podczas ciąży to z ciązy tez trzeba rezygnować???

Jakie badania krwi robi sie na ta chorobe zakrzepop-zatorową????

[ Dodano: Czw 06 Wrz, 2007 18:51 ]
aha gdyby nie te okresy, to nie stosowałbym mercilonu...

Justyce 

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 09:53 

Elle napisał/a:

Trzeba po prostu regularnie badać krzepliwość krwi. Czasem można sobie zrobić USG żył głębokich i tyle.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Fogo
[Usunięty]

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 10:38 

Elle napisał/a:

[ Dodano: Czw 06 Wrz, 2007 18:51 ]
aha gdyby nie te okresy, to nie stosowałbym mercilonu...

Jakie to jest powiedz leczenie jak po odstawieniu znowu powraca problem? To jest leczenie objawów a nie przyczyny.

Aguu 

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 10:39 

Cytat:

ja krwi nie robiłam
robiłam natomiast USG Dopplera kończyn dolnych

Olka 

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 17:31 

Ale można najpierw zrobić układ krzepnięcia a ewentualnie potem USG? Bo ja ostatnio miałam schizy straszne na ten temat, więc chciałabym się zbadać ;)

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

Aguu 

Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 18:34 

Olka napisał/a:
Ale można najpierw zrobić układ krzepnięcia a ewentualnie potem USG?

Myślę, że tak - nie jest powiedziane co powinno się zrobić najpierw albo, że trzeba zrobić to i to :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi